perjantai 4. maaliskuuta 2016

Kevät kevät kevät kevät...!

Olen niin henkeen ja vereen kevätihminen. Joka kevät herään eloon ikään kuin uudelleen. Olenhan syntynyt myös keväällä. Valon määrä ja varsinkin aurinko on niin mieltä ylentävää, että joka ei sitä nahoissaan tunne, hänelle on turha selittää ja joka sen tuntee, hänelle ei tarvitse selittää. Viikonloppuna meitä helli kevätaurinko molempina päivinä. Ja kun oikein tarkkaan kuunteli, niin räystäät tippuivat jo! Kyllä, tässä kohtaa tulee mieleen se mielikuva, jossa räystäät tulevat alas oikein kolinalla =D.


Kevät ja aurinko ne ovat vallan vekkuli pariskunta. Tällä puolella Haukilahden rantaa oli vielä meri jäässä kun taas puolestaan niemen toisella puolella se jo liplatteli valtoimenaan. Aivan uskomaton kontrasti!


Uskokaa tai älkää, mutta nämä kuvat on otettu saman päivänä Haukilahden rannasta toiselta puolelta! Eikö näytäkkin jo melkein kesäiseltä? Ainakin hyvin vahvasti keväältä. Ja arvatkaappa, millainen fiilis oli kuunnella laineiden liplatusta? Todella fantastista! Tuntui, että sydän teki ihan ylimääräisen voltin ilosta.


Vaikka pidän kovasti myös syksyn pimenevistä illoista ja kynttilän valosta, tulee viimeistään marraskuussa se olo, että olen ollut entisessä elämässä varmasti karhu. Mieli tekee kaikkea tuhtia ja rasvaista ruokaa (ja sitä tulee valitettavan usein tuolloin myös syötyä), jotta voisi sitten kellahtaa talviunille ja herätä kevätauringon sarastaessa. Karhuista puheenollen, Korkeasaaren karhut heräsivät tänävuonna melkein kuukauden aikaisemmin kuin normaalisti. Heillä taisi olla jo kevättä rinnassa =D. Kukapa sitä haluaisi nukkua kun kevät tulee!
Haukilahden vesitorni on hyvä maamerkki myös mereltäkäsin katsottuna. Minulle on tullut tästä aina mieleen ufo =D.


Joko teillä on kevättä rinnassa? Kumpaan "rotuun" kuulutte, kevätihmisiin vai syysihmisiin? Taitaa olla olemassa myös kesäihmisiä ja talvi-ihmisiä =D. Mikä teille on se varma kevään merkki? Me katselimme Kipparini kanssa jo toiveikaana leskenlehtiä, ei näkynyt vielä =D. Ihanaa viikonloppua kaikille!

PS: Kuva&Kamera 2016 messut alkavat tänään.

42 kommenttia:

 1. Niin tuttuja maisemia ;) Tykkään kyllä syksystäkin pimenevine iltoineen, mutta kevät tuo lupauksen kesästä, joten ehdottomasti olen kevätihminen. Nyt ei enää pakkasia ja lunta - aurinkoa kohden mennään! Ihanaa viikonloppua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevät on minustakin ihanin ehdottomasti juuri samasta syystä, että koko ihana kesä on vielä edessä. Leppoisaa viikonloppua!

   Poista
 2. Hienot kuvat kevättalvesta. Meri on tosiaan auki ja vain lahdet ovat jäässä. Näin on ollut jo jonkun viikon. Kevät tulee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset Kvilttaja. Kesä tule kohta todella isoin harppauksin =).

   Poista
 3. Ihanan keväiset kuvat!! Meilläkin on jo avovettä rannalta katsottuna näköpiirssä, ei tosin rantaan saakka ulotu vielä ;)
  Leskenlehtien ilmestyminen on satavarma kevään merkki! Myös pajun ja lepän kukinnot kertovat kevään tulosta. Nyt jo tiaiset laulavat, kun päivät ovat pidentyneet, mutta mustarastaan laulu ja harmaalokkien ilmestyminen rannoille sekä toreille, ovat varmoja merkkejä siitä että kevät on tullut! =D
  Kirkkonummella kun asuimme suuren pellon laidalla, oli kiurujen lentelyä ja laulua pellon päällä ilo seurata joka kevät. Se jos mikä oli kevään tulon paras ja varmin merkki. Kuten sanonta kuuluu: "Kuu kiurusta kesään" :)
  Itse olen ehdottomasti kevät ja kesäihminen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihania kevään merkkejä kaikki mitä kerroit. On tosi ihanaa seurata miten luonto herää taas eloon =).

