maanantai 12. joulukuuta 2016

Tuomaan markkinoilla

Meidän perheen yksi joulunalusperinne on käydä Tuomaan markkinoilla. Lauantaina oli mukava raikas pakkassää, joten lähdimme katsastamaan tämän vuoden markkinat. Otin matkaan mukaan Canon Eos M10 minijärkkärini. Halusin nähdä, mihin tuo pieni kompakti kamera pystyy hämärässä. Tämän postauksen kaikki kuvat on otettu kyseisellä kameralla.


Markkinat kestävät aina 22.12. saakka ma-pe klo 11–20, la–su 10–19, joten vielä ehtii siellä käymään ja tekemään vaikkapa jouluostoksia. Katsotaanpa mitä kaikkea siellä oli (ja mihin se kamera pystyi =D).


Olen aina tykännyt valtavasti Senaatintorista ehkäpä juuri tämän komean tuomiokirkon vuoksi. Se on niin kaunis ja niin keskeisellä paikalla.




Ihana karuselli oli tänäkin vuonna Tuomaan markkinoilla. Siihen oli melkein koko karusellin ympäri menevä jono. Olemme useina vuosina ajaneet sillä kierroksen, vaan tällä kerralla emme jääneet jonoon. Hieman oli raikas tuuli paikanpäällä, vaikka vaatetta tulikin laitettua melkoisesti päälle.




Keskellä markkinoita oli herkuttelualue, josta sai ostaa jouluisia makuja maisteltavaksi. Ympärille oli rakennettu mukavia tuulensuoja "soppeja" tuolien ja pöytien kera. 




Myyntivalikoimissa oli vaikka mitä. Oli ruokaherkkuja, oli tonttuja, taottuja asioita ja ihan kaikkea siltä väliltä. Nämä tonttuasetelmat olivat minusta vallan viehättäviä!




Meidän perhe tykkää kovasti kalasta, joten kotiin viemiseksi lähti muikkusäilykkeitä. Ostimme myös toisen satsin joulupukin konttiin lahjaksi isälleni, joka on suorastaan hulluna kalaan. Lahja ei paljastu, sillä hän ei seuraa blogiani... kait =D. Herkut ovat oiva lahja sellaiselle, jolla on jo kaikkea elämän varrella ennättänyt kertymään.


Kipparini innoittamana kiipesimme ihailemaan markkinoiden valomerta suurkirkon rappusille. Sieltä olikin vallan upeat maisemat katsella.




Tässä koko komeus. Tämä kuva on otettu kännykällä, siinä on mukava panoraamatoiminto.


Espan puistosta nappasin vielä kuvan... olisiko tämä nyt siten joku saksanhirvi tai jotain. Minusta pikkukamerani pärjäsi ihan kohtuullisesti hämärässä ja se oli mukavan kevyt kaveri matkassa mukana.


Alkuillasta matkalla markkinoille kuvasin tämän pallon Mannerheimintiellä. Olen hankkinut minijärkkäriini 55-200mm objektiivin. Halusin testata, minne saakka se oikein "kantaa". Kyllä sen kanssa pärjäisi kaupunkiolosuhteissa ihan mukavasti.

Jouluun on aikaa enää vajaat kaksi viikkoa, joten tohina sen kuin lisääntyy. Muistetaan kuitenkin ottaa ihan rauhallisesti ja fiilistellä näitä joulunalus asioita. Jouluhan on kerran vuodessa vaan =D.

39 kommenttia:

  1. Upeat Katinka-tasoiset kuvat!! Itsekkin sunnuntai aamupäivällä ihastelin kirkkoa ja torialuetta ohi mennessäni, tosin ratikan ikkunasta. Iltahämärissä näyttääkin olevan todella kaunista! Upeat varsinkin nuo portailta alaspäin otetut kuvat!<3

    VastaaPoista
  2. Upea esittely ja vielä upeammat kuvat.
    Taisi tänä vuonna jäädä nämä markkinat minulta väliin....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset Orvokki, sieltä ne löytyvät ensi vuonnakin =D.

      Poista
  3. Párekin Palvelijatar12 joulukuuta, 2016 22:40

    Minullakin oli Tuomaan markkinat jokavuotinen ilo, varsinkin kun olin siinä lähellä Metsätalolla töissä. Tänä vuonna jäävät käymättä ja se harmittaa kovasti.
    Erittäin hyvin pärjäsi minijärkkärisi, mutta onhan se tosi osaavissa käsissä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoset palvelijatar =D. Onneksi markkinat ovat taas ensivuonna, joten saat uuden mahdollisuuden =D.

      Poista
  4. Tosi upeat kuvat, olimme paikalla kuusta päätellen aika samaan aikaan. No kuvista taas verraten en löytänyt mitään sinun kuviisi verrattuna. Toisin sanoen en saanut aikaiseksi yhtäkään julkaisukelpoista kuvaa hah.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, olisipa ollut kiva "törmätä". Ja varmasti kuviesi joukossa oli myös hyviä, rohkeasti vain esille =D.

