keskiviikko 4. toukokuuta 2016

Ystävän kanssa macroilemassa maastossa

Vietimme vappua viime viikonloppuna ystävien kanssa meidän veneseuran saaressa. Olimme ainoat venekunnat paikalla, joten tilaa riitti hyvin. Vappuviikonloppuna oli merellä suorastaan upea sää. Aurinko helli täysillä, eikä luvattua sadetta näkynyt mailla eikä halmeilla. Kipparit lähtivät käymään kalassa, joten minä ja ystäväni Elli nappasimme kamerat mukaan ja painelimme maastoon.


Ensin toki nautittiin lasilliset kuohuvaa, vapun ja kevään kunniaksi. Oli ihanaa nähdä ystäviä ja veneillä yhdessä pitkästä aikaa.



On ihan super ihanaa, kun on ystävä, joka on myös innostunut kovasti valokuvauksesta. Meillä on tapana vaihdella objektiivejä keskenämme ja sitä kautta testailla ja ottaa erilaisia kuvia. Etsimme kilpaa hyviä kuvauskohteita maastosta. Pitkästä aikaa minulla oli myös macro-objektiivi mukana.


Macrolla kun kuvataan luonnossa, on tämä tyypillisin asento. Tässä Ellin tyylinäyte. Kun menee tarpeeksi lähelle kohdetta, löytää sieltä aivan uudenlaisen maailman. Macrokuvaukseen käy melkein mikä vaan. Voi olla kasvi, eläin (pieni eläin), sammalta, kiviä, aina löytyy uusia ulottuvuuksia. Niinpä mekin Ellin kanssa kynsimme menemään pitkin maastoa polvet märkänä =D. Hänellä on muuten todella hieno taito keksiä uusia kuvakulmia.




Tässä meikäläisen tyylinäyte. Kiitos Elli kuvasta! Olin jo melkein unohtanut, miten mukavaa macrolla on kuvailla. Kesällä se kyllä kulkee kameralaukussa ihan vakkaristi taas mukana.


Sammaleet ovat yksi suosikki kohteeni macrokuvauksessa. Niitä on niin erilaisia. Tässäkin näyttää siltä kuin kyseessä olisi pieni metsä!


Tämä kasvi (josta minulla ei ole hajuakaan, kertokoon, ken tunnistaa), oli hyvin hyvin pieni. Vaan eikö näytäkkin isolta kuvassa? Se on juuri sitä macroilua =D.


Nämä näyttivat ihan pikkuruisilta ruusuilta. 




Jäkälät ovat myös yksi suosikki kohteeni. Tämä kuva vaan ei ole ihan hirmuisen läheltä otettu.




Tämä on kaikkea muuta kuin macrokuva, mutta pakko laittaa teille näytille. Katsokaa maisemaa... KESÄ! Siis tätä on niin odotettu koko talven ja nyt se on tässä ja nyt. Ei meinaa millään uskoa todeksi. Tänään auton mittari näytti varjossa 21 astetta lämmintä. Kesä tulee nyt niin kohisten, että ei meinaa millään pysyä perässä. Luonnossa tapahtuu tällä hetkellä joka tunti kaikkea. Pitää nauttia jokaisesta hetkestä. Ihanaa huomista helatorstaita teille kaikille! Ja kiitos Elli ystäväni mukavista kuvaushetkistä , oli niin ihanaa taas yhdessä kuvailla =).

39 kommenttia:

  1. Kiitos kehuista! Oli taas ihan sairaan siistii!!

    VastaaPoista
  2. Upeita kuvia! Joku voisi luulla, että konttailitte kun joitte niin paljon skumppaa. Minä en sellaista syytä konttailuun edes ajattelisi! Sammaleet onkin mielenkiintoisia kasveja. Hyvää Heltorstaita ja koko viikonloppua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoket Marle =). Saatta se skumppakin joskus laittaa kontalleen, mutta onneksi tosi harvoin =D.

      Poista
  3. No nyt sait innostumaan macroilusta , ihania kuvia:)

    VastaaPoista
  4. Kameramessuilla ällistyin kuinka monipuolista macrokuvaus voi olla! Täytyisi alkaa kokeilla tätäkin ulottuvuutta. Ihana postaus aiheesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset Viherrys. Macroilun avulla löytää todella maailmasta uuden "ulottuvuuden". Ei muuta kuin macro kakkulaa hankkimaan =).

