perjantai 10. kesäkuuta 2016

Canon instawalk

Tällä viikolla keskiviikkona Canon järjesti ensimmäisen Canon instawalkin Suomessa. Tapahtuma kuulosti todella mukavalta, joten päätin osallistua. Aamu alkoi todellisella rankkasateella, mutta iltapäiväksi sää selkeni ja saimme nauttia tuulisesta, mutta erittäin aurinkoisesta säästä. Tässä teille kuvasatoa ja tunnelmia kuvakävelystä.


Kokoonnuimme Kaivopuiston Kompassitorille, josta lähdimme matkaan. Mukana oli Canonilta monenlaista mukavaa uutta ja vanhaa kalustoa, jota sai testailla kävelyn aikana. 




Kuvaaja kuvaa kuvaajaa joka kuvaa kuvaajaa. En ole koskaan oikein ollut kotonani itse kameran edessä, mutta tässä tilaisuudessa sitä ei päässyt pakoon =D. Hyvää harjoitusta, sillä sen lisäksi että itse kuvasimme paljon, myös meitä kuvattiin paljon.






Kävelimme Kaivopuiston rantaa pitkin kohti Ullanlinnan mäkeä. Oli tosi jännittävä huomata, miten toisilleen vieraat ihmiset, joilla on sama intohimo, valokuvaminen, ovat heti kuin olisimme aina tunteneet toisemme. Tunnelma oli todella välitön ja rento. Tässä seurassa olisin viihtynyt pidempäänkin!


Nämä maisemat olivat minulle kovin tuttuja, olemmehan tästä ajelleet veneellä vaikka kuinka monta kertaa ohi. Mutta nyt oltiin maalla ja se tarjosi mukavasti uusia kuvakulmia käyttöön. Ja kun matkassa oli parisenkymmentä intohimoista kuvaajaa, sai hyviä vinkkejä lisää.




Olihan siellä myös lokki ja meriharakka, frakki asianmukaisesti päällä  =D.












Minun tulee kuvattua paljon luonnossa, mutta tykkään kuvata myös kaupungissa. Kaupunkimiljöö tarjoaa todella paljon mukavia kuvauskohteita. Itse olen tuskaillut viime aikoina nimenomaan kuvakulmien kanssa. Tuntuu, että olen hieman jämähtänyt ja kaipaisin asian kanssa uudistusta. Olisikin ollut mukavaa katsella muiden ottamia kuvia samoilta kulmilta ja saada näin itselle uusia ideoita. Muutenkin tuntuu, että kuvaamisen kanssa on menossa pieni identiteetti kriisi. Haluaisin jotenkin uudistua, mutta en tiedä miten? Tuleeko teille joskus tällaisia aikakausia kuvaamisen kanssa?


Nämä fendarit oli pakko kuvata, niin kauniit suojat. Olikohan joku tehnyt ne ihan itse?








Ullanlinnan mäeltä palasimme takaisin Kaivopuistonrantaan ja sieltä Eiran rantaan. Tässä kuvassa on minusta hauska tunnelma, kaunis vene mailla kauniiden talojen edessä. Eiköhän tämäkin kaunotar pääse pian vesille.




Viimeinen kuvauspaikka oli telakka, joka oli itse asiassa minun suosikki =D. Laitan telakalta lisää kuvia seuraavaan postaukseen, ettei tästä taas tulisi ihan tolkuttoman pitkä postaus. Moni osallistuja kuvasi myös henkilöitä. Minulta jotenkin meinasi unohtua se kokonaan. Olen ollut aina jotenkin tosi huono kuvaamaan henkilöitä, varsinkin ihan ventovieraita kadulla.




Tilaisuudessa nähtiin myös todellista heittäytymistä. Kuva ei kerro totuutta, hän on oikeasti hyvin korkealla =D.




