keskiviikko 8. heinäkuuta 2015

Pulled pork tortillat

Saimme muutama viikko sitten satamassa vinkin mukavalta pariskunnalta, kuinka käyttää pulled porkkia. Se on nopeaa ja helposti veneessäkin laitettavaa ruokaa. Päätimme Kipparini kanssa kokeilla viimeviikon loppuna. Tässä idea myös teille jaettavaksi.


Minusta tällä pulled porkilla on hauska suomalainen nimi, nyhtöpossu =D. Paljon helpommalla pääsee ja ruokaa saa pöytään nopeammin kun hankkii jo valmiiksi kypsennettyä pulled porkkia. Meillä oli Tulip merkkinen kokeilussa. Possun liha "revitään" esim. kahdella haarukalla pannulla ja sekaan laitetaan pussissa ollut liemi. Ensi näytti siltä, että ai kauheeta, lientä on aivan liikaa. Mutta sinne se vaan hävisi, joten älä säikähdä sitä. Kippari lisäsi mukaan muutaman töräyksen paistovaiheessa Kentucky Whiskey BBO kastiketta.


Tortilloista kokeilimme ensimmäistä kertaa tällaisia veneen muotoisia tortilloja. Olivat todella ihania syödä. Paljon vähemmän tuli sotkua enkä minäkään onnistunut tiputtamaan mitään rinnuksille =D.


Sillä välin kun Kippari paistoi possua, minä pilkoin kurkkua, miniluumutomaatteja ja kevätsipulin varsia. Olemme tänä kesänä ihastuneet Grilli Maisterin valmiiseen valkosipuli - yrtti dippikastikkeeseen. Katoin samalla pöydän valmiiksi.






Kokeilimme ruoan kanssa meille uutta punaviiniä, jota oli kovasti kehuttu: Antiche Terre Solo Passione Rosso. Toimi hyvin, ainakin meidän makuun.


Ja sitten syömään. Tortilla lautaselle, alle ensin salaatinlehteä, sen jälkeen laitoin valkosipuli-yrtti dippikastiketta ja päälle nyhtöpossua (tykkään niin tuosta sanasta =D). Sen jälkeen lisäsin kurkkua, tomaattia ja kevätsipulia ja ei muuta kuin ääntä kohti. Nam, oli tosi hyvää!


Tämä on ruoka, jota voit tehdä helposti myös veneessä sisällä, jos grillille ei huvita mennä. Grillillä puolestaan voi possun lämmittää alumiini vuoassa. Kastiketta voi vaihdella maun mukaan, niin possuun kuin itse tortillan sisään. Tämä yhdistelmä toimi ainakin mainiosti. Tätä tullaan tekemään ihan varmasti toisenkin kerran.

17 kommenttia:

  1. Minulla on ruoka uunissa ja tässä nälissäni katselen kuviasi. Kyllä maistuisi! Ihania kuvia, täytyy ehdottomasti kokeilla ja tuohan sopii todellakin vaikka veneruuaksi. Kiitos vinkistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä NJ. Hyväksi havaitut vinkit on ilo jakaa eteenpäin =).

      Poista
  2. Hauskaa, meilläkin on ekaa kertaa nyhtöpossua mukana täällä reissussa (plussaa myös siitä, että se säilyy pitkään!). Meillä on veneessä grilli, mutta olin kyllä ajatellut valmistaa tuon ihan paistinpannulla? Meillä on possun ympärille hampparisämpylät, mutta tortillavaihtoehto on myös houkutteleva!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin oli =D. Me teimme kanssa veneessä ihan vaan paistinpannulla. Hampurilainen on hyvä vaihtoehto kanssa sekä pitaleipä. Onneksi näitä ohjeita voi soveltaa. Ja pitkä säilyvyys on todellakin iso plussa veneessä =).

      Poista
  3. Kuvasi ovat herkullisen houkuttelevia, täällä ihan vesi herahtaa kielelle. Kiitos Katinka hyvästä vinkistä!
    Olen kyllä melkoinen puusilmä, kun en ole tuollaisia veneen muotoisia tortilloja lähikauppamme hyllyllä huomannut lainkaan =D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset Ansku =). Ensimmäisen kerran minäkin kokeilin noita veneen muotoisia ja olivat todella paljon helpompia syödä.

      Poista
  4. Mmmm, delicious! A perfect Summer dish, Katinka!

    VastaaPoista
  5. Haa, uusi aluevaltaus, hyvähyvä! Ja ennen kaikkea hyvä idea, tulen varmasti testaamaan pulled pork tortilloja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä oli tosi hyviä ja todellakin jokainen voi oman maun mukaan lisätä juttuja sisään, jos haluaa esim. vaikka hieman tulisempaa =).

      Poista
  6. Oikein hyvältä näyttää. Minullakin on kaapissa noita venetortilloja. Olleet jo jonkin aikaa...toivottavasti on vielä päivämäärää. Tuota dippikastiketta täytyy kyllä kokeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset Tillariina =). Oli todella hyvää ja yksinkertaista. Ja tuo dippi on oikeasti hyvää. Harvoin tykätään valmisjutuista kun itse saa tehtyä parempaa, mutta tämä toimi =).

      Poista
  7. Greetings Katinka, your recipe looks delicious and also very pretty with those fresh vegetables.

    VastaaPoista
  8. Aamulla, kun luin tämän jutun, tuli tunne että nyt olen gourmet lehden sivuilla. Hienoja ruokakuvia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitokset Kvilttaaja =D. Ei kai sentään vielä ihan gourmet lehti =). Mutta hyvää tämä oli.

      Poista
  9. Mahtavia kuvia, ei näköjään saisi nälkäisenä lueskella blogeja. Tuo Solo Passione on todellakin loistava viini. Erittäin hyvä hinta/laatusuhde. Nyhtöpossu burgereita olemme syöneet mutta tortilloita emme vielä. Ehkä tulevaisuudessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset =). Tuota possua voi todella kokeilla myös esim. pitaleivän välissä. Melko monikäyttöinen ja hyvää =).

      Poista