   Poista
 4. Mä olen kanssa ollut karhu edellisessä elämässä. Talven tullen haluaisin vaan vetäytyä pieneen päsään lepäämääm. Mä niin rakastan aurinkoa ja sen valoa. En tosin pysty makaamaan suorassa auringonpaisteessa, mutta kyllä toi Thaimaan reissu teki niin hyvää. Nyt mä vaan odotan, että lumet sulaa ja kevään kasvit alkaa puskea itseään esiin. Ja kohta pääsee mökille, mikä sen ihanampaa.
  Huomenna me ollaan menossa messuille. Harmi vaan, että muutama mielenkiintoinen luento sattuu päälekkäin.
  Kiitos muuten siitä postauksesta, jossa kerroit kuinka korjata kuvia. Tein sen korjauksen viimeisimpään postaukseeni Koh Taon kuviin ja todettiin Armastuksen kanssa, että kuva ovat paljon parempia. Ja sain muutaman muunkin korjauksen tehtyä siiheen tekstiin siellä koodauspuolella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä vaan vinkistä. Minukin kuviin sen avulla saa todella paljon parannusta aikaiseksi =). Ja Thaimaa, ah, siellä oli niin ihanaa viime keväänä. Kyllä aurinko ja ennen kaikke lämpö ovat vaan niin ihania =).

   Poista
 5. Kauniita kevättalven kuvia!! Itse olen kevätihminen, lintujen liverrys ja kun krookukset nostavat päätään mullan alta, niin se on jo kevättä :) Toki syksyn värimaailma myös viehättää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikissa vuodenajoissa on toki ne omat ihanat juttunsa, mutta kyllä kevätn ja luonnon herääminen kesään on ihaninta =).

   Poista
 6. Párekin Palvelijatar04 maaliskuuta, 2016 11:19

  Kyllä se on niin, että sinulta ei muunlaisia kuvia tulekaan kuin hyviä!
  Nuorena olin kevätihminen, keski-ikäisenä kevät- ja syysihminen, ja nyt vanhana luumuna olen iloinen kaikista neljästä vuodenajastamme, edellyttäen talven olevan oikea talvi eikä tällainen talven poikanen, joka meillä on ollu etelässä. Párek nauttii lumesta ja talvesta ja kuivista kirpeistä syksyistä, kesällä sillä on aina liian kuuma.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitosket =D. Itse sitä on omien kuvien suhteen niin kriittinen ja haluaisi niiden olevan vielä parempia. Vaan optellaan lisää =). Jäin ihan miettimään tuota asian puolta, että eri ikä vaikuttaisi miten kokee vuodenajat ja toden totta, kyllä se vaikuttaa. Olen aina ollut kevät ihminen mutta näin vanhemmiten olen alkanut pitämään myös jopa talvesta =).

   Poista
 7. Ei ole kevättä rinnassa oikeastaan vielä yhtään, kun tuo lumen tulokin antoi täälläpäin odottaa itseään. Mutta ehkäpä se tästä kun aurinko alkaa paistelemaan useammin. :) Tuo vesitorni on melkoinen teos, kuin UFO. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, ufo tulee minullekin siitä mieleen =D.

   Poista
 8. Um belo conjunto de fotografias.
  Um abraço e bom fim de semana.

  VastaaPoista
 9. Kesäihminen joka solulla. No, syksy käy myös, jos on erityisen lämmin ja hitaasti etenevä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syksy on kanssa kiva jos on tosiaan lämmin ja hitaasti etenevä =D.

   Poista
 10. Tuttuja maisemia:) Käymme Rikun tuolla usein lenkillä. Sijoitin tuonne kirjani tapahtumiakin.

  Minä olen syksyihmisiä, mutta on kiva päästä lumesta ja pakkasista eroon:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä maisemat ovat todella ihania lenkkeilyyn. Olet tehnyt kirjan! Heti pitää selvitää, sillä olisi mukava lukea tarinoita tutuista maisemista =). Leena Lehtolainen kirjoitaa kanssa paljon tapahtumia juuri Espooseen =).

