keskiviikko 24. kesäkuuta 2015

Katajanokan vierasvenesatama - Helsinki Marina

Viiko ennen juhannusta vietimme Kipparini kanssa viikonlopun Katajanokan vierasvenesatamassa. Tämä oli meille ensimmäinen kerta Katajanokalla veneen kanssa. Helsinki on aivan upea kesäkaupunki, joten oli mukavaa viettää viikonloppu kaupungin kesäisessä sykkeessä. Käsillä oli Helsinkipäivä ja Pohjanmaa tahatuma Senaatintorilla, joten nähtävää ja koettavaa muuten jo tutussa kaupungissa riitti.




Helsinki Marinan laiturit ovat hyvät ja kiinnittyä voi joko todella tukevaan kävelyaisalaituriin tai peräpoijulla rantaa vastaan. Kävelyaisalaiturit ovat  lukitin oven takana, johon saa kulkunapin kun on saapunut satamaan. Koska satama sijaitsee parhaimmalla paikalla Helsingissä, on paikan varaaminen ihan ehdoton juttu. Mitä aikaisemmin tiedät tulevasi satamaan, varaa paikka heti, sillä se on suosittu.




Kun olet varannut paikan etukäteen, paikka merkitään punaisella tolpalla. Se on merkki siitä, että paikka on varattu juuri sinulle. Satama on hieman hintava, maksu menee veneen jalkojen mukaan. Toisaalta satama tarjoaa hieman luksusta, sillä satama maksu sisältää kaksi aamukahvia ja kaksi croissanttia sekä päivän lehden. Lisäksi satamamaksu sisältää aamu- ja ilta saunan. Saunatilat olivat todella siistit ja löylyt olivat hyvät. Myös wc tilat olivat siistit ja niistä löytyi myös käsipyyhkeitä (inhoan niitä puhaltajia, joilla ei koskaa saa käsiä kuivaksi kunnolla, ellet seiso sen edessä puolituntia). Wc ja saunatiloihin kuljettiin kulkunapilla.







Satamasta löytyy Robert's coffee, joka toimii samalla satamakonttorina. Jostain syystä sataman hintatietoja ei löydy heidän nettisivuilta. Lieneekö syynä, että haluavat asiakkiden soittavan. Tosin samalla saa tehtyä laiturille varauksen, joka ei muuten erikseen maksanut mitään. Henkilökunta oli todella ystävällistä ja avuliasta.

 
 Satamassa oli myös kesäkeittiö, josta sai ostaa pientä purtavaa.


Katajanokalla sijaitseva Helsinki Marina oli todella positiivinen kokemus. Tuli vähän sellainen fiilis kuin olisi ollut ulkomailla. Mukavaa vaihtelua saariolosuhteisiin =D. Voin suositella satamaa myös sen todella hyvän sijainnin vuoksi. Lyhyen kävelymatkan päässä ovat heti kauppatori, lautta Suomenlinnaan, Espa ja kaikki kaupat. Lisää tietoa satamasta voit lukea heidän nettisivuilta täältä. Nettisivuilta löytyy myös kartta laitureista. Voit katsoa hyvän paikan veneelle varausta tehdessä.

27 kommenttia:

  1. Kiitos taas jutusta. Kuvasi ovat upeita ja niistä aukeni uusi näkökulma kotikaupunkiini.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset Kvilttaja =). Lisää kuvia on tulossa, jakkahan päästään "kaupungille" =D.

      Poista
  2. satamalla on tosi hyvä sijainti, tuosta pääsee helposti joka paikkaan.

    VastaaPoista
  3. Hienot kuvat!
    Eli, ei tarvitse Helsingin hävetä vierasvenesatamaansa!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sirpa, no ei todellakaan tarvitse hävetä =D. Nuo makasiinit vieressä kruunaavat minusta tunnelman.

      Poista
  4. Kiitoskiitoskiitos Katinka kivasta informatiivisesta postauksesta ja satamavinkistä!

    Katsotaan nyt vievätkö lomatuulet meitä pääkaupunkiseudun vai Ruotsin suuntaan, mutta jonnekin suuntaan tällä kaudella laajennetaan Kaminamin reviiriä. Tuo Katajannokka olisi hyvä paikka siinä mielessä, että venereissuun voisi yhdistää helsinginkamujen tapaamisia ja vähän kaupunkielämää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä vaan Merenneito =). Ja jos tulette Helsinkiin ja me ollaan vielä "kotona" niin sitten kyllä nähdään =D.

