tiistai 18. kesäkuuta 2013

Aurinkoista juhannusta

Niin se on vihdoin käsillä, kesän odotettu juhla, juhannus. Päivä on pisimmillään ja tästä se alkaa lyheneen. Vaan ei haittaa, kaivetaan pimeän tullen kynttilät esille. Juhannukseen kuuluu monenlaisia perinteitä, kuka mitäkin vaalii. Moni taika liittyy siihen, että voi nähdä tulevan sulhasen. Esim. kun kerää seitsemän erilaista kukkaa (vai montako se oli) ja laittaa ne tyynyn alle, näkee unta sulhosta. Entä jos on jo naimisissa, mitähän silloin näkee =D.

Juhannuksen tienoilla kukkii myös juhannusruusu. Ruusua en muuten suosittele laittamaan tyynyn alle!



Tiesittekö, että juhannusruusun oikea nimi on Pimpinellaruusu? Se on valkokukkainen ja tästä kertottu kukkainen versio on suosittu perintrinen suomalainen koristepensas.



Olemme tällä viikolla lomalla ja pääsin kuvaamaan tätä ruusua Sommarössä vanhalla asuintontilla. Kiitos Erja vinkistä =)



Tänä kesänä tuntuu kaikilla kasveilla olevan kova kiire. Hyvä, että ehtii kuvaamaan, kun kukinto on jo ohi. Niin on myös monissa paikoissa juhannusruusukin jo melkein kukkinut. Tämä yksilö kasvoi hyvin varjoisalla paikalla, joten se vasta aloitteli kukintaa.



Kaunis, perinteinen ruusu!



Samalla vanhalla tontilla kasvoi toinenkin ruusu ja pitihän sitäkin kuvata, olihan se vaaleanpunainen =)



Olen toki aina tiennyt, että ruusussa on piikkejä, mutta tulihan se taas tutuksi. Mistä johtuu, että jos on vain muutama kukka auennut, niin ne on tietysti siellä keskellä puskaa. Sinne on kiva kahlata shortsit jalassa =D.







Näiden kukkien myötä haluan toivottaa teille kaikille oikein ihanaa, aurinkoista, leppoisaa keskikesän juhlaa!

2 kommenttia:

  1. Upeita ruusuja! Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! Ihanaa ja aurinkoista viikonloppua myös sinulle =)

      Poista