keskiviikko 23. maaliskuuta 2016

Katajanokka ja Harmaja

Kävimme viimeviikon loppuna pyörähtämässä Tukholmassa. Siitä olikin jo kulunut tovin aikaa edellisestä kerrasta. On jotenkin tosi jännittävää, että vaikka kuinka monta kertaa käy laivalla ja lähtee samasta satamasta, on se hetki joka kerta yhtä kutkuttava. Se kun irrotetaan köydet ja laiva lähtee kääntymää kohti Suomenlinnaa. Vaikka olisi kuinka kylmä, pitää lähtö päästä näkemään kannelle.


Laiva lähti puoli kuudelta ja siinä vaiheessa aurinko paistoi matalalta ja maalasi kauniita sävyjä.


Olen aina tykännyt ihan valtavasti Helsingin rannasta. Minusta se on todella edustuskelpoinen. Näkyvillä on parikin kaunista kirkkoa, tori, kauppahalli, kaikki kauniin kaupungin elementit. Finnairin Skywheel luo suurkaupungin tunnelmaa. Ei ihme, että tänne tulee joka kesä suuri määrä risteilijöitä eri puolilta maailmaa. Kyllä tätä kelpaa esitellä =).


Skywheel ajelu on vieläkin tekemättä. Pitäisiköhän ottaa tänä kesänä oikeasti agendalle? Voisi olla mukava katsella... no joo myönnetään, siis kuvata... tulta ylhäältä Helsingin rantaa.
Hei hei Helsinki, pian nähdään uudelleen!
Ennen reissua kävin totaalisen henkisen taiston itseni kanssa, että minkä kameran otan mukaan. Järki sanoi, että voisi olla mukavaa kävellä kaupungilla ilman painavaa järkkäriä. Tunne taas piti kovastikkin järjestelmäkameran puolia. Kävin painia asian kanssa mielessäni monta päivää. Kumpi sitten voitti?


Skywheel ajelun lisäksi meiltä on korkkaamatta myös Lonna. Se pitää todellakin ottaa tänäkesänä agendalle! Paikka on ihan Helsingin edustalla ennen Suomenlinnaa. Sinne pääsee omalla veneellä, mutta myös Kauppatorilta yhteysaluksella. Lisätietoa Lonnasta saat täältä.
Myös Suomenlinnan ohitus ja ennen kaikkea Kustaanmiekka pitää aina katsoa kannelta, oli kuinka kylmä tahansa =). Näihin maisemiin ei vaan kerta kaikkiaan  kyllästy koskaan. Isolta laivalta saa mukavasti uutta kuvakulmaa samoihin tuttuihin maisemiin.


Ja majakkahullu halusi tapittaa myös Harmajan majakan tälläkin kertaa =).
Meille sattui aivan ihana sää, tuulta oli sopivasti ja laiva ei keinutellut liikaa. Ja merellä oli upeaa olla, vaikkakin lähellä on jo sekin hetki kun päästään laskemaan omaa venettä vesille. Talven selkä on taitettu ja pitkä odotus vetää viimeisiä metrejä.

Ai niin... kumpi voitti, järki vai tunne? Järki voitti. Tosin teki kyllä todella tiukkaa jättää järkkäri matkasta pois =D.  Kuvat on napsittu Canon PowerShot SX280 HS.

12 kommenttia:

 1. Mielettömän upeat kuvat!!Ja olen kanssasi täysin samaa mieltä, että Helsingin siluettia kehtaa esitellä!
  Minä rakastan Suomenlinnaa <3
  Kiitos tästä merimatkasta. :)

  VastaaPoista
 2. Ihanat kuvat! Tuo Helsingin edusta on niin hieno! Kauempana kohoava hieno Tuomiokirkko! Ja tuo Skywheel - minäpä olen siinä kierroksia tehnyt :) Kyllä tuo urbaani saaristo on myös niin kaunista.
  Kun tuossa jo kuvien välissä arvuuttelit, että millä kameralla on otettu, niin ajattelin, että varmaan SX280 HS:llä, se kun on uskomattoman hyvä kamera. Olen nyt vertaillut kummalla saan parempia kuvia Olympuksen minijärkkärillä tai tuolla Canonin Powershotilla, niin en osaa sanoa kumpi parempia kuvia ottaa! Ja tuo Canonin mukaan ottaminen on niin helppoa ja kevyttä!
  Kiitos, että pääsin merimatkalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos itsellesi Tuula =). Tuo poweshotti on kyllä pieni ja terhakka. Hyvä juuri siihen tarjoitkukseen kun ei halua kantaa järkkäriä mukana =).

   Poista
 3. Upeita kuvia <3 Skywheelissä kävin äitini ja poikani kanssa ja kun olimme astuneet "hyttiin", äitini muisti olevansa korkeanpaikankammoinen!!! Onneksi se ajelu meni kuitenkin ihan kivasti ;)

  Lonna on oikein sympaattinen, mutta pikkuruinen. Ei kannata rantautua hirveällä tuulella ja aallokolla... Me mentiin, eikä ollut mitenkään rentouttavaa. Jonkun Buster melkein hyppäsi laiturille siinä aallokossa, piti juosta etsimään omistaja - onneksi saari ei ole suuri :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkeistä! Lonna on kyllä sellaiselal paikalla, että kun tuuli sopii hyvin niin on varmasti häijy. Nyt kyllä pitää minunkin mennä ajelemaan tuolla Skywheelillä =D.

   Poista
 4. You managed to catch the best of the sunlight in your photos.
  I love the lighthouse too!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thanks a lot Marleen =D. And lighthouses are best =).

   Poista
 5. Ihana, kaunis, merellinen Helsinki ilta-aurigon kultaamana. Upeasti sait saaret loistamaan.

  VastaaPoista
 6. Mahtavia kuvia itselle merkityksellisistä paikoista: Harmaja ja Suomenlinna! ♡

  VastaaPoista