sunnuntai 24. toukokuuta 2015

Kiireinen viikko takana

Onko teillä koskaan sellaista viikkoa, että kaikki, siis ihan kaikki asiat ja tapahtumat sattuvat samalle viikolle? Kaikki harrastukset, joihin vain voi vähääkään sisällyttää esiintymisiä ja niihin liittyviä kenraaliharjoituksia (tanssi ja musiikki) loppuvat samaan aikaan. Toukokuun viimeisinä päivinä mennään tukka putkella kalenteri piukeana ja sen jälkeen kaikki on ohi kuin kanan lento konsanaan. Minulla on ollut juuri sellainen viikko menossa. Ja mistä sitä sitten tingitään, no blogin kirjoittamisesta =D. Nämä kiireet pitivät myös huolen siitä, että tänä viikonloppuna emme päässeet merelle, sillä kaiken muun kiireen lisäksi Kipparille sattui veneseuramme vartiovuoro samalle viikonlopulle. Tämä viikonloppu meni siis kulttuurille ja vartioimiselle =D.


Niinpä palaamme tässä postauksessa viime viikonlopun tunnelmiin. Vietimme viikonloppua tuolloin veneseuramme omassa saaressa. Sää sattui suosimaan mukavasti ja sunnuntaina aurinko paistoi jo oikein kesäisesti.




Lauantaina lähdimme tuttuun tapaan jälleen metsään etsimään lisää korvasieniä. Ja tälläkään kerralla emme tulleet reissusta tyhjin käsin. Saimme mukavan määrän korvasieniä lisää. Samalla pääsin jälleen kamerani kanssa kuvailemaan kevättä. Vai voikohan jo sanoa, alkanutta kesää? Niin kesäiseltä maisema todella jo näytti.


Ketunleivät olivat jo täydessä kukassa.


Tällä reissulla pääsin myös kuvaamaan tämän kevään ensimmäiset perhoset! Perhoset ovat olleet liikenteessä jo pitkään ja olen niitä nähnyt, vaan nyt osuivat siten eteen, että pääsin kuvaamaan. Tässä varmasti kaikille tuttu sitruunaperhonen.


Ja tässä aina niin ihana neitoperhonen. Neitoperhonen talvehtii Suomessa, usein miten vajoissa tai muissa ulkorakennuksissa.




Tämä oksalla keikkuva perhonen on mänty-yökkönen. Nimensä mukaan mänty-yökkönen on yöperhonen  ja siksi niitä näkee harvemmin päivällä.


Tiirat paistattelivat päivää kivellä merenrannalla.




Luonnosta löytyy valitettavasti vaikka mitä, sellaistakin, mikä ei sinne kuulu. 




Kävelylenkin jälkeen oli jo iltapäivä, joten oli ruoanlaiton aika. Kippari lähti tekemään tulet, jotta saadaan hiillos aikaiseksi. Sillä välin minä pakkasin veneellä tavarat. Ilma oli niin mukava, että päätimme syödä ulkona.




Tykkäämme Juniorin kanssa kattaa kauniisti. Luonnon materiaaleilla saa ihanasti "stailattua" ruokapöytää. Juniorimme teki hyvää työtä ja kaunista jälkeä syntyi.








Jälkiruoaksi paistelimme vaahtokarkkeja. Kyllä ne amerikkalaiset keksii kaikenlaisia hyviä herkkuja =D.


 Vaan liian kuumassa ei saa pitää. Saatta käydä nimittäin näin. Hieman kärähti =D.


Illalla oli mukavaa istua nuotiolla ja kuunnella luonnon ääniä ympärillä. 


Villasukat toimivat niin talvella kuin kesällä. Viileän kevään ansiosta, vai pitäisikö sanoa pikemminkin vuoksi,  kalliot ovat vieläkin melko viileitä.Vaan eiköhän tuo ilma ala pikkuhiljaa lämpenemään, jotta päästään vilauttamaan varpaita kesälle =).

Ihanaa sunnuntaita teille kaikille!




30 kommenttia:

  1. I have enjoyed watching these photos, Katinka! We also like to eat outside when the weather is nice.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thans a lot Marleen =). In outside food taste alwayd much better =D.

      Poista
  2. Se on kyllä toisaalta tosi ärsyttävää, että ihan kaikki osuu samalle ajankohdalle, mutta sitten toisaalta, kun ne kaikki kiireet loppuukin samaan aikaan, niin sitten on aikaa levähtää aivan tosissaan. Todella ihanan näköinen saari teidän venekerholla. Rupesi tekemään mieli grillattuja vaahtokarkkeja. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hetke on ihan jopa orpo olo, kun kiireet loppuu, mutta totta, sitten voi otta rennommin ja keskittyä mukaviin asioihin =).

      Poista
  3. Kauniit kuvat! Tähän toukokuun lopulle tulee usein sellaisia viikkoja, että kaikkea on liikaa. Toinen sellainen viikko takana ja toinen vielä tulossa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Gunilla! Meillä onneksi kiireet loppuivat tähän viikkoon. Jotenkin tuli ihan puun takaa tämä "kesän" alku =).

      Poista
  4. Olipa hyvä mielen postaus, lukuun ottamatta tietysti luonnon roskaamiseen liittyviä kuvia. Miten olinkaan unohtanut tikku-vaahtokarkit! Toinen mitä täytyy kokeilla leirinuotiolla on tikkupullat. Yhtään en ole perso makealle... ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan niin, tikkupullan olen minäkin vallan unohtanut! Muistelen, että jossain oli sellainen helppo ohje, että aineet sekaisin pussiin ja sitten neste perillä ja paistamaan. Pitääkin yrittää etsiä se. Nimim. yhtä perso makealle =D.

