maanantai 4. marraskuuta 2013

Syksyinen Elisaari

Inkoon saaristossa sijaitseva Elisaari on meidän perheen joka kesäinen must visit paikka. Olen tehnyt Elisaaresta yhden postauksen jo aikaisemmin, siihen pääset tutustumaan tästä. Tänäkesänä oli paikassa vaihtunut "isäntä". Tutut ihanat maisemat löytyivät edelleen ja paikka kokenut myös "kasvojen kohotuksen".


Kahvilan terassille oli tullut mukavat tulit ja pöydät.


Laitureita ja sähkötolppia oli uusittu. Myös poijut olivat kaikki uusia. Elisaaren uudistetulle nettisivustolle pääset tästä.
Vietimme Elisaaressa viikonloppua syyskuun alussa. Sää oli aivan upea ja merivesi edelleen uimakelpoista. Tuntui kuin kesä ei loppuisi ikinä (toiveajattelua). Silti syksyn merkkejä alkoi olla ilmassa.
Tämä oli ensimmäinen kerta, kun meidän mukana oli viikonloppua viettämässä tyttäremme paras kaveri samalta luokalta. Myös rakkaat ystävämme olivat omalla veneellä paikalla. Oli tosi kiva viettää viikonloppua yhdessä hyvien ystävien kanssa.


Koska edellisessä postauksessa olen esitellyt Elisaarta paikkana, keskitytään tällä kerralla luonnon ihmeisiin, joita paikka tarjoaa runsaasti. Lähdimme ystäviemme kanssa luontopolulle, kamerat tietenkin mukana. Olemme ystäväni Ellin kanssa intohimoisia kuvaajia, joten kyykimme kilpaa pusikoissa ja vaihtelimme objektiiveja =D.


Sienä riitti, vaikka lampaat olisivat syöneet =). Ei taida kyllä lammas syödä sientä.
Oli mukavaa kuvata toisen kanssa, sain Elliltä idean mm. kuvata puita näin sivusta.
Itse sitä kangistuu helposti omiin kuvioihin ja kuvakulmiin, silloin on mukava saada vinkkiä muilta. Nämä polut kiehtovat jotenkin aina ja aina ne näköjään pitää kuvata =D.


Ensimmäiset merkit syksyn tulevasta väriloistosta oli jo näkyvissä.


Metsästä löytyi tämä hauska mänty, se oli kasvattanut tällaisen "afron" latvaan =D.


Syksyn ensimmäisiä merkkejä olivat myös kosteat yöt. Veneen kansi oli kuin sateen jäljiltä, vaikka ei ollut satanut yhtään. Aamulla löytyi tämä ihana kaste hämähäkin verkosta venemme kannelta.

Elisaari ei petä koskaan, sinne on aina yhtä mukava mennä. Palvelu on hyväntuulista (myös uusilla isännillä) ja maisema vertaansa vailla. Paikka on myös niin iso, että ei tarvitse jännittää, mahtuuko, vaikka tulisikin vähän myöhemmin perille=).


12 kommenttia:

 1. Olitpa löytänyt upeat "timantit" hämähäkinverkosta :) Myös äiti-lapsi-sienen löytäminen vaatii tarkkaa kuvaajan silmää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiito Marja <3! Kerrankin osouin pisaroiden kohdalle. Aina kateellisena katselen muiden pisaraotoksia =).

   Poista
 2. Mahtavalta näyttävä paikka! Erityisesti ihailin miten nuo kulkureitit on rakennettu!
  Voisin kuvitella että tuolla on kesällä monenlaisia lintujakin kuvattavaksi sekä maalla että rannoila.
  Mukavia kuvauskohteita olit keksinyt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Vikki <3! Paikka on upea. Saaressa sijaitsee suomen siiron tammilehto luontopolulla. Ja polku on tosiaan kuvasti ja helppokulkuisesti rakennettu. Olen joka kerta täällä yhtä innokkaana kameran kanssa.

   Poista
 3. Kiitos taas kerran Katinka ihanista kuvista. Valitettavsti viime kesän loma meni niin ettemme ehtineet käymään Elisaaressa, mutta onneksi sinä ehdit kuvata sitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä CurryKaneli <3! Meidän perhe yrittää päästä tänne ihan joka kesä, niin mieluisa paikka se meille on =).

   Poista
 4. Kauniita kuvia saaresta, jolla en ole koskaan käynyt. Jos ensi kesänä seilaamme siellä Hgin kulmilla, niin tuonne! Kiitos mukavasta esittelystä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuulia <3! Ehdottomasti laita paikka korvan taakse, tätä paikkaa voin suositella todella. Lisäksi se on todella rauhallinen satama myös tuulilta. Meidän perhe haluaa tänne joka kesä vähintään kerran.

   Poista
 5. Ihania kuvia. Voi kun sitä pääsisi seikkailemaan merimaisemaankin. Tuijottelemaan merelle ees. Vuokrais vaikka mökin hetkeksi ja möllöttelisi merituulissa :-). Vesipisarakuva oli ihana, luulin että ne polivat tippuvia pisaroita.

  VastaaPoista
 6. Kiitos Viherrys <3! Ei muuta kuin etsimään mukavaa mökkiä. Tai tuokaa vene joku kesä merelle! Täälläpäin on niin paljon satamia, että varmasti jostain löytyisi paikka =).

  VastaaPoista
 7. Näin marraskuussa on ihana katsella aurinkoisia ja kesäisen syksyisiä kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nonna! Kohta pääsen minäkin näiden kuvien kanssa siihen, että vene nostetaan. Sitten onkin taas aiheet vähissä =).

   Poista