Ruoholahdesta nousimme kasin ratikkaan ja ajelimme sillä Töölöntorille Reloveen, jossa meille tarjoiltiin pientä ja hyvää purtavaa. Kyllä maistui taivaalliselle kävelyn päätteeksi. Samalla oli mahdollista tulostaa juuri otettuja kuvia Canonin Shelpy tulostimella. Saimme myös vinkkejä siitä, kuinka kuvia voi siirtää kamerasta wifin kautta suoraan mm. puhelimeen. Minä olen jo aikaisemmin vannonut kamerassa wifin nimeen, erittäin kätevä toiminto!






Relove on suhteellisen uusi lifestyle - recycling - cafe, jossa kierrätys ja kirpputori ajatus on viety todella uudelle tasolle. Paikka oli ihanan rento mutta silti tyylikäs. Voit lukea lisää Relovesta tästä.








Suloinen tippipupu. Hän on kuulema asunut kiinteistössä ennen liikkeen perustamista =D.


Canonin instawalk oli todella mukava tapahtuma ja aika lensi suorastaan siivillä. Tykkäsin niin paljon, että haluan ehdottomasti osallistua myös seuraavalla kerralla. Suosittelen sitä myös teille. Ei tarvitse olla mikään pro kuvaaja, vaan mukaan voi lähteä ihan kuka vaan. Kävelyllä oli mukana asiantuntijoita, joilta sai tarvittaessa hyviä neuvoja. Kiitos Canon, ja ennen kaikkea kiitos teille kaikille mukana olleille. Oli mukava tutustua ja vaihtaa ajatuksia valokuvaamisesta! Nähdäänhän ensikerralla?

PS: Kuvakävelyssä järjestettiin osallistujien kesken kuvauskilpailu ja sain juuri tänään tietää että voitin sen! Ihan uskomatonta! Luin viestiä monta kertaa ja nipistelin itseäni, että oikeastiko minä? Itse voitti oli jo ihana iloinen yllätys, sillä mukana oli yli 70 kappaletta todella upeita otoksia. Mutta vielä upeamman voitosta teki aivan mahtavat palkinnot. Voitin Canonin Eos M10 minijärkkärin ja Shelpy CP910 kuvatulostimen. Molemmista olin aina salaa haaveillut. Voittokuvaa jo kaivattiin kommenteissa, että miksi ei ole täällä, se oli varattuna seuraavaan postaukseen, mutta nyt se on tässä =D.


Voittajan on helppo hymyillä =D.

42 kommenttia:

  1. Kuulosti aivan mahtavalta! Kivoja kuvia olit ottanut ja paljon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Minna. Kuvattavia kohteita löytyy kaupungista tosi kivasti.

      Poista
  2. No jopas! Kylläpä kuulostaa kivalta tapahtumalta!!! Haluan mukaan ensi kerralla :)
    Ja ihania kuvia taas niin paljon. Tuota Eiranrannan puuvenettä olen itsekin ihastellut siellä käydessäni, ja tuo kuva on hauska - ihan kuin vene leijuisi ilmassa :)

    Identiteettikriisi on aika tuttu tunne ;) Kuten blogistakin on näkynyt, olen yrittänyt treenailla kuvaamista vähän laidasta laitaan. Juuri nyt olen varmaan eniten innostunut ihmisten ja kaupunkikuvauksesta, vaikka eläimien kuvaaminenkin on niin ihanaa <3

    Tällä hetkellä aihe herättää ajatuksia myös sen tiimoilta, että haluan siitä tulevan jossain vaiheessa enemmänkin kuin pelkkä harrastus. Se on muuten jännä, että silloin, kun aloin 2011 tosissani opettelemaan kuvaamista (järkkärillä) tuntui alkuun, että mitä enemmän oppii ja saa tietoa, sitä huonompia kuvia tulee :D Sitten jossain vaiheessa tapahtui käänne ja alkoi tuntua siltä, että minä määrään kameraa eikä päinvastoin ;)

    PS. Aivan hurmaava kahvila, haluan mennä tuonne käymään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset Nunu =). Minulle on käynyt tuo ihan sama (ja käy välillä vieläkin), että mitä enemmän opin sitä huonompia kuvia tilee ja tuskanhiki lisääntyy =D. Vaan on se mukava harrastus, koko ajan saa opetella lisä ja lisää. Mene ihmeessä käymään Relovessa, löytyy ihan Töölöntorin laidalta.

