torstai 30. maaliskuuta 2017

Ayara Villas - Khao Lak Thaimaa

Meidän hotelli oli niin ihana, että lupasin siitä teille ihan oman postauksen. Kipparini oli tehnyt huolellista työtä hotellin valinnassa. Khao Lakissa pieniä "kauppakeskuksia" on jokaisen hotellin lähettyvillä. Itse varsinaiseen Khao Lakin keskustaan hotellilta oli noin viisi kilometriä, mutta se taittui aina mukavasti edullisella taksikyydillä. Yleensä jokaisen hotellin lähettyviltä löytyy minimarketti, josta voi hakea mm. vettä ja pientä purtavaa ja ennen kaikkea lisää aurinkorasvaa. Niin tämänkin hotellin kulmalla sellainen oli.




Ayara Villas koostui kolmesta, toisiaan lähellä sijaitsevasta kokonaisuudesta. Hotellin respan läheisyydessä sijaitsi hotellihuoneita perinteisessä muodossa. Alimmista huoneista oli mahdollisuus päästä huomaan omalta "parvekkeelta" suoraan uima-altaaseen.


Houkutteleeko uimaan?






Hotellia vastapäätä, tien toisella puolella sijaitsi bungalow alue. Me olimme varanneet itsellemme käyttöön juuri bungalowin ja se oli ihana! Bungalowit saattavat olla hieman isompia kuin hotellihuoneet. Meillä oli käytössä bungalowo, jossa oli suuri huone, pieni keittiö (jossa myös jääkaappi ja kahvinkeitin ja kahvia) sekä tietysti suihkutilat.




Bungalowimme sijainti oli täydellinen, sillä aivan sen vieressä oli toinen uima-allas. Piipahdimme siellä monesti uimassa. Kun saavuimme paikalle, meitä odotti nämä vekkulit pyyhenorsut =D. Norsu seisoi rantapyyhkeen päällä. Thaimaassa tapana on, että värillinen pyyhe on rantapyyhe ja sen voi siis ottaa mukaan rannalle ja vaikkapa snorklausreissuille. Itse elefantti oli tehty valkoisesta kylpypyyhkeestä ja niitä tuli käyttää vain hotellihuonessa. Ja jotta elefantti kuulisi jotain, sille oli tehty korvat valkoisesta käsipyyhkeestä =D.






Tässä aurinkotuolit lähi uima-altaalla. Uima-altaassa oli hieman viileämpi vesi kuin meressä, joten siellä oli aivan ihanaa välillä käydä vilvoittelemassa.




Bungalowi alueen jälkeen tuli seuraavaksi merenranta. Tämä oli hotellissamme aivan parasta! Ranta oli ihana hiekkaranta ja eniten tykkäsin siitä, että hotellin ravintola sijaitsee merenrannalla. Samaisessa paikassa oli tarjolla aamupala, joka oli todella runsas. Tarjolla oli munakasta eri täytteillä, oli leipää, lisuketta, pekonia, nakkia, thairuokaa, hedelmiä, mysliä ja ennen kaikkea hyvää kahvia ja teetä. Nautin todella siitä, että sain syödä runsaan aamupalan rauhassa, lämpimässä ilmassa ja kuunnella samalla meren laineiden kohinaa.


Ravintolassa oli myös todella hyvä ja edullinen ruoka. Kun tulimme snorklausreissulta, olimme sen verran väsähtäneitä, että emme jaksaneet lähteä etsimään ruokapaikkaa kauempaa, joten söimme hotellimme omassa ravintolassa. Kävimme lomamme aikana useamman kerran täällä syömässä. Ruoka oli todella hyvää ja edullista. Henkilökunnalle pitää antaa erikoismaininta. He olivat niin ihania ja ystävällisiä, että minulle tuli ihan tippa linssiin (itkijänainen kun olen) kun hyvästelimme heitä viimeisenä päivänä. Ei ole monessa hotellissa tullut johtaja halaamaan, täälläpä tuli. Heitä kaikkia jäimme kaipaamaan. Toivottavasti nähdään vielä joskus.




Rannalla oli pikkuinen baari josta pääsi hakemaan virvokkeita =D.








Rannalla oli hotelliasiakkaiden käytössä rantatuoleja. Tässä kohtaa pitää ihmetellä sellaista tapaa kuin rantatuolin varaaminen. Edellisessä kohteessa oli aivan sama tapa käytössä, että kun henkilöt tulivat aamupalalle, he kävivät varamaassa rantapyyhkeellä tuolit. Minusta tämä ei ollut reilua. Siellä ne tuolit olivat pyyhkeiden kanssa varattuna tyhjillään pitkän aikaa, ennen kuin tulivat paikalle. Eikö olisi ollut reilua, että tuli otetaan käyttöön silloin kun tullaan rannalle? Tilanne oli kuitenkin se, että jos haaveili menevänsä oman hotellin rannalle, piti tehdä samoin, varata tuoli itselle.