   Poista
 11. Hello Katinka,
  Very good pictures of this frozen world. Wonderful with the fantastic sky in your first shots.
  That water tower is very special with this form of a UFO. Great!!

  Many greetings,
  Marco

  VastaaPoista
 12. Keväällä syntyneenä, kevättä myös odottelen.
  Kevään merkki, toivon joku päivä näkeväni lämpimällä seinustalla nokkosperhosen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosiaan, nokkosperhoset ovat ensimmäisten joukossa jotka keväällä heräävät.

   Poista
 13. Jokaisessa vuodenajassa on hyvät ja huonot hetkensä. Vaikea valita, minkä kokonaisuuden nostaisi muiden yläpuolelle. Talvi se ei kuitenkaan ole...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on totta. Jokaisessa on omat hyvät ja huonot puolensa =).

   Poista
 14. Uskomatonta että kuvat ovat samalta päivältä! Meillä kuuluu jo aamutuimaan lintujen kevätsirkutus ja valoisa aika venyttää pituuttaan kohisten. Saisi joo tulla jo: kevät ja seiluusiisöni :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö, itsekin hämmästelin tuota kontrastia. Vaan oli kyllä tosi ihanaa katsella vapaata merta =).

   Poista
 15. Ihanat tutut maisemat (olen ennenkin sanonut, että on kiva katsoa toisen silmin tuttuja paikkoja).
  Tuo jäisen ja sulan meren ristiriita on aika metka asia.
  On se vaan aina pikkuinen ihme kun kevät pukkaa päälle. Nyt onkin ollut niin kumma talvi, eritoten kun se tuli mokoma pitkittyneenä uudelleen, vaikkakin lievänä. Oli niin keväistä välillä.
  Mukavaa viikonloppua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Talvi on ollut todella erilainen ja kyllä, minustkain melko jännittävä. Yhtään ei ole voinut tietää miten se etenee =). Ihanaa viikonloppua myös sinulle!

   Poista

 16. O fino manto da neve sob a luz do sol...
  Seja bem-vinda primavera!!!

  Bom fim de semana, com tudo de bom!
  Beijinhos.


  ✿゚⎠
  ╰✿‿⎠

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thanks a lot for yout lovely words =).

   Poista
 17. Tuo vesitorni tosiaan muistuttaa ufoa. Pian pääsette jo vesille, täällä vielä odotellaan pari kuukautta. Itse olen syysihminen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, pian päästään vesille, jes jes jes =).

   Poista
 18. Kauniita talvisia kuvia.
  Vesitorni, kuin ufo alus. ;-)

  Joka vuodenaika on hyvä,
  mutta kyllä se somasti kevään...alkukesän lämpö ja kukoistukseen puhkeavan luonto eniten lumoaa. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Liplatus =). Kevään ja kesän kukkaloisto on ihana!

   Poista
 19. Aivan ihana tuo avovesikuva! Kyllä minä keväästä pidän, mutta erityisen paljon myös syksyn pimeistä illoista ja tähtitaivaista, syksyllä syntynyt kun olen. Oikeastaan pidän kaikista vuodenajoista, mutta en niistä välitiloista, jolloin ei olla vielä selkeäsi missään. Kameramessut tuli koluttua eilen ja katsottua kaikki FotoFinlandian kuvat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välitilat (olipa muuten hauska sana) ovat miustakin ne pahimmat =). Minä kävin tänään kameramessuilla ja olihan siellä kaikenlaista kivaa =).

   Poista
 20. Lovely to feel the spring sun :-)
  I I see the sun, but also beautiful snow pictures.
  Photo 1, 6 and 7. I feel really very beautiful!
  ############
  Lovely tuntea kevätaurinko :-)
  Minä näen auringon, mutta myös kauniita lumen kuvia.
  Kuva 1, 6 ja 7 tunnen todella kaunis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thanks a lot Helma for your lovely words =).

   Poista
 21. Onpa tosiaan keväisen näköistä, huikean sininen tuo yksi kuva! Tuntuu, että täällä kevät otti kovati takapakkia tuossa vähän aikaa sitten. Nyt on lunta ja jäätä vielä vaikka kuinka (=liikaa).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sellainen se kevät yleensä on, etenee ja sitten ottaa takapakkia mutta tulee onneksi viimein kuitenkin =).

   Poista