perjantai 4. marraskuuta 2016

Depoo Turg Tallinna

Tallinnan rautatieaseman ja Telliskiven välissä, Kalamajan kupeesta löytyy Depoo turg - tori. Tämä oli tori, jossa pääsi hetkessä matkaamaan 80-luvulle. Minulle tuli paikasta heti mieleen entisajan Mustanmäen tori. Tämä oli tosin paljon siistimpi.

Tallinnan päärautatieasema

Eestiläisen torin tyyliin myytävänä oli kaikkea maan ja taivaan välillä. Eniten oli tarjolla vaatteita. Paikalliset asukkaat tekivät kauppaa. Itse pidän kovasti Eestiläisistä neuleista ja vallankin pellavatuotteista. Myyjät edustivat monia eri kansallisuuksia
Torin laidalla sijaitsevassa kauppahallissa oli lisää vaatteita, mutta myös vihanneksia ja hedelmiä. Ilma oli pirtsakka, joten oli mukava päästä välillä lämmittelemään sisätiloihin. Paikat olivat siistit. Torikauppiaille ei Tallinnassa käy juurikaan pankkikortti, joten käteistä rahaa kannattaa varata mukaan.


Antiikin ja vanhojen tavaroiden ystäville täällä oli paljon katsottavaa. Mikäli keräät vanhoja leluja, niin Depoo torilta löydät oikean aarreaitan. Me katselimme Kipparini kanssa ihastuksessa kaikkia niitä leluja, joilla on tullut itsekin leikittyä. Täältä olisi voinut myös ostaa vanhanajan joulukuusen koristeita. En uskaltanut ottaa niitä matkaan, olisivat olleet kuitenkin sirpaleina, ennen kuin ollaan takaisin kotona.
Sain selville netistä, että Depoo tori on väliaikainen ratkaisu, koska rautatieaseman tori (Balti jaam) on suljettu remontin aikana. Torin on tarkoitus avautua uudelleen entistä ehompana kesällä 2017. Sinne pitää mennä sitten ensi syksynä katsomaan, millainen uusi tori on. Depoo torin osoite on Telliskivi 62, Tallinna.

14 kommenttia:

 1. Wau kylläpä on mielenkiintoinen paikka! Täytyy pistäytyä ensi kerralla 😊

  VastaaPoista
 2. A local market is always very interesting to visit. Wonderful photos, Katinka!

  VastaaPoista
 3. Heti tuonne . . . Sinun kuvat on tosi myyviä, eli parasta mainostusta..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Orvokki! Hih... kannattaa piipahtaa, siellä oli kiva katsella tarvaroita ja ihmisiä =D.

   Poista
 4. Kiinnostava paikka!
  Antiikki kaupassa olisi kiva käydä, jos siellä oli niitä
  vanhoja leluja ja kuusen koristeita.
  Mukavaa viikonlopun jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä se oli. Minua jäi jopa nyt hieman harmittamaan etten ostanut niitä kuusen koristeita. Ne oli tosi ihaia =). Leppoisaa viikonloppua myös sinulle!

   Poista
 5. Olipa kiva vierailla virtuaalisesti Tallinnassa! Kiitos!

  VastaaPoista