keskiviikko 6. syyskuuta 2017

Grand Holm Marina Haapsalu

Oli aika jättää taakse Abrukan saari ja jatkaa matkaa. Edessä oli pitkä pätkä merellä, ennen kuin saapuisimme perille seuraavaan määränpäähän, joka oli Haapsalu. Merellä oli aivan ihan aurinkoinen ja tyyni sää. Mikäpä siinä oli ajellessa ja ihaillessa merimaisemia.


Matkan varrela bongasin majakan numero kaksitoista, Virtsu tuletorn. Tämä oli vähän siinä ja tässä, että hyväksyinkö tämän bongauslistalle, mutta jonkin lainen kuva siitä tuli saatua, joten menköön =D. Ensimmäinen majakka rakennettiin 1866 jonka venäläiset joukot ampuivat alas 1917. Vuonna 1924 oli seuraavan majakan vuoro, joka sekin sai väistyä nykyisen majakan tieltä, joka rakennettiin 1951. Majakka on 18 metriä korkea ja 19 metriä merenpinnan yläpuolella. Majakan valo näkyy yhdentoista merimailin päähän.
Kun 66 merimailia alkoi olla takana, lähestyimme Haapsalua. Haapsalu on koko meidän venekunnan mielestä niin ihana paikka, että sinne pitää päästä joka kesä kun olemme veneellä Virossa.
Haapsalussa on kaikkiaan kolme vierasvenesatamaa vierekkäin. Edellisellä kerralla 2014 oli tämä Grand Holm Marina kiinni ja myytävänä. Tänä vuonna se oli toiminnassa, joten päätimme kiinnittyä sataman laituriin. Olemme olleet tässä samassa satamassa ensimmäisellä Viron reissullamme, joten paikat olivat tutut entuudestaan. Satamakapteeni tuli näyttämään meille paikan, minne saimme kiinnittää veneen.
Grand Holm Marinasta löytyy kaikki tarvittavat palvelut. Sähköä ja vettä on laiturilla. Wc ja suihkutilat löytyvät sataman yläkerrasta samoin kuin sauna, jota voi varata erillishintaa. Sauna oli iso ja sieltä oli upeat näkymät satamaan ja merelle. Parasta saunassa oli, että siellä oli iso porealla ja monta suihkua. Siellä pystyy kylpemään suurempikin perhe tai kaveriporukka yhtä aikaa.


Satamassa laituria vastapäätä oli ravintola, josta sai hyvää ruokaa. Ravintolassa kävivät syömässä myös paikalliset. Olimme olleet monta tuntia merellä, joten jälleen oli ihanaa istahtaa syömään valmiiseen pöytään kun ei tarvinnut lähteä merta edemmäs kalaan etsimään ruokapaikkaa. Tapasimme satamassa myös tuttuja Suomesta ja saimme heistä ruokaseuraa. Kiitos Aino ja Markku, oli mukavaa syödä yhdessä ja vaihtaa kuulumisia!
Satamasta ei ole pitkä matka keskustaan. Mutta jos tarvitsee käydä vaikkapa kaupassa eikä halua kantaa kauppatavaroita, niin keskustaan pääsee myös bussilla. Matka maksoi huomat 0,70 euroa / matkustaja =D.


Haapsalu on mielestäni Viron yksi viehättävimmistä kaupungeista, jossa on monta upeaa paikkaa vierailtavana. Jotta vältytään kuva ähkyltä, en laita kaikkia tähän vaan saatte vielä muutama postauksen verran kuvia ja tunnelmia lisää =D.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti