maanantai 3. syyskuuta 2018

Riian keskustori - Latvia

Yksi vierailemisen arvoinen paikka Riiassa on ehdottomasti kaupungin keskustori. Tori on helppo nähdä jo kaukaa, sillä se sijaitsee vanhoissa, 1920-luvulla rakennetuissa palviljongeissa.


Paviljongit on alun perin rakennettu armeijan zeppeliinien halleiksi ja 1930 ne muutettiin kauppahalleiksi. Halleja on kaikkiaan viisi: Vihanneshalli, maitohalli, lihahalli, kalahalli ja gastronomian halli.


Halleissa oli myytävänä paljon tuotteita. Herkkuja oli tarjolla jos jonkin laista. Söimme täällä käsin tehtyjä pelmeneitä. Keskustorilla jos missä sai todella autenttisen tunnelman.








Ulkona oli myös suuri torialue, jossa myytin hedelmiä ja vihanneksia. Näiden vierestä löytyi vaatemyyjät ja kirpputori. Keskustoria kiertäessä sai menemään aikaa hyvän tovin.






Keskustori sijaitsee joenrannalla aivan Stockmann tavaratalon vieressä. Stockmannin toiselta puolella (alikulkusillan jälkeen) sijaitsi mukavan kokoinen kauppakeskus.


Otetaan vielä lopuksi muutama tunnelmakuva Riiasta, ennen kuin jatkamme matkaa.










Vapauden muistomerkki on pystytetty vuonna 1935 kunnioittamaan Latvian vapaussodassa 1918 - 1920 kaatuneiden muistoa.






Vietimme Riiassa kaikkiaan viisi ihanaa päivää. Kaupunki oli meidän venekunnan mielestä tosi kaunis ja uuden vierailun arvoinen, sitten jossain vaiheessa. Loma oli tässä vaiheessa puolivälissä, joten oli aika jatka matkaa. Minne, se selviää seuraavasta postauksesta =D.

2 kommenttia:

  1. Onpa kaunista ja nuo kauppahallit aivan kadehdittavia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Riika oli tosi kaunis kaupinki. Ja tuolla torilla sai vietettyö aikaa hyvän tovin =D.

      Poista