perjantai 8. tammikuuta 2016

Kuopion satamassa

Seuraavana päivänä Kuopiossa ollessamme pakkanen hieman kiristyi. Onneksi oli tyyni ilma, niin pakkanen ei päässyt nipistelemään poskipäitä liikaa. Ja mikä parasta, aurinko paistoi upeasti. Tähän aikaan aurinko paistaa todella matalalta ja antaa ihan erilaista valoa kuin kesällä. Taas lähdettiin liikkeelle ja menimme kävelemään yhteen lempipaikoistani Kupiossa, satamaan.


Kun lähestyimme Kallaveden rantaa huomasin todella upean valoilmiön. Se olisi voinut olla suihkulähteestä peräisin, paitsi että Kallavesi oli jäässä! Kiiruhdin rantaa katsomaa ilmiötä lisää.
Tällä viikolla minulle sitten varmistui, että halohan se oli. Sosiaalinen media on ollut täynnä halo kuvia kun aurinko on paistanut ja pakkanen on paukkunut. Halot kuulema syntyvät nimen omaan pakkasella helposti.


Olin niin onnellinen auringosta ja pienestä pakkasesta, että melkein hihkuin ääneen. Ja kun seisahtui, niin aurinko jo ihan lämmitti... vähän =D. Kyllä, sieltä se kevät tulee!


Kuopion vierasvenesatama, Kallamarina siinteli auringossa.
Edellisessä postauksessa totesin, että Kuopio on kaupunki, missä voisin ihan hyvin asua. Ja tässä olisi talo jonne muuttaisin. Kallaveden rannalla, ihan satamassa ja arvatkaappa mikä on taloyhtiön nimi? Hieman huonosti näkyy kuvasta, mutta se on majakka!


Rauhallista oli satamassa tähän aikaan. Vaan reilun kolmen kuukauden päästä alkaa jo kova sutina ja ensimmäisiä veneitä lasketaan vesille. 


Pakkanen oli rakennellut laiturille luonnon taidetta.


Satamassa suurimmat alukset uinuivat pakkasessa ja odottivat kevättä. Kauniita ovat.


M/S Koski on ollut aikaisemmin sisävesihöyrylaiva. Höyrykone poistettiin ja alus toimi aikanaan reittiliikenteessä Kuopion ja Akonpohjan välillä. Koski toimi myös hinaajana ja asuntolaivana aina vuoteen 1990 saakka jolloon se palasi kunnostettuna matkustajaliikenteeseen vuonna 1997.


Nämä suuret alukset ovat kertakaikkiaan komeita! M/S Ukko on ollut alunperin höyrykäyttöinen. Alus on tehty rahtialuksesta vuonna 1980 ja tuolloin dieselöity.
Viimeisenä rannassa oli minusta kaikkein hienoin alus, S/S Wipunen. Wipunen on höyrylaiva ja se on rakennettu 1907 Varkaudessa. Ammattiliikenteessä alus toimi aina vuoteen 1969 vetämällä tavallisesti 3-4:ään haloilla ja tukkutavaralla lastattua proomua. Nykyään Wipunen toimii Lignell & Piispasen edustusaluksena.
Pian pääsevät nämäkin soutuveneet kalaan. Satamat ovat kesät ja talvet aina yhtä upeita paikkoja. Kesäisin niissä toki on enemmän elämää =D.

Mukavaa viikonloppua teille kaikille!

32 kommenttia:

 1. Hieno kuvasarja Kuopiosta mahtavine halokuvineen.

  VastaaPoista
 2. Ihanasti osaat ottaa ilon irti talven matalasta auringonvalosta. Upeita kuvia taas nämäkin.

  VastaaPoista
 3. Fotografias fantásticas.
  Um abraço e bom fim de semana.

  VastaaPoista
 4. Todella ihania kuvia jälleen. Noi vanhan isot laivat on musta jotenkin todella upeita.

  VastaaPoista
 5. Häikäisevän upeita kuvia! ja ihania symppiksiä nuo laivat. Aina joskus hurahdan haaveilemaan asuntolaivasta jossa asuisin ympäri vuoden. Näillä pakkasilla sitä sitten aina unohtaa moiset hurahdukset =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset Ansku! Ja taas yksi yhteinen asia, minäkin olen joskus haaveullut asuntolaivasta =D.

   Poista
 6. Aivan upeat sävyt kuvissa! Hieman se jo aurinkokin paistaa.

  VastaaPoista
 7. Hienoja kuvia! Kaunista talvista maisemaa. Sieltä se aurinko pikkuhiljaa kipuaa ja alkaa lämmittää. Hieno halo!

  VastaaPoista
 8. Ihanat kuviot, Kuopio on edukseen niissä. Värit ja valo on kyllä tammikuun pakkasilla aivan omaa luokkaansa ja sinä totta totisesti osaat ne myös saada näkymään kuvissa.

  VastaaPoista
 9. Kuvauksellinen kaupunki tuo Kuopio. Upeat kuvat.
  Hienot halot sait. Tämä fotoharrastus opettaa, minäkin sain omasta halosta tietää että se oli halo. Kun ihmettelin valoilmiön outoutta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset Orvokki