maanantai 18. marraskuuta 2013

Yume

Raotinkin jo edellisessä postauksessa, että isänpäivän aattona käymme yleensä syömässä ulkona. Ja isä ei tietenkään tiedä, minne häntä ollaan viemässä =D. Tällä kertaa teki mieli jotain aasialaista ruokaa, joten valitsin paikaksi modernin aasialaisen ravintolan Yume.


Yume sijaitsee aivan Helsingin keskustassa Kluuvikadulla, Hotelli Kämpin alakerrassa. Mennään sisään!


Paikka oli sisustettu viihtyisästi, hieman itämaisesti ja tilaa oli jaettu sermeillä, joka antoi mukavan intiimin ja rauhallisen tunnelman. 




Osa paikan lampuista olivat mielestäni vekkulit =D.






Ruokalistalta löytyi monia ihania makuelämyksiä. Koska olimme ensimmäistä kertaa paikassa, kertoi tarjoilia paikan filosofiasta, joka oli yhdessä syöminen. Hän suositteli tilaamaan monia eri annoksia ja jakamaan ne pöytäseurueen kanssa. Näin jokainen pääsee mastelemaan useita eri makuelämyksiä. Kuullosti hyvältä!


Tässä pari kuvaa alkupaloista. Tarvitseeko erikseen mainita, että olivat suussa sulavan hyviä =).




Yumen erikoisuus on kuumat Hot Stonet. Pöytään tuodaan nimen mukaisesti kuuma kivi, jonka päällä voi jokainen itse paistaa oman ruokansa. Kiven reunalla oli suolaa ja pari erilaista dippikastiketta. Mukavaa ja kiireetöntä syömistä. Me paistelimme tuoreita kampasimpukoita ja karitsan ulkofilettä. En ollut koskaan aikaisemmin syönyt  niin suussa sulavaa kampasimpukkaa!


Otimme ruoan kanssa viinipaketin, eli joka ruokalajille tuli oma viini. Kyllä ammattilaiset vaan osaavat. Jokainen yhdistelmä oli super, eikä viini vienyt sijaa ruoalta tai päinvastoin, vaan ne täydensivät toisiaan uskomattomalla tavalla. Tarjoilija osasi kertoa jokaisesta viinistä, mistä se tulee ja mitä siitä pitäisi maistellessa löytää. Ihan kuin olisimme olleet viinikurssilla =D.


Jälkkäriksi Passionhedelmävanukas, kookos-sorbettia, kruunasi aterian täydellisesti!

Paikka oli ihana ja ruoka todella hyvää. Mikäli olet aasialaisen ruoan ystävä, voin suositella paikkaa lämpimästi. Pääset tutustumaan Yumen nettisivulle tästä. Minun piti kysyä tarjoilijalta, että mitä Yume tarkoittaa, mutta niinhän siinä kävi, että unohdin ruokailun tohinassa. Tietääkö teistä joku?


8 kommenttia:

  1. Ihania kuvia! En ole itse käynyt koskaan Yumessa vaikka kovasti sushista pidänkin. Mitähän muteen mahtaakaan tarkoittaa sana yume.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos CurryKaneli! Ruoka oli todella ihanaa ja suussa sulavaa makujen sinfoniaa. Voin suositella lämpimästi.

      Poista
  2. Nälkähän tässä tulee kuviasi katsellessa! Olen käynyt Yumessa vuosia sitten, täytyykin mennä taas joku päivä, kun sopiva tilaisuus koettaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. =D. Sellaisia ne ruokakuvat tuppaavat olemaan. Heillä oli kuulema vastikään uudistettu ruokalista, joten ei kun kokeilemaan. Me tykättiin kovasti.

      Poista
  3. Hieno isänpäivän aaton yllätys! Aasialainen ruoka on niin taivaallista ja tässä ravintolassa on kauniit puitteetkin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Merenneito! Ruoka oli todella hyvää, joten voin suositella paikkaa lämpimästi =)

      Poista