      Poista
  5. Toukokuu tuntuu olevan monille se kevään kiireisin kuukausi. Hyville ja tärkeille asioille te ainakin annoitte aikaanne :) Voi veljet miten ihania kuvia taas kerran ja nuo perhoset, niiiin kauniita! Minäkin näin muutaman sitruunaperhosen viime viikonloppuna, mutta kuvia en niistä onnistunut ottamaan, kun olivat liian liikkuvaisia ja nopeita minulle ;)
    Ulkona syöminen on saaressa ihan parasta, ainakin näin kauniilla keleillä :)


    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset Ansku! Ulkona kaikki maistuu jostain ihmeen syystä niin paljon paremmalta.

      Poista
  6. Ihanan retkeily päivän kauniita kuvia.
    Lystiä on arjesta irtiotto. Toivottavasti ei ole esteitä veneily retkiin kesäkuulla.

    Mukavaa alkavaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset Liplatus =). Sitä on ihan heti toisessa maailmassa kun pääsee merelle. Nyt vain vielä odotellaan niitä hellepäiviä =). Ihanaa alkavaa viikkoa myös sinulle!

      Poista
  7. Ihanat noi sun sukat. Mä pidän todella paljon mökillä villasukkia, ovat parhaat. Juniorilla on selvästi esteettistä silmää.

    Mä en ymmärrä miksi pitää heittää luontoo kaikkea roinaa, joka ei sieltä koskaan häviä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos CurryKaneli =). Meidän koko venekunta pitää paljon villiksiä onneksi, sillä olen melko tuottelias niitä kutomaan =D.

      Poista
  8. Ihana keväinen veneilyretki ollut teillä!

    VastaaPoista
  9. Voi kyllä niitä kiireitä vaan on! Kuluneellakin viikolla monena iltana piti silmät ristissä yömyöhään valvoa vaikka herätyskello kiskoi jo viideltä töihin. Ihania kuvia metsäretkeltä! Alkoipa tehdä mieli vaahtokarkkeja. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maarit =). Onneksi kiireet nyt helpottavat. Ensin on jopa hieman "tyhjä" olo kun ei olekkaan niin paljoa menoja. Vaan pian aukot saa täytettyä kesän puuhilla.

      Poista
  10. Tiedän paremmin kuin hyvin mistä puhut! Onneksi meillä on kiireen keskellä muisto edellisestä reissusta ja tieto, että edessä on uusia. Siinä välissä mieltä kuitenkin kipristää halu olla vesillä, vaikka maissakin olisi menoa ja meininkiä.
    Erityisen hienot nuo perhoskuvat. Ja kuviin liittyen kysyn, että rajaatko kuvia ja jos rajaat niin kuinka paljon?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi todella pääsee välillä vesille jo heti keväällä hyvissä ajoin lataamaan akkuja. Varsinkin eläimistä otettuja kuvia rajaan, koska niitä lähelle ei tajdo päästä. Rajaan aina vähän siten, miten silmää miellyyttää ja yritän pitää mielessä kultaiset leikkaukset, että kuvan sommittelu olisi järkevä. Maisemakuvissa katson, ettei esim. joku oksa jää hassusti dominoimaan kuvaa, mutta muuten niitä tulee rajattua paljon maltillisemmin. Eräällä valokuvauskurssilla opettaja sanoi, että kannattaa kuvata melko "väljästi" jotta on varaa sommitella ja rataja kuvaa vielä jälkeenpäin mieleiseksi.

      Poista
  11. Sielu lepää aina kun tulen tänne, niin ihania ja kauniita kuvia taas kerran. Kettukarkkisukista, olen jopa hieman kade, aika pitkään olen halunnut sellaisia. <3 <3

    Kivaa alkanutta viikkoa! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Tiia kauniista sanoistasi. Ja laitahan tassun kokoa tulemaan niin saadaan sinullekkin kettusukat. Lankaa on vielä jäljellä =D. Ihanaa alkanutta viikoa myös sinulle!

      Poista
  12. Tiedän tuon tunteen. Ihanat kuvat!

    VastaaPoista
  13. Niinpä vain on, että ihanaisella toukokuulla on toisenlaiset kasvot, nuo monet tapahtumat, jotka ajoittuvat just näihin ajankohtiin. Tosin itselläni ei moisia ole, samaa kiireetöntä vaan.
    Retkikuvasi ovat hyvän fiiliksen kuvia, kainiita, herkullisiakin. Ketunleivät maistuvat edelleen hyviltä, vaahtokarkkia en ole paahtanut nuotiolla koskaan. Ehkä pitäisi kokeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Aimarii =). Ja kokeile ihmeessä vaahtokarkkeja nuotiolla, mutta älä polta, kuten minä tein =D.

      Poista
  14. Kiireisen ajan jälkeen kaikki tuntuukin sitten aivan ihanan hidastempoiselta... Eli vastakohdat täydentää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin se taitaa mennä =). Ja pian sitä tulee tilalle kesän ajaksi vaikka mitä =).

      Poista
  15. Ihanat tunnelmat, luonto, herkut ja noi sukat ovat kyllä todelliset hyvänmielen sukkelit :)

    Olet kyllä ollut unnioitettavat ahkera bloggamaan, mutta älä nyt ota siitä kauheita paineita silloin kun elämä on muutenkin kovin kiireistä. Minä ainakin odotan ihan rauhassa, että kiireesi laantuvat ja ilahdun sitten taas kun ehdit bloggamaan...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Merenneito =). Niinhäns se on, ettei tästä(kään) hommasta tulisi ottaa paineita =D. Vaan aina pelkää, että elei postaa niin lukijat häviää. Kesälomalla olen tosin kyllä lomalla tästäkin hommasta. Silloin keskitytään kuvaamaan ja nauttimaan upeasta saaristosta.

      Poista