      Poista
  5. Hello Katinka,
    Very nice shots of this wonderful harbour.
    Great with the amazing sailboats.

    Many greetings,
    Marco

    VastaaPoista
  6. Ensinnäkin täytyy ihailla kaunista säätä kuvissasi. Todella harvinaista herkkua tälle kesälle. Kaikki mistä kirjoitit tuntuu itselleni täysin ihmeelliseltä ja toisaalta jopa oudolta. Voisit todellakin kirjoittaa ulkomailta, kuten itsekkin tekstissä viittasit.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä taisi olla se ihan ensimmäinen kesäinen päivä tänäkesänä =D. Uskalsin jopa ottaa bikineissä aurinkoa hetken Suomenlinnassa =D.

      Poista
  7. Kiitos tästä. Tiesin toki, että Skattalla on vierasvenesatama, mutta en sen palveluista. Aika kamlaa, kun ei tiedä kotikaupungistaan tämän vertaa, mutta nyt on taas opittu lisää. Kuvat on taas niin hienoja, että niitä ihan ilokseen katselee pitemmänkin tovin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset Marle =). Satama ei jostain syystä ole julkaissut sen suurempaa esittelyä paikasta nettisivuillaan, siksi hiedän palveluistaan ei varmastikkaan moni teidä. Mukava satama joka tapauksessa oli.

      Poista
  8. Kiva nähdä Helsinkiä lähietäisyydessä mereltä käsin. Ihan toista kuin isolla laivalla saapuessa.
    Harvemmin tuonne Katajanokalle (enää) tulee pistäydyttyä maitse :) Jollei sitten ratikalla laivaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Orvokki =). Asiat näyttävät erilaiselta kun saa uutta kuvakulmaa.

      Poista
  9. Värikkäitä kuvia ja kaunista jälkeä muutenkin, hallitset hienosti kovan valon ja varjon kontrastin. Näissä kuvissa on selvästi Katinkan kuville ominainen pikantti jälki, kuvasi tunnistaa muutenkin kuin veneistä. Pyöräytätkö kuvat Lightroomin kautta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset Pasi, tässähän alkaa tuntua siltä, että ne olisivat oikeasti hyviä kuvia =D. Välillä on todella voimaton olo, kun ei saa halumaansa jälkeä aikaiseksi... kun ei vaan oikeasti osaa. Pitää siis vielä opetella. Lightroomin läpi ajan kaikki kuvat ehdottomasti =D.

      Poista
  10. Mutta toihan on todella kiva tapa nauttia kesäisestä Helsingistä. Mä luulin, että se Katajanokan satama on vain jonkun venekerhon jäsenten laituri.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin luulin minäkin pitkään, vaan niin nököttää laiturin päässä "vierasvenesatama" kyltti. He eivät jostain syystä kovasti mainosta paikkaa netissä.

      Poista
  11. Oii, ihana postaus Katajanokalta! Kuvasi ovat taas ihan mielettömän hienoja, mutta niinhän ne aina :)
    Me olemme kahtena kesänä yöpyneet tuolla kesälomareissumme meno- sekä paluumatkalla, kuten myös Suomenlinnassa :)
    Satama on tosiaankin hintava, mutta olokin on ylellinen kahvia veneen kannella juodessa, croissantteja mutustellessa ja lehteä lukiessa =D
    Aamu- ja iltasaunatkin olivat luksusta ja me tapasimme pääkaupunkiseudulla asuvia ystäviämme myös samalla kertaa. Minua nauratti tuo sinun toteamus siitä, että tuli fiilis kuin olisi ollut ulkomailla, koska juuri siltä meistäkin tuntui :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitokset Ansku =). Seuraavan kerran kun stoppaatte tänne päin niin kerrot heti. Olisi tosi kiva treffata =). Meillä oli ihan samat fiilikset tämän paikan suhteen. Olo oli paikassa melko ylellinen =D.

      Poista
  12. Hienot kuvat ja hieno kaupunki.

    VastaaPoista