      Poista
  5. Hieno kuvasarja! Siitä onkin vierähtänyt jokunen vuosi, kun viimeksi on tullut Tuomaan markkinoilla käytyä, vielähän sitä ehtisi...

    Mukavaa joulunalusaikaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sirpa. Käy ihmeessä markkinoilla, siellä oli mukava tunnelma ja välillä voi istahtaa maistelemaan joulun makuja =).

      Poista
  6. Minijärkkärisi toimi upeasti. Aivan upeat kuvat.
    Miten iso on fyysisesti tuo kamerasi. Jonkin verran pokkaria isompi varmaan. Minun vanha pokkarini sanoi sopimuksen irti ja suunnittelen uutta, jotain taskuun sopivaan kameraa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset Aimarii =). Minijärkkäri on pokkaria isompi ja taskussa hankala kuljettaa kun siinä on objektiivi. Tosin ominaisuuksia on roppa kaupalla enemmän kuin pokkarissa. Kamera on kuitenkin järkkäriä oleellisesti pienempi ja kevyempi. Käy ihmeessä tutustumassa ja "käpistelemässä" kauppiaan luona =D.

      Poista
  7. You made great photos of the fair, I like the lights and the views from the stairs.

    VastaaPoista
  8. Excelente trabalho com fotografias espectaculares, gostei de ver.
    Um abraço e boa semana.
    Andarilhar

    VastaaPoista
  9. Kivoja kuvia ja kiitos vinkistä, pitääkin mennä käymään noilla markkinoilla :) Koti-ikävä Helsinkiin vaivaa ajoittain, joten kaikki tekosyyt mennä käymään siellä ovat tervetulleita :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos itsellesi Anu =). Ei muuta kuin lähdet vierailulle =D.

      Poista
  10. Upeat kuvat! Kirkon portailta avautuva näkymä on minusta erityisen ihana. Minijärkkärin minäkin hankin seuraavaksi kameraksi.
    Tässähän tuli ihan ikävä Helsinkiä. Viime käynnistä onkin jo taas ehtinyt vierähtää aikaa.
    Mukavaa joulunalusaikaa sinne teille kaikille ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ansku =). Pitäisi ihan tavata joskus täällä Helsingissä ja mennä yhdessä fiilistelemään kaupungille =D. Ihanaa joulunodotusta myös teille kaikille sinne <3!

      Poista
    2. Erinomainen ajatus! Viikonloppuvapaat ovat meikäläisellä vaan niin kortilla, että "hieman" haasteellista lienee toteutus, mutta haasteethan on tehty voitettaviksi ;)

      Poista
  11. Ihanan terävät kuvat. Kamerasi tekee upeaa jälkeä. Tietysti kuvaajan taidot ovat huippua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kvilttaaja =). Tiedä nyt niistä taidoista... mutta kova into on harjoitella =D.

      Poista
  12. Nuo kalasäilykkeet onkin tosi hyvä vinkki, taidan itsekin käydä hakemassa niitä appiukolle! Muutenkin on pakko päästä tuonne markkinoille uudestaan, sillä ehdin katsoa vain puolet, sillä jonotimme kummityttöni kanssa karuselliin niin kauan, että jäädyimme jääkalikoiksi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minusta on kiva antaa lahjaksi jotain mielestä, vallankin ihmiselle jolla on jo kaikkea. Onneksi ennätät hyvin vielä markkinoille =).

      Poista
  13. Nyt alkoi tehdä mieli pääkaupunkiin... Hienot tunnelmakuvat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Rita =). Ei muuta kuin lähdet reissuun =D.

      Poista
  14. If you have made these pictures with a small compact camera then your pictures really very beautiful! The Christmas market was therefore a Mooii opportunity to try this :-)
    Greetings

    VastaaPoista
  15. Ihanat kuvat! Senaatintori ympäristöineen on niin upea! Ja tuo kaunis valkoinen tuomiokirkko! Turussahan on joulumarkkinat vanhalla suurtorilla, siellä keskiaikaisissa puitteissa, nopsaan käytiin, valitettavasti.
    Olipa kiva päästä myös Tuomaan markkinoille, kiitos!

    VastaaPoista
  16. Mukavia jouluisia tunnelmia kauniissa kuvissa.
    Hienot näkymät on korkeammalta markkina paikalle.

    Hyvää joulun aikaa Sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset Liplatus. Ihanaa joulunaikaa myös sinulle ja läheisillesi =).

      Poista
  17. Tuomaan joulumarkkinat jäi kiireessä käymättä, mutta onneksi otit kuvat houkuttimeksi niin toimi vetoapuna ensivuodelle. Terveisin se toinen KatinkaN

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos "kaima" =D. Onneksi Tuomaanmarkkinat on joka vuosi =D.

      Poista
  18. Kyllä olet Katinka taas ottanut upeita kuvia rakkaasta Helsingistä. Tunnelmallista joulua Katinka teidän perheelle <3

    VastaaPoista