lauantai 16. huhtikuuta 2016

Veneilykausi 2016 alkoi!

Täällä blogin puolella on ollut hiljaista ja syynä siihen on kevät. Se puski päälle kuin hirvi! Niin mahdottoman nopeasti. Ja kun kerta tuli nopeasti kevät, pääsimme laittamaan myös venettä rivakasti vesillelaskukuntoon. Hyvä sää kannattaa aina hyödyntää ja sellaisia oli juuri tällä viikolla tarjolla.


Eilen perjantaina kaikki oli valmista ja vene odotteli luottolaskijaamme paikalle. Kippari teki tänä keväänä suuren työn kun kirkasti veneen punaiset osat. Tästä tulossa juttua myöhemmin lisää, kuinka hän sen teki. Jälki on todella ihanaa katseltavaa! Punaiset osat eivät ole olleet koskaan noin kiiltävät meidän veneen omistamisen aikana.




Tämä on aina yhtä jännittävää katseltavaa, kun kesäkotimme killuu yläilmoissa. Vaan vankalla ammattitaidolla ja rauhallisella otteella luottolaskijamme hoiti tälläkin kerralla homman turvallisesti. Tänäkin vuona kävi niin, että aurinko oli ollut pilvessä koko illan, mutta kun luottolaskijamme saapui paikalle, se alkoi paistaa. Se ei voi luvata mitään muuta kuin hyvää veneilykautta!


Ja siellä se nyt on, vesillä! En voinut mitään, piti ihan muutama kyynel tirautta, niin hienolta tuntui! Tässä kohtaa sitä joka vuosi aina ihmettelee, että ihanko oikeasti se talvi meni? Kunnon talvea täällä Etelä-Suomessa kestikin vain kuukauden, mutta silti. Vielä on vähän puuhaa jäljellä, kannen pesu, vesitankin pesu ja vielä on myös tavaroita, joita pitää tuoda varastosta veneeseen. Mutta se on niin mukavaa kun tietä, että koko kausi on edessä.




Kun vene on seisonut talven käyttämättömänä, kannattaa käydä aina koeajolla ja herätellä myös sen moottori putsaamaan unihiekat pois silmistään. Ja totta puhuakseni, eihän meitä olisi pitänyt mikään pois mereltä =D. Samalla tarkistellaan, että vettä ei tule mistään läpiviennistä sisään ja kaikki toimii kuten pitääkin. Lämmityslaitekin lähti heti ensimmäisellä startilla käyntiin. Sille olikin eilen käyttöä, sen verran viileä ilta tuli. Vaan meillä oli veneessä kotoisan lämmintä ja ennen kaikkea tunnelma katossa!




Ilta oli sen verran pitkällä, että aurinko alkoi laskea. En päässyt kuvamaan vielä merellä olevia lintuja, mutta näin, että siellä oli vaikka mitä lajeja jo paikalla. Onneksi pääsimme katsomaan kaunista auringonlaskua. Se jotenkin kruunasi koko eilisen päivän.


Tästä se alkaa, veneilykausi 2016! Vieläkin on hymy korvissa, niin onnellista porukkaa tämä venekunta on. Ja nyt sitten alkaa myös blogi täyttymään merellisillä kuvilla, koittakaa jaksaa =D. Yhtä ihanaa viikonloppua teille kaikille!

48 kommenttia:

  1. Into ja liikutuksesi tarttui tännekin puolelle! Alahuuli rupesi väpättämään minullakin, kun kerroit, että piti pari kyyneltä tirauttaa. :) Elämässä ihmiselle on niin ihania nuo hetket, kun touhuaa jotain sydänverellään intohimisesti.Upeaa veneilykautta teille! <3 Hienot kuvat ja erityisesti pidän tuosta viimeisestä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset Mirjam-Matilda. Kauden lopussa se taas nähdään, millainen siitä muodostui. Odotukset ainakin ovat korkealla =).

      Poista
  2. Mielenkiintoiset veneen vesille laskukuvat, auringonlasku oli erittäin kauniisti kuvattu. Teillä on kunnon vene, mulla on vain puujolla:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset Mustis. Vene se on puujollakin ja silläkin pääsee vesille =).

      Poista
  3. Hello Katinka,
    What a great pictures. A wonderful boat and nice to go with for a trip.
    It's always enjoy to see your pictures Katinka.

    Many greetings,
    Marco

    VastaaPoista
  4. Bom dia, chegou a primavera é tempo de desfrutar do mar e navegar nele, o barco é lindo e oferece uma boa navegação, as foto tem a maestria do momento, assim como, o pôr do sol é magico, foi uma belo momento fotografico.
    Feliz fim se semana,
    AG

    VastaaPoista
  5. Talvi meni tosiaan taas yllättävän nopeasti, vaikkei se marras- joulukuun pimeinä iltoina siltä koskaan tunnukaan. :D Toivottavasti tulee hyvä veneilykausi ja monta hienoa auringonlaskua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset Elina. Hyvää kautta ja lämmintä kesää täälläkin odotetaan =D.

      Poista
  6. Kyllä kyljet kiiltää! Upean näköistä. Meillä venonen on vielä ylhäällä, mutta ensiviikolla saa vettä allensa. Meri- ja reissukuvia oikein odottelen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset Marle ja ihanaa sekä turvallista kautta myös teidän venekunnalle =).

      Poista
  7. Wau! Nyt on kyllä vene tosiaan parhaimmillaan! Oikein hyvää veneilykautta! Tuo alin kuva on muuten tosi huikea myös!

    VastaaPoista
  8. Oikein mukavaa ja antoisaa venekautta!
    Maakrapu katselee mielellään merellisiä kuvia.
    Upea auringonlaskukuva!

