keskiviikko 11. joulukuuta 2013

Syyslomalla Tallinnassa

Kun olimme saaneet syksyllä oman veneen ansaitulle talvilevolle, teki mieli edelleen merelle. Koululaisilla oli käsillä syysloma ja Viking lineltä tuli sopivasti hyvä tarjous, joten matkaan ja merelle! Suuntasimme kohti Tallinnaa.


Odottelimme monen muun matkustajan kanssa laivaanpääsyä. Koululaisten hiihtolomat rytmitetään kolmelle viikolle, mutta jostain syystä syyloma pidetään samalla viikolla kaikkialla. Se näkyi matkustajamäärässä, vai olisiko syynä ollut se hyvä tarjous?


Viking linen käännellessä keulaa kohti Tallinnaa, menin kannelle kameran kanssa. Varsinainen kamera oli tuolloin vielä huoltoa vailla, joten mukanani oli Canonin PowerShot SX260 HS. Pieni ja pippurinen kameran jaksaa hämmästyttää minua joka kerta. Katajanokan satamassa oli kiinnittyneenä muutamia sota-aluksia.
Kaupungin sekamelskaa =D.


Ohitsemme ajeli Suomenlinnan lautta Suomenlinna II. Kuvailin jälleen myös Suomenlinan rantoja ja Kustaanmiekan. Ne alkavat olemaan paikkoja, jotka on kohta pakko asettaa kuvauskieltoon, siihen malliin alkaa kuvia löytyä jo kovalevyltä =).


Tällä kerralla meitä kyyditsi Viking Linen kalustosta Viking Express. Päivä näytti kauniilta, mutta kannella puhalsi todella kylmä tuuli. 
Kahden ja puolen tunnunnin merimatkan jälkeen saavuimme Tallinnan satamaan.


Kävelimme viesrasvenesataman Grand old city marinan ohi ja muistelimme toissa kesää, jolloin olimme omalla veneellä Tallinnassa. Vietimme useamman yön juuri tässä laiturissa.


Vierasvenesataman vieressä toivotti paikallinen varpunen meidät tervetulleeksi. Suuntasimme laukkujemme kanssa kohti hotelli Virua. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun yövyin tuossa legendaarisessa hotellissa. Päästyämme hotellin aulaan huomasimme toisen kerran, että emme viettäneet yksin syyslomaa! Tai emme olleet ainoat, jotka olivat saaneet hyvän tarjouksen =D. Aula oli aivan piukeena asiakkaita ja jokainen jonotti tiskille. Meni melkein tunti, ennen kuin saimme huoneemme.


Mutta jonottaminen kannatti. Meillä oli hyvä tuuri hotellihuoneen suhteen, sillä saimme sen 19. kerroksesta ja näkymä oli vielä kaiken lisäksi merelle! Istuin ikkunalaudalla ja ihailin maisemia, näkymät olivat huikeat!


 Punakattojen paraati =D.
Viruhotelli oli hyvä. Aamiainen oli runsas (ja ruuhkaisa, se syysloma) ja paikat äskettäisen remontin jäljiltä edelleen siistit. Lisäksi pidin hotellin sijainnista todella paljon. Siitä oli lyhyt matka mm. Tallinnan vanhaan kaupunkiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti