maanantai 9. joulukuuta 2013

Stefan´s Steakhouse

Mieheni on syntynyt syksyllä ja perheellämme on tapana juhlistaa synttäreitä menemällä ulos syömään. Pidämme monenlaisesta ruoasta, joten valinnan varaa pääkaupunkiseudulla riittää. Tällä kertaa valitsin paikaksi Amerikan Top Chef - kilpailun finalistin Stefan Richterin paikan, Stefan's Steakhousen. Juttuun kuuluu aina se, että itse synttärisankari ei tiedä minne ollaan menossa =).


Stefan on Kaloforniassa asuva suomalainen huippukokki, joka on suomalaisuudestaan hyvin ylpeä. Tämän hän toi esille myös osallistuessaan Top Chef-ohjelmaan. Stefanin omistamia ravintoloita löytyy niin Suomesta kuin Amerikastakin. Kuten nimestä jo voi päätellä, olivat pihvit pääosassa ja niiden vuoksi valitsin myös paikan.


 Paikka oli sisustettu kauniisti. Ruokailuvälineet olivat hauskasti pöydällä olevan tabletin taskussa =).


Henkilökunta oli todella ystävällistä ja minun mieltäni lämmitti erityisesti se, kuinka he ottivat huomioon juniorimme. Minusta yksi hyvän ravintolan kriteeri on juuri se, kuinka tasapuolisesti kaikkia asiakkaita kohdellaan, myös lapsia.


Aivan erityisen vaikutuksen minuun teki paikan katto! Katon suunnitteluun ja koristeluun oli käytetty aikaa. Kattokruunut loivat mukavan kotoisan tunnelman.




 Alakerrasta löytyi wc tilojen lisäksi tämä ihana levähdyspaikka.




Tyylikäs sisustus jatkui myös hotelli helpotuksen puolella. Todellisen wow elämyksen koin vesihanojen alla olevista kivilaatoista. Kun vesi valui hanasta, se jatkoi soljumista kivien kautta viemäriin. Mielettömä ihana idea!


 Joko menään syömään?


Alkuun saimme leipälajitelman. Kaikki maistuivat erittäin hyviltä. Hieno idea sinäänsä laittaa erilaisia leipiä tarjolle, jokaisen makuun osuu varmasti jotain hyvää.


Jaa että missä on pihvi? Syöty =D. Ihan nauroin ääneen kun tein tätä postausta, että ei voi olla totta! Taaskaan en muistanut ottaa kuvaa ruoasta. Heti kun ruoka tulee pöytään niin on täysi tohina päällä ja saman tien maistelemaan. Näköjään siinä sitten kuvaamiset unohtuu =).


Kun ei kerta ole kuvia niin kuvaillaa sitten sanoin. Pihvi oli todella murea ja paistettu juuri oikeanlaiseksi. Parasta jutussa oli se, että ensin sai valita itse pihvin, sitten pihville kastikkeen kastikevalikoimasta ja mieleiset lisukkeet. Eli jokainen sai tehdä mieleisensä annoksen, erittäin hyvä idea!


Pahin nälkä ohi, joten oli jälkkärin aika. Ja koska pahin nälkä oli tosiaan ohi, muistin kuvata jälkkäreitä =).


Minä ja synttärisankari valisimme mutakakkua ja karamellisoitua popcorn-jäätelöä. Tämä yhdistelmä kuullosti siltä, että oli pakko maistaa. Ja todellakin, poppari maistui jäätelössä hyvältä.


Juniori valitsi banaania, kinuskia ja kermavaahtoa. Yhditelmä kuullostaa melko yksinkertaiselta ja mielikuvituksettomalta, mutta ai että oli ihan mielettömän hyvää! Melkein iski annoskateus, vaikka omani oli myös todella herkullinen.




Tällaista jälkeä tulee, kun kamera lähtee kädestä kuin saippua samaan aikaan kun otat kuvaa =D. Mukanani oli nimittäin pieni näppärä (ja liukas) kakkoskamerani Canon PowerShot SX260 HS.

Ilta oli oikein onnistunut. Paikka oli viihtyisä, henkilökunta palvelualtista (ottivat lapsiasiakkaat ihanasti huomioon) ja ennen kaikkea ruoka todella hyvää. Voin suositella lämpimästi, varsinkin hyvän pihvin ystäville. Pääset tutustumaan Stefan's Steakhousen nettisivuille tästä.

6 kommenttia:

  1. Kivoja kuvia ja oli varmasti hyvää! Tuo viimeinen kuva on oikeastaan aika taiteellinen. Tuollaista olisi vaikea saada otettua vaikka oikein yrittäisi. Tänään menen tyttären balettinäytökseen, tuletkohan sinäkin sinne?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos NJ <3! Viimeinen kuva on kyllä ainutlaatuinen, toista samanlaista ei saa varmasti aikaiseksi =D. Baletti esitykseen on tänään liput klo 19, joten tulossa ollaan =). Meidän tytär esiintyy ensimmäisessä ryhmässä.

      Poista
    2. Hei, olin klo 17 näytöksessä. Tytär oli myös ensimmäisessä ryhmässä. Ei siis osuttu samaan näytökseen.

      Poista
    3. Ehkä ensi kerralla sitten, keväällä =).

      Poista
  2. Viihtyisän näköinen paikka ja nuo oleskelutilaksi sisustetut wc:t ovat kyllä hauskoja. Muistan miten New Yorkissa yhden cubin vessassa oli mm. valkoiset sohvat, ammattilainen meikkaamassa, hajuvesivalikoima käytössä ja tikkarimyynti (no se oli rave-clubi, jossa makea tekee erityisesti kauppansa).

    Nam.. popcorn on suosikkimakuni jätskeissä. En tiedäsaako sitä markettien pakastealtaista, mutta kotikulmien italialainen jätskilä valmistaa sitä ja myy styroxissa myös litroittain kotiinviemiemisiksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulle tuo poppapri jäätelö oli ensimmäinen kerta, ja hyvää todella oli =). En tiennytkään, että sitä myydäänkin jossain =). Pitää tarkkailla pakastealtaita, jos vaikka joskus tulisi tännekin päin.

      Poista