tiistai 26. syyskuuta 2017

Kaberneeme sadam Viro

Yhden yön jälkeen oli aika jättää taakse ihana Osmussaar ja jatkaa matkaa. Loman viimeinen viikko oli käsillä ja muutaman paikan Kippari oli suunnitellut reitin varrelle, jossa halusimme vielä käydä. Ajelimme ensin Tallinnaan tankkaamaan tyhjentämään septitankin ja jatkoimme sen jälkeen matkaa itään, kohti Kabernemeen satamaa.
Kabernemeen pieni vierasvenesatama sijaitsee mantereella, historiallisessa kalastajakylässä, vain puolen tunnin ajomatkan päässä Tallinasta, kun ajetaan autolla =D. Satama avautuu suoraan Kolgan lahdelle.


Kolmijalkainen palli =).
Satamasta löytyi kaikki tarpeelliset palvelu ja vähän enemmänkin. Vettä ja sähköä oli laiturilla. Wc ja suihkutilat olivat siistit ja lähellä rantaa. Satamaoppaassa oli mainittu, että tankkausmahdollisuutta ei olisi, mutta olikin iloinen yllätys, että myös polttoainetta sai satamasta. Tankki oli kuulema tullut sen jälkeen kun satamaopas oli painettu. Toivottavasti muistavat päivittää seuraavaan painokseen. Meille tämä oli erityisen ihana yllätys, sillä säästimme 10 merimailin ylimääräisen matkan, sillä olisimme joutuneet ajamaan taas Tallinnaan tankkaamaan ennen kotimatkaa. Nyt saimme polttoainetta täältä ja se piisaisi kotisatamaan saakka.


Ihan heti satamassa oli upea hiekkaranta josta pääsi vuokramaan vesivälineitä. Satamasta löytyy majatalo ja sen alakerrasta ravintola, josta saatte oman postauksen myöhemmin. Satamaan mahtuu jopa12 metriä pitkiä veneitä ja neljä metriä leveitä. Sataman syväys on 2,1 metriä.


Minulla ei ollut Kaberneemen satamaa kohtaan jostain syystä mitään odotuksia. Olimme kuulleet samassa pursiseurassa olevilta ystäviltä, että paikka olisi vierailun arvoinen ja sitä se todella oli. Satama oli pieni ja kompakti kaikilla tarvittavilla palveluilla.  Seuraavassa postauksessa esittelen sataman ravintola, joka viimeistään houkuttelee tulemaan tänne toisenkin kerran =D.

2 kommenttia:

 1. On teillä ollut mahtava loma! :) Nähtävää riittänyt.
  Upeita kuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mirjam-Matilda. Loma oli kyllä tosi onnistunut =D.

   Poista