      Poista
  5. Olet niin oikeassa, on ihana kuvata ystävän kanssa yhdessä, jos molemmat siitä pitävät. Upea vappu todellakin. Hienoa, että saitte nauttia siitä vesillä.
    Hyvää helatorstaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset NJ. Kaikki ystävän kanssa yhdessä tekeminen ON tosi kivaa =).

      Poista
  6. Ihanankuuloinen vappu teillä! Nyt tuli olo, että olisi pakko saada makrolinssi tai edes loittorengas!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset Minna =). Kannattaa hankkia macro, ne eivät onneksi edes maksa ihan maltaita.

      Poista
  7. Oletpa löytänyt upean pienoismaailman, joka jää näkemättä meiltä pystyssä kuvaajilta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sieltä todella löytyy pienoismaailma ja punmkit. Onneksi ei tänä vuona ole vielä yhtään kiinnittynyt =D.

      Poista
  8. Tulee kausia jolloin makroilee oikein kunnolla, omat suosikit ovat erilaiset öttiäiset. Kun innostuin niiden kuvaamisesta niin pääsin myös öttiäiskammosta, makroilu toimii mmyös terapiana :)

    Hienoja kuvia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tarja =). Tuo on muuten totta, että kun kuvaa öttiäisiä niin ei kammoa enään niitä. Jopa hämähäkeistä löytyy tosi kauniita kuvioita =D.

      Poista
  9. Hienot kuvat! Makroilu on kivaa!:))

    VastaaPoista
  10. You have found a beautiful place on the planet.

    VastaaPoista
  11. Vau tosi kiva retki teillä! Olisipa minulla tuollainen ystävä joka innostuisi kanssani kuvailemaan ja voisimme vaihdella objektiiveja. Olisi kiva kokeilla erilaisia polttovälejä. Itsellä olisi hankinnassa jonkinlainen laajis ja ehkä makrokin. Mutta olen tässä muutenkin miettinyt myös rungon vaihtoa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Valokuvaharrastus on tosi kivaa ja yhdessä ystävänkanssa tupla kivaa =). Tosin tähän harrastikseen saa menemään rahaa. Koko ajan tekee mieli jotain uutta kilkettä =D.

      Poista
  12. Ihana makroilu päivä Teillä ollut. :)

    Kauniita poimintoja keväisestä luonnosta.

    Mukavaa helatorstaita Sinulle!

    VastaaPoista
  13. Hello Katinka,
    Very wonderful pictures. So special to see these wonderful little flowers.
    Fantastic how you've photograph it and funny to see you in action.
    Cheers for spring!!

    Many greetings,
    Marco

    VastaaPoista
  14. Fantásticas as fotografias.
    Um abraço e continuação de uma boa semana.

    VastaaPoista
  15. Párekin Palvelijatar05 toukokuuta, 2016 14:12

    Minusta tämän blogin otsikon pitäisi olla Hurjan Hyvät Kuvat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi oi, nyt ihan jo punastun, kiitos Palvelijatar =D.

      Poista
  16. Aivan mahtavia kuvia, lady's in action <3 Täälläkin on polvet ruvella, koska olen kuvaillut purnukoita kesämekossa pihalla. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, sitten todella tiedät mistä puhutaan =D.

      Poista
  17. Hienot kuvat! Sammaleet ovat tosi kiehtovia. Minua on kielletty ottamasta makroja kun muu perhe on mukana. On kuulemma liian noloa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. =D =D hih.. noloa... mitä noloa siinä nyt on että kyntää vatsallaan pusikossa tai välillä on vähän takapuoli pystyssä =D.

      Poista
  18. Kivoja kuvia ja kuulostaa ihanalta retkeltä! Mahtavia nämä kesäiset kelit, toivotaan, että jatkuvat. Viime kesä oli niin kamala, että toiveet ovat korkealla tämän vuoden suhteen :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset Suvi. Viime kesä meinasi olla suorastaan mahdoton, joten odotukset ovat todella korkealla tulevan suhteen. Tosi pelkään ettei tästä tule sen parempaa =D.

      Poista
  19. Heh.. hyvät polvet ja vahvat vatsalihakset tarttee olla kun makroilee.
    Kivat kuvat sait.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Orvokki =D. Minulla ei ole kumpiakaan, vaan siltä yritän ähertää pöpelikössä =D.

      Poista