tiistai 4. syyskuuta 2018

Kohti Jurmalaa - Latvia

Kuun Riikaa oli tutkittu melkein viikko, oli aika jatkaa matkaa kohti Jurmalaa. Tällä kertaa ei tarvinnut välittää tuulista, sillä meidän ei tarvinnut mennä merelle saakka. Daugava joesta lähti sivuhaara nimeltä Bullupe. Kippari katseli reitin läpi ja kyllä, pääsisimme jokea pitkin Jurmalaan.




Päivä oli tässä kohtaa hieman pilvinen, mutta huh, silti niin kuuma. Ajelimme joen vartta hiljalleen ja katselimme maisemia.


Paikallisen pursiseuran maja.


Joen varrella oli yksi silta, joka oli seitsemän metriä korkea. Matkalla oli myös yhdet sähköjohdot, jotka olivat 13 metriä korkealla. Tosin, ne eivät olleet enää haaste, jos on tullut tämän sillan alta =D.




Sillan jälkeen oli rannassa kaunis pikkuinen ortodoksi kirkko.








Aikamme ajeltua, tulimme Lielupe joelle, jonka varrella olisi Jurmalan uudehko vierasvenesatama. Mereltä käsin kun saavutaan Jurmalaan, tullaan juuri Lielupe joelle. Jurmalan 26 kilometriä pitkä hiekkaranta alkaa täältä. Rantaa riittääkin ihan silmän kantamattomiin =D.






Vihdoin tuli Jurmalan Jahtklub näkyviin kulman takaa. Matkaa Riiasta jokea pitkin Jurmalaan oli vähän reilu 12 merimailia.




Satamassa oli tarjolla paljon erilaisia vesiaktiviteettejä joita paikalliset käyttivät ahkerasti.






Satamassa oli siisti vessa, suihku ja pyykinpesutila. Pihassa olevaa tynnyrisaunaa oli mahdollista käyttää lisämaksua vastaan. Laiturilla oli tarjolla sähköä ja vettä.


Satamasta oli Jurmalan keskustaan noin yhdeksän kilometriä. Lähin ruokakauppa löytyi kuvassa olevien kerrostalojen takaa, eli parinsadan kilometrin päästä.


Samassa laiturissa meidän kanssa oli tämä kaunis vanhanaikainen laiva. Paikalliset tekivät sillä pieniä risteilyjä merelle. Tällaiset alukset omaavat tunnetusti paljon kauniita kuvattavia yksityiskohtia =D.












Aivan sataman vieressä oli tällaisia varastorakennuksia. Ohjelma varaston metsästäjät tuli mieleeni heti =D. Vaan ajan kanssa selvisi, että kyseessä oli kalastajien kojuja, jossa he säilyttivät verkkoja ja kalastustarvikkeita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti