sunnuntai 19. kesäkuuta 2016

Uusi matkakumppani - Canon EOS M10

Kuten edellisessä postauksessa jo totesin, on loma meillä suorastaan jo ovella. Venettä pakkaillaan kuumeisesti, sillä meinaamme olla merellä viisi viikkoa. Kaikki terpeellinen pitäisi muistaa ottaa mukaan =D. Minulla kävi toissa viikolla aivan uskomattoman hyvä tuuri. Osallistuin Canonin järjestämään instawalkiin (katukuvakävely) ja osallistujien kesken järjestettiin valokuvakilpailu. Satuin voittamaan tuon kilpailun ja sain palkinnoksi Canon Eos M10 minijärjestelmä kameran ja Canon Shelpy CP910 valokuvatulostimen. Parasta tässä on se, että molemmista minulla on ollut edelliset versiot testissä ja molempiin olen ollut suunnattoman ihastunut. Ja nyt ne on minulla, molemmat! Kamera ratkaisi samalla yhden oleellisen haasteen, jota olen kokenut luontokuvauksessa. Välillä vaan on väärä putki kamerassa kiinni. Ja ylipäätään objektiivejä saa vaihtaa alvariinsa ellei päätä keskittyä vaikkapa macrokuvailuun. Silloin yleensä näkee jotain todella mielenkiintoista, johon tarvittaisiin pitkää objektiiviä. Nyt voin laittaa teleobjektiivin varsinaiseen järjestelmäkameraani kiinni ja ottaa laajakulmaa vaativat kuva uudella EOS M10 kamerallani. Se on niin pieni ja kevyt, että voi roikkua retkellä kaulassa mukana.




Kameraa löytyy sekä mustana, että valkoisena. Minä toivoin salaa saavani valkoisen ja yllätys oli iloinen kun juuri valkoinen tuli paketissa kotiin. Minijärkkärissä on se hyvä puoli, että sillä saa kuvattua RAW kuvia. Kamera on lisäksi todella helppo käyttää. Ainut pieni puute on, ettei kamerassa ole etsintä. Sellaisen kuitenkin voi hankkia siihen lisävarusteena jälkikäteen.


Kamerasta löytyy kattavasti monenlaisia kuvaustehosteita valmiina, joita on helppo hallita kameran kosketusnäytöltä. EOS M10 kamerassa on suuren järjestelmäkameran ominaisuudet pienessä koossa. Siihen on mahdollista ostaa EF-M vaihdettavia objektiivejä ja erillisen sovittimen avulla siihen käyvät kaikki muutkin Canonin objektiivit.


Kipparini käsitteli veneemme lattiaa, joten minut oli ulkoistettu laiturille. Mikäpä siellä oli istua aurinkoisella säällä uuden kameran kanssa =D. Räpsin kuvia ja huokailin onnellisena.


Cameran mukana tuli objektiivi EF-M 15-45mm f/3.5 - 6.3 IS STM joten zoomia siinä ei ollut kovinkaan paljoa. Testailin sitä tähän pääskyseen. Laajakulmaa sitten onkin mukavasti. Kameran on saatavana myös EF-M 55-200mm f/4.5-6.3 IS STM zoomi, joka tietenkin hieman minua polttelee. Sillä pärjäisi kaupunkikuvauksissa jo ihan mukavasti. Lisätietoa tästä ihanasta ja kompaktista kamerasta voit lukea valmistajan sivuilta täältä.


180 astetta kääntyvä kolmen tuuman intuitiivinen kosketusnäyttö mahdollistaa hyvin selvien ottamisen =D. Shelpy tulostimesta vielä sen verran, että se on niin näppärän pieni, että sen voi ottaa jopa veneelle mukaan, jos haluaa tulostella kuvia reissun päällä.

30 kommenttia:

  1. Onneksi olkoon. Olet totisesti ansainnut tämän palkinnon (unohdin onnitella tuolla aiemmin).
    Ja nyt sitten kuvaamaan ja taas kuvaamaan, et taida muistaakaan että olette veneessä lomalla kun kameran takaa vaan kurkit... hih.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitosket Orvokki =). Pitää muistaa välillä kurkkia sen kameran takaa luontoa ihan omin silmin... välillä =D.

      Poista
  2. Onnittelut! En lainkaan ihmettele, että voitit, niin hienoja olivat kuvasi!