      Poista
  3. Wau, aivan upeita kuvia! Kuulostaa tosi kivalta päivältä. :) Onko tällainen tapahtuma avoin kenelle vaan? Pitäisi nyt ensin ryhdistäytyä ja aloittaa kuvaamaan manuaalilla, sitten ehkä kehtaisi lähteä mukaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ilmoittauminen oli Canonin facebookissa ja Instassa, joten seuraavalla kerralla ehdottomasti mukaan =).

      Poista
  4. Kuulostaa kyllä, että oli hauska tapahtuma! Nyt melkeinpä harmittaa, etten lähtenyt mukaan, mutta sitkeä flunssa pitää edelleen työn ulkopuoliset aktiviteetit minimissä. Ehkä tosiaan seuraavalla kerralla nähdään Canonin instawalkissa! Mahtavia kuvia taas kerran! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi, toivottavasti flunssasi helpottaa pian! Ne vain saattavat olla kesällä kovin sitkeitä. Ja ehdottomasti,ensi kerralla nähdään tapahtumassa =D.

      Poista
  5. Varmaan hieno juttu ja kuvatkin kertovat, että teillä oli hauskaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sirpa, meillä oli huippu iltapäivä =).

      Poista
  6. Kuulostaapa tosi kivalta! Minulla on nyt pieni kuume uusia kamerakalustoani, ainakin hankkia yksi objektiivi ja mietiskelen Canonin omaa ja Sigman vastaavaa. Tämä on niitä kuumeita, jotka vaan pahenevat.

    Mukavia, kauniita kuvia!

    T. Lumiomena-blogin Katja

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset Katja! Objektiivin ostaminen se onkin haastavaa puuhaa, että mitä ominaisuuksia siltä haluaa, millasita valovoimaa ja paljonko on ennen kaikkea rahaa laittaa =D. Onnea hankinnalle!

      Poista
  7. Vilken härlig dag och så många vackra bilder!

    VastaaPoista
  8. Upeita kuvia. Mistä löytää sen seuraavan Instawalkin?

    Mulla on hieman kriisiä kuvaamisen suhteen. Jotenkin kuvaan "varmoja" kuvia ja olen ajatellut, että pitäisi uudistua. Välillä olen miettinyt, että lähtisin opiskelemaan oikein kunnolla valokuvausta. Haluaisin myös oppia oikein kunnolla hyödyntää kameran mahdollisuuksia. Katsoin keväällä Rajalan yhden illan kuvauskursseja, mutta mikään heidän illoistaan ei sopinut minulle. Toivottavasti syksyllä tärppäisi. Olen yrittänyt muutamana vuitena päästä kansalaisopiston kuvauskursille, mutta olen aina ollut liikkeellä liian myöhään. Tai siis työpäivän aikana ei ehdi miettiä ilmoittatutumisia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset CurryKaneli. Instawalkkeja kannattaa seuraa canonin facebook ja instagram sivuilta. Siellä oli nytkin ilmoittautumislinkki. Minua kanssa aina polttelee, että haluaisin opiskella lisää, sillai oikein kunnolla. Mutta ei ole myöskään löytynyt vielä sellaista pidempää koulutusta. Pari pienempää kurssia olen käynyt mm. juuri Rajalassa. Ovat olleet hyviä!

      Poista
  9. Kuulostaa ja näyttää kivalle tapahtumalle.

    VastaaPoista
  10. Tosi hienoja kuvia ja onnittelut voitosta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset =). Leijun täällä ihan pilvissä. Molemmat palkinnot olivat tosi mieleisä ja vallankin sellaista minijärkkäriä olin haavelullu kakkoskameraksi. Nyt ei tarvitse enään haaveilla =D.

