keskiviikko 3. toukokuuta 2017

Kevät Suomenojan lintujärvellä

Eilen oli 15 astetta lämmintä! Kyllä, luit aivan oikein. Tuntui aivan ihanalta olla ulkona ja niinpä päätin lähteä kameran kanssa katsomaan mitä kuului Suomenojan lintujärvelle. Ketä siellä olisi jo paikalla.


Naurulokkeja oli vaikka kuinka paljon. Niiden ääntely täytti tienoon todella intensiivisesti. Oli ihan jännä ajatella, miten hiljainen alue on talvella. Silloin saattaa kuulla satunnaisen variksen äänen =D.


Puut alkoivat olla silmuilla, vihdoinkin! Katsoin eilen televisiosta ohjemaa kevään seurannasta ja siellä todettiin, että terminen kevät ei ole vielä alkanut. Terminen kevät alkaa, kun vuorokauden keskilämpötila nousee pysyvästi nollan yläpuolelle. Terminen kesä puolestaan alkaa, kun vuorokauden keskilämpötila nousee plus kymmenen asteen yläpuolelle. Sinne meillä on vielä vähän matkaa. Säätiedotuksessa sanoivat, että sää viilenee taas loppu viikoksi.... höh!


Sain eilen taas muutaman uuden lajin 100 lintua listalleni. Tämä vekkuli kaveri on lapasorsa herra ja alta kuvasta löytyy rouva. Tuo nokka on todellakin kuin kenkälusikka =D. Lapasorsia oli paikalla jo monia.


Nokikanasta en saanut uutta pistettä, sillä näitä näimme Kipparini kanssa jo merellä aikaisemmin. Silti niiden puuhia oli kiva seurata myös Suomenojalla. Nokikanoja oli paikalla myös monia yksilöitä.
Liejukanoja oli paikalla monia. Ne ovat välillä vaan vähän piilossa, mutta niitä pääsee näkemään kun tietää mistä etsiä. Onneksi linnut ovat melko uskollisia pesimäpaikoille. Tästä tuli piste. 
Väli västäräkki. Se keikisteli päätään niin kauniisti, että olihan siitä pakko ottaa kuva =).


Tavi oli myös paikalla. Internetin mukaan tämä on Suomen toiseksi yleisin sorsalintu ja minä näin tämän elämäni toista kertaa =D. Jostain syystä näitä ei näe merellä.


Mustakurkku-uikkuja oli myös monia yksilöitä paikalla. Tämä on minusta aivan ihana lintu. Telkkiä näin vain yhden ja minun mielestä paikalta puuttuivat vielä ainakin tukkasotka ja punasotka. Ne olivat joko niin piilossa, että en nähnyt tai sitten vasta matkalla paikalle. Suomenojan lintujärvi on kyllä todella mainio paikka bongailla vesilintuja. Ensi sunnuntaina 7.5.2017 siellä järjestetään lintuharrastuspäivä klo 10-15. Lisää tapahtumasta voit lukea täältä.

32 kommenttia:

 1. Lokkien armeija on oleellisen tärkeä vesilintujen pesimiselle. Ne karkottavat petolinnut metelillä ja runsaudellaan. Niihin pitää siis suhtautua kunnioituksella. Mustakurkku-uikut eivät suostuneet näyttäytymään viimeksi käydessäni. Suomenojan lintualtaat ovat hieno paikka. Liito-oravan näin Elfvikissä lintutornilta talolle johtavien pitkospuiden puolessa välissä. Ehkä sillä on pesä jossain puussa lähistöllä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lokki on ollut aina lempi lintuni ja niiden ansiosta varmasti pesintä onnistuu hyvin Suomenojalla muilla. Tuosta liito-oravasta olen kyllä kateudesta vihreä! Se olisi niin haaveeni nähdä saatika kuvata joskus. Pitääkin laittaa tuo paikka korvan taakse =D.

   Poista
 2. Pisteitä ropisi! Tuo liejukana ja lapasorsa on totaalisesti näkemättä! Ehkä vielä joskus! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lähde ihmeessä joskus linturetkelle tuonne Suomenojalle. Se on paikko jonne kannattaa tulla kauempaakin =).

   Poista
 3. Párekin Palvelijatar03 toukokuuta, 2017 21:08

  Lapasorsaa en ole eläissäni nähnyt. Olipas kiva, että esittelit sen. Jokainen visiitti tässä blogissa on elämys.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Palvelijatar =D. Lapasorsan tapaa Suomenojalla, joten tehkää Parekin kanssa sinne joskus retki =D.