    VastaaPoista
  3. Lucky you -noin pitkä loma ja vieläpä merellä. Ihanaa lomaa teidän perheelle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä tässä onnesta ollaan itsekkin sekaisin. Ihanaa lomaa myös teille sitten kun se on ajankohtaista =).

      Poista
  4. Onneksi olkoon!Nyt meni voittokamera oikealle ihmiselle!Tässä kommentissani on hiukka oma lehmäkin ojassa...odotan vain upeita uusia kuviasi! :)
    Kiitos myös tuote-esittelystä aikaisemmassa postauksessasi.LV-tuotteet pitää tämän herkkäihoisen ottaa myös kokeiluun.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset Mirjam-Matilda. Nyt tuli paineita... vai että upeita kuvia =D.

      Poista
  5. Oi onnellista. Kun ottaa huippuhyviä kuvia, niin palkitaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset Kvlittaaja. Kyllä oli kovasti turiakin matkassa mukana =).

      Poista
  6. Wau, mikä palkinto! Onnea! Pienelle kameralle olisi kyllä järkkärin rinnalla käyttöä matkoilla. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Elina. Olin kyllä palkinnoista erityisen onnellinen =D.

      Poista
  7. Aivan mahtava juttu, huikean paljon onnea tästä mielettömästä voitosta! Ja kyllä oli niin ihanat satamakuvatkin tässä postauksessa, että elän loman alun veneilytunnelmissanne ihan täysillä mukana.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset Pilvi. Kovasti lomalle jo polttelee. Vielä kolme työpäivää ja sitten... =D.

      Poista
  8. Onnea voitosta! Ja vau, onpa ihan mielettömän hieno palkinto! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nunu. Tykkäsin palkinnosta todella paljon itsekkin =D.

      Poista
  9. Onnea Katinka! Onpa hieno palkinto! Todistaa, että olet todella hyvä kuvaaja.
    Hyvää juhannusviikkoa ja energiaa pakkaamiseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset Tuula =). Energiaa pakkaamiseen muuten tarvitaan. Saisikohan sellaista palvelua jostain ostettua? =D

      Poista
  10. Tämä on todella ihastuttava kamera. Rakastan omaa Canoniani - Powershot G9x. Ihania kuvaushetkiä kesällä sinulle! Viisi viikkoa veneellä kuulostaa jännittävältä seikkailulta! Me olemme myös lähdössä veneellä reissuun, lyhyemmälle tosin, enkä tiedä yhtään mitä kaikkea osaisin sitten kaivata.. huoh! Pakkauspuuhat on muutenkin hirveitä..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen rakastunut jo korviani myöten omaani =D. Tuulalle kommentissa jo totesinkin, että saisikohan pakkauspalvelua ostettua jostain =D =D.

      Poista
  11. "Satuin voittamaan..." Haloo Kati, ei ollut tuuria vaan taitoa, on sinun kuvat aina niin hyviä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, kyllä siinä kovasti oli tuuriakin mukana =D. Sitä kun ei aina voi olla varma, että millaista kuvaa se tuomaristo oikein hakee =D.

      Poista
  12. Olen kyllä niin iloinen, että juuri sinä voitit tuon kameran!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Marle =). Olin tosi otettu voitosta =).

      Poista
  13. Niin onneksi olkoon vielä tätäkin kautta hienosta voitosta. Mielenkiintoista nähdä syksyllä kun blogi palaa tauolta, että minkä verran pikkukamera on ollut käytössä. Etsimen puuttumisen kanssa on kyllä varmasti totuttelua, mutta eiköhän se siitä kesän aikana...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pasi =). Etsimen puute on todella outoa, ennen kuin tottuu =D. Hyvä laajakulma on mukana tulleessa objeltiivissä. Meinan hankkia pari lisää ajan kanssa.

      Poista
  14. Kiitos tästä postauksesta! Bongasin M10:n alennusmyynneistä joulun jälkeen, ja piti silloin kiireesti löytää arvosteluja kamerasta. Tästä sun postauksesta oli silloin kaikkein eniten hyötyä, ja päädyinkin hakemaan kameran kotiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi miten kiva kuulla, että näistä minun jutuista on iloa / hyötyö. Olen ollut itse varsin tyytyväinen tähän kameraan. Olen hankkinut siihen myös 55-200 millisen objektiivin. Sillä pääsee kaupunkiolosuhteissa mukavasti käsiksi hieman kauempana oleviin juttuihin. Kamera on mukava matkakumppani =D.

      Poista