    VastaaPoista
  9. Párekin Palvelijatar16 huhtikuuta, 2016 19:31

    Todellinen kaunotar tuo veneenne! Suurella mielenkiinnolla odottelen merilintu- ja muitakin kuviasi. Nuo taivaskuvat ovat ihan huippuluokkaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset Palvelijatar. Lintuja pääsin jo lauantaina kuvailemaan, tulossa pian postausta blogiin.

      Poista
  10. Hienoja kuvia veneestä ja auringonlaskusta. Upeita veneilyreissuja.

    VastaaPoista
  11. On se veneenomistajana hienoa asua etelässä, veneilykausi alkaa aikaisin ja on pitkä. Tänä vuonna en olekaan kävellyt venesatamassa katsomassa veneiden vesillelaskua, muutamia veneitä oli jo laiturissa kun viikolla siellä piipahdin. Tosi upeita ja teräviä kuvia, on ilo katsella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset Orvokki. Ollaan kyllä kipparin kanssa onnellisia siitä, että etelässä kausi alkaa näin aikaisin ja jatkuu pitkään syksylle.

      Poista
  12. Voi Katinka, täälläkin pala kurkussa pelkästä myötäelämisestä ♥ Veneenne näyttää todella upealta! Kiinnostaa kovasti kuulla miten saitte nuo punaiset osat noin kiiltäviksi.
    Tuo viimeinen kuva on henkeäsalpaavan kaunis. Tuskin maltan odottaa huikean hienoja kuviasi ja kivoja kertomuksiasi taas tältä kaudelta :) Turvallista ja kaikin puolin upeaa veneilykautta 2016 teille ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset Ansku =). Ja toivottavasti nähtään taas jossain satamassa =D.

      Poista
    2. Olisi kyllä todella ihana nähdä, mutta pahoin pelkään että emme tapaa toisiamme tällä kaudella. Hitaalla putput-paatillamme emme viikonloppuvapailla ehdi kotivesiä edemmäs ja koko kuuden viikon mittaisen kesäloman vietämme Saimaalla seilaten.
      Virtuaalihalaus sinne luoksesi ja paljon lämpöisiä ajatuksia :)

      Poista
  13. Oikein hyvää kautta teille! Upeat kuvat!

    VastaaPoista
  14. Kyllä näyttää upealta teidän vene uuden maalin kera. Kyllä siinä varmasti sydän menee sykkyrään, kun katsoo kun oma kesäkoti siirtyy hänen omaan elementtiinsä. Rauhaisia merikelejä koko kesäksi teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset CurryKaneli =). Rauhaisaa merikeliä ja lämmintä säätä täällä odotetaan =D.

      Poista
  15. Voin uskoa, että tunnelma on korkealla, kun pääsee vesille noin kauniilla veneellä. Toivotaan oikein kaunista kesää ja sen myötä upeaa veneilykautta! Haaveesi muuten näyttää toteutuneen - kuvasi ovat fantastisen kauniita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitokset Marjukka! Itse on omille kuville niin kriittinen ettei tahdo kelvata mikään =D.

      Poista
  16. Upeaa - on niin kiva saada vene vesille ajoissa. Ihanan väljää saaristossa vielä. :) Mahtavaa veneilykautta teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Suvi ja ihanaa sekä turvallista veneilykautta myös teidän venekunnalle!

      Poista
  17. That's a beautiful boat, Katinka!

    VastaaPoista
  18. Onnea teille onnenpossusille! Ihanaa että pääsitte jo merelle :) Tunnelmat välittyivät kyllä hienosti noista kuvista. Perästä tullaan jossain vaiheessa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoset itsellesi Marenneito =). Toivottavasti tällä kaudella nähdään jollain laiturilla =D.

      Poista
  19. Voi onnen päivää! Oikea ajoitus, eipä voisi veneilykautta aloittaa enää yhtään kauniimpana päivänä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se oli juuri sitä. Nyt vain odotellaan kaunista ja lämmintä kesää =D.

      Poista
  20. ihanaa, mahtavaa, loistavaa, voi teitä onnellisia! Meillä tuo on edessä tulevana viikonloppuna, enkä meinaa pöksyissäni innosta pysyä. Ihana kaudenaloitus teillä ja tunnelmallisia kuvia, joista voi aistia pakahduttavan ihanat fiilikset ja meren tuoksun. Mahtavaa kautta teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset Myy ja aivan mahtavaa kautta myös teidän venekunnalle. Olisi mukava nähdä joskus jollain laiturilla =D.

      Poista
  21. Excelente trabalho e belas fotografias.
    Um abraço e boa semana.

    VastaaPoista
  22. Oi että, mulla kävi ihan kylmät väreet kun luin tämän! Niin ihanaa :) Talvi tuntui kovin pitkältä, mutta nyt se tosiaan on takanapäin, jippii! Teidän vene on aivan ihana <3 Myötätuulia ja ihanaa venekesää!!! Tästä se lähtee.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset Nunu. Tämä on sitä ihan parasta aikaa, kun kaikki ihanuus on vielä edessä. Toivotaan että tulee kaunis ja lämmin kesä =):

      Poista
  23. Ihan mahtavaa!! Voi vitsit tuli ihan hymy teidän puolesta :)

    VastaaPoista
  24. Onnittelut veneen vesillelaskun johdosta! Seuramme rantatapahtuman aikaan aika monella olikin jo vene vedessä. Itse olen keksinyt itselleni kaikenlaisia projekteja... Saas nähdä, koska oma veneemme lasketaan. Odotan innolla kirjoitusta punaisten raitojen ehostuksesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset =). Kirjoitus raidasta tulossa tuota pikaa =).

      Poista