   Poista
 4. Ihanaa kevättä kuvissasi <3 Kolmas kuva on täydellinen Suomi 100 kuva <3 Niin ihanasti sinivalkoinen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Rita =). Kevät siellä toden totta nyt ulkona on.

   Poista
 5. Miten kauniit lintukuvat. Monta lajia joita en ole luonnossa koskaan nähnyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Vikki. Tuo lintujärvi on uskomaton paikka juuri siksi, että siellä on monia lajeja ja osa jopa vähän harvinaisia.

   Poista
 6. Hienoja kuvia! Huolettaa vain, miten altaan käy rakentamisen myötä. Voi olla varma, että tulevien, uusien talojen asukkaat valittavat lokkien äänestä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sussi =). Totta, minuakin pelottaa kovasti, että alue menee pilalle. Toivottavasti linnut eivät jätä sitä =D.

   Poista
 7. Niin hienoja kuvia ja oikein hirvittää, että viikonlopuksi muuten on tulossa kylmää taasen. Ihanaa loppuviikkoa kuitenkin Katinka <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiia =). Onneksi sääennusteet menivät jälleen kerran pyllylleen ja olikin tosi ihana ja aurinkoinen viikonloppu. Ihanaa alkavaa viikkoa!

   Poista
 8. Oi että, miten kauniita kuvia taas kerran!
  Lapasorsaa enkä myöskään tavia ole koskaan livenä nähnyt, vaikka jälkimmäinen on siis maamme toiseksi yleisin sorsalintu!?!? Tämä tieto tuli ihan "puun takaa" =D Taidan ollakin varsinainen puusilmä, kun en ole tavia onnistunut kertaakaan bongaamaan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ansku =). Täällä on sitten se toinen puusilmä, sillä en ole sitä muualla nähnyt kuin täällä Suomenojalla =D.

   Poista
 9. Mun suosikkeja on silkkiuikut. Niitä mökillä Saimaalla paljon. Toi pitäisi saada suojeltua varmuudella ennen kuin ne uudet talot rakennetaan.. Todellinen aarre, mitä harva ymmärtää. Siksi näitä kuviakin pitäis saada enemmän julkisuuteen :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna! Samaa mieltä, että suojeltava on. Jos en ihan väärin muista niin sitä ainakin jo yritetään lisätä luonnonsuojelualeeksi =).

   Poista
 10. Hieno kuvasarja linnuista! Parikin minulle täysin uutta lajia, joita en ole ikinä nähnyt,kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mirjam-Matilda =). Tuonne kannattaa joskus tehdä retki.

   Poista
 11. Melkoista vikskettä! Mutta hei, vielä ei viilenemisen merkkejä näy vaikka onkin se luvattu loppuviikko :D Sääennusteet tosin eivät mieltä ylentäviä ole seuraavaksi puoleksitoista viikoksi. Mutta nautitaan jokaisesta lämpöisestä päivästä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vilskettä tosiaan oli =D. Ja ilman muuta nautitaan joka ikisestä auringon säteestä mitä taivaalta tulee =D.

   Poista
 12. Hienoja kuvia, uusia lintuja minulle. Taidetaan piipahtaa huomenna Suomenojalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Blyygi Blumsteri =). Käy ihmeessä vieraululla Suomenojalla, siellä on vaikka mitä ihasteltavaa =D.

   Poista
 13. Lapasorsat, liejukanat ja mustakurkku-uikut ovat mielestäni erityisesti Suomenojan vahvuuksia verrattuna moneen muuhun lintupaikkaan. Toki samaan listaan lisään vielä ainakin harmaasorsan. Upea paikka, kannattaa ottaa mukaan vierailulistalle :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Asia on juuri kuten sanoit. Viime vuona näin tuon harmaasorsankin. Tänä vuonna oli vielä piilossa =D.

   Poista
 14. Mahtavat kuvat! Ja hyvää lintuoppia minulle...! :)

  VastaaPoista
 15. Paljon näit ja sait taltioitua. Tuo Suomenoja on hieno paikka... saas nähdä kuinka kauan, kun suunnittelevat sinne rakennettavan Dubain toisintoa.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti alue saataisiin ajoissa rauhoitetua, ettei häviäisi. Niin arvokas paikka se on.

   Poista
 16. No sullahan on jo aivan mahtavia kuvia.
  Sataa lintua keräilen minäkin.

  Oikein miellyttävä vierailu tykönäsi.
  Palaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Lilli =) Ja mukavaa että palaat. Tämä lintujen bongailu on tosi kivaa =).

   Poista