      Poista
  11. Onnittelut voitosta! :-) Oli kiva tapahtuma.

    P.S. Ei näy voittajakuvaa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset Rami =). Oli todella mukava tapahtuma ja ihanaa tavata saman henkisiä ihmisiä. Voittokuva kuva oli varattuna seuraavaan postaukseen, mutta nyt se on lisätty tähän =D. Kuva tuli otettua siellä telakalla =D.

      Poista
  12. Meillä kaikilla oli nii-in muuu-kaaa-vaaa :) Kiitos kävelyseurasta, mukava ylläritapaaminen ja kiva tutustua ihan livenäkin sinuun :) Ehdottomasti mukana ensi kerralla! Mulla on muuten ihan sama, henkilökuvat unohtuu. Usein oikein odottaa, että viimeinenkin ihminen kuvasta häipyy vaikka oikeasti moni kuva muuttuu mielenkiintoisemmaksi, jos siinä on ihminen. Joskus joku kertoi sellaisen muistisäännön, että pyri lisäämään kuvaan joku elollinen elementti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin oli, ihan superia tavata ja tutustua =). Tuo olikin hyvä muistisääntö, että lisää kuviin joku elollinen... pitääkin laittaa korvantaakse =D. Ja seuraavalla kerralla ehdottomasti mukaan =D.

      Poista
  13. Upeita kuvia, kuten aina!
    Hienoa Katinka!! Aivan valtavan paljon onnea voitosta!! =D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ansku =). Täällä ollaan todella onnensa kukkuloilla =D.

      Poista
  14. Onnittelut voitostasi. Upeat palkinnot. Kaikki kuvasi ovat hienoja. Saiko kilpailukuvia käsitellä, vai pitikö niiden olla juuri sellaisia kuin mitä kamera tallensi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset kvilttaaja =). Kuvien käsittelystä ei annettu mitään ohjeita, joten toki niitä hieman käsittelin ;).

      Poista
  15. Párekin Palvelijatar10 kesäkuuta, 2016 23:55

    Sydämellisesti onnea! En ole yllättynyt voitostasi, sinä olet todella lahjakas ja pätevä kuvaaja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitokset Palvelijatar =). Olen kyllä todella otettu voitosta. Vieläkin mietin että todellako voitin??? =D.

      Poista
  16. schöne Bilder vom Spaziergang.

    Gruß
    Noke

    VastaaPoista
  17. Kiitos kierroksesta! Mahtavat, raikkaat ja ihanan värikkäät kuvat. Wifi olisikin kätevä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset itsellesi Saara. Wifi on tosi kätevä =).

      Poista
  18. Kiitos kierroksesta! Mahtavia, raikkaita ja ihanan värikkäitä kuvia. Wifi olisikin kätevä...

    VastaaPoista
  19. Ihan miljoonat onnittelut! Ei mikään ihme että voitit, niin upeita ja oivaltavia kuvia sinulla on ennenkin ollut ja paljon. Harmi, että en kuvaa Canonilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset Marle, olin kyllä onnestani voitosta sillä palkinto oli mieluinen =).

      Poista
  20. Wau upeita kuvia ja onneksi olkoon voittajalle! Mä haluaisin ehdottomasti myös osallistua tällaiselle kierrokselle. Unohdan vain aina tarkkailla tällaisten tapahtumien kutsuja tai ehkä niitä paremmille kuvaajille satelee kotiin;-) Olin myös aivan kateudesta vihreä, kun olit päässyt jo piipahtamaan Relove liikkeessäkin. Se on ollut muutaman viikon jo minunkin to visit -listalla. Vielä ei ole sopivaa hetkeä löytynyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset itsellesi NJ =). Relove on todella tutustumisen arvoinen paikka, piipahda ihmeessä siellä =).

      Poista
  21. Kiva postaus ja hyviä kuvia! Ja hei, onnittelut voitosta uuden kameran omistajalle :)

    VastaaPoista