Hotellin omalla rannalla oli ihana hiekkapohja. Meren aallot olivat kuitenkin välillä melko suuret. Onneksi pienillä lapsilla oli käytössä kellukkeet ja renkaat. Erään mukavan ruotsalaisen pariskunnan kanssa saimme makeat naurut aikaiseksi. Rouva oli tulossa uimaan ja sitten tuli iso aalto ja hän huomasi sen jälkeen istuvansa kaukana hiekalla =D. Onneksi häntä ei sattunut ja saimme nauraa makeat naurut. Tilanteessa oli kotivideoainesta. Rannan tuntumassa oli hierontakeskus. Ajan sinne sai varattua hotellin aulasta.


Thaimaan rannoilla on valtavasti erikokoisia rapuja. Niitä tulee kuvia lisää matkan varrella. Tämä komistus patsasteli meidän hotellin rannalla.




Oman hotellimme rannalla oli kaunis auringonlasku. Sitäkään ei tarvinnut lähteä kauemmaksi katsomaan. Meidän koko venekunta oli sitä mieltä, että hotelli oli ihan paras!

Thousands of thanks to the hotel staff.  You all made our vacation truly wonderful. We will never forget you! All the best to you all.

24 kommenttia:

  1. Ah, niin ihanaa, tulee mieleen oma vuodenvaihteen lomamme. Teillä oli juuri ne lomakelit koko ajan, mitkä meiltä puuttui. Luontoäiti osaa yllättää, mutta lomaa se silti oli :-) Jotenkin oma hotelli osoittautuu aina parhaaksi hotelliksi, ja hyvä niin, me tykkäsimme aivan hurjasti omastamme. Rantatuolien varaaminen on näemmä joka hotellissa sama käytäntö: ellet ole eka, et saa sille päivälle tuolia. Mutta onneksi sitä oppii pian "talon tavoille". Ihania lomakuvia....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset Aromia elämään =D. Totta, oma hotelli on aina se paras valinta =D. Thaimaassa on todella ollut tänä keväänää epätavallisen epävakaa sää ja siellä on vuodenaikaan nähden satanut paljon. Meillä kävi todella sään kassa hyvä tuuri.

      Poista
  2. Ihanat noi norsut! JA mikä auringonlasku. Sä oot niin ihana ja noi sun kuvat on ihania!

    VastaaPoista
  3. Kuulostaapa ihanalta paikalta. Mahtavaa, että teillä oli onnistunut majoitusvalinta ja hyvä loma! Nyt on teillä taas d-vitamiiniannostukset kohdillaan ennen kesää. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Elina =D. Vitamiinia todella saatiin roppa kaupalla =D.

      Poista
  4. Ääk.. nyt iski reissukuume! Tosi söpöjä nuo pyyhenorsut :)

    VastaaPoista
  5. Párekin Palvelijatar30 maaliskuuta, 2017 14:53

    Siinä niitä hyviä kuvia taas on jonossa. Aivan mahtava paikka ja tosi hienot kuvat. Tuli oikein hyvä mieli onnistuneesta lomastanne ja upeasta majoituksesta. Seuraavassa elämässäni minäkin ehkä vaihdan Euroopan kaupunkimatkani kaukomatkoihin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Palvelijatar =D. Olemme kyllä itsekkin tosi iloisia, että loma onnistui yli odotusten. Eniten pelättiin tuota säätä =D.

      Poista
  6. houkuttelevalta paikalta näyttää!

    VastaaPoista
  7. Lyhyesti sanottuna, aivan ihan postaus jälleen!

    VastaaPoista
  8. Säällä ja mukavalla hotellilla ja palvelulla on oma merkityksensä loman onnistumisessa.
    Upeat puitteet on ollut hotellissanne. Hienot kuvat!


    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sirpa. Se on totta, vallankin säällä on iso rooli tunnelman luojana =).

      Poista
  9. Näyttää melkein liian hyvältä ollakseen edes totta =D

    VastaaPoista
  10. Kyllähän tuolla olisi. Ystävättäreni on ollut jo ainakin 5-6 kertaa tai enemmänkin. Kuviesi perusteella nyt ymmärrän, miksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me suunniteltiin Kipparini kanssa, että kun jäädään eläkkeelle niin mennään Thaimaahan pariksi kuukaudeksi =D. Jos nyt siis koskaan päästään eläkkeelle =D.

      Poista