keskiviikko 17. kesäkuuta 2015

MeriViapori 2015

Viime lauantaina oli Suomenlinnan vierasvenesatamassa MeriViapori tapahtuma. Tapahtuma kokoaa puuveneitä aina nopeista klassisista pikaveneistä näyttäviin salonkiveneisiin. Tapahtumasta löytyi myös erilaisia ja erikokoisia purjeveneitä. Olemme aina ihailleet Kipparini kanssa puuveneitä, joten pitihän niitä mennä katsomaan. Lisäksi oli käsillä kesän ensimmäinen oikea aurinkoinen kesäpäivä.Tapahtumaan osallistui kaiken kaikkiaan noin 40 toinen toistaan upeampia veneitä. Katseltavaa ja ihasteltavaa riitti koko laiturin mitalla. Tämä oli meidän ehdoton suosikki. Niin kaunis!Veneistä oli esillä aina kyltti, jossa kerrottiin veneen valmistaja, omistaja, miltä vuodelta vene oli ja muuta teknistä tietoa. Kyllä nämä vaan olivat niin kauniita, että. Osa oli sen verran suuria, että kamerasta loppui laajakulma ihan tyystiin =D.


Katsokaa miten upeasti vesi heijastuu veneen kylkeen! Välittömästi alkoi soida päässäni Lasse Mårtenssonin venelaulun sanat: " Kiiltää lakkaus, viiltä rakkaus aaltojen harjaan, liplatus lemmen vai keulasa soi, oi oi oi."
Kyllä täällä kelpaisi nauttia merellistä maisemista kauniilla aurinkoisena päivänä!
Veneissä oli miehistöä paikalla, joten heiltä saattoi kysellä lisää tietoa veneistä sekä puuveneen omistamisen iloista. Rehellisyyden nimissä pitää myöntää, että niin kauniita kuin nämä ovatkin, näen aina "projektin" ja kovan työmäärään. Luulen, että puuveneen omistaminen on intohimo ja harrastus. Silloin asialle on valmis antamaan aikaa. Hienoa, että joku jaksaa sen työn tehdä ja me muut pääsemme ihailemaan ja kuolaamaan =D.


Paikalla oli myös venekoiria =D.
Suuret purjeveneet sisälsivät mittaamattoman määrän upeita kuvattavia yksityiskohtia.
Tämä tapahtuma oli siitäkin mukava, että se oli yleisölle maksuton. Kerrankin oli niin ettei tarvinnut kaivaa kuvetta saadakseen näin kaunista silmän ruokaa. Kiitokset tapahtuman järjestäjille ja ennen kaikkea kiitokset puuveneiden omistajille, että toitte veneenne ihasteltavaksi!

10 kommenttia:

 1. Täällä on taatusti aivan omanlainen tunnelma. "Kaikki" veneilijät ja veneistä kiinnostuneet kokoontuvat yhteen.
  Kivat kuvat ja taas ihania yksityiskohtia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Orvokki =). Tunnelma oli leppoisa ja merellinen =).

   Poista
 2. Puuveneissä on kieltämättä ihan oma fiiliksensä ja minun mielestäni ne ovat veneistä kauneimpia.
  Todella ihania kuvia ja yksityiskohtia oli taas tarjolla, kiitos! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset itsellesi Ansku. Puuveneillä on todella ihan erilainen sielu =).

   Poista
 3. Oi mitä mahongin hohdetta, kauniita yksityiskohtia (ja niin erilaista kuin meillä)! Toi on muuten varmaan maailman suosituin laivakoira-tyyppi, juuri noita söpöyksiä näkee paljon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä näitä oli ihana kuolata kun ei itse tarvitse itse tehdä sitä työtä jonka nämä komistukset ottavat =D.

   Poista
 4. Pienen lasikuitupurkin omistajana ihailen suuresti puuveitä ja vielä enemmän niiden omistajia. En jaksaisi itse nähdä niin paljoa vaivaa, että veneeni teakinen kansi kiiltelisi mistään muusta puhumattakaan. Upeita kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset Marle =). Sama juttu täällä, en jaksaisi tehdä sitä työtä, enkä edes pystyisi antaa siihen kuluvaa aikaa, minkä näiden veneiden kunnossa pitäminen vaatii. Onneksi saamme ihailla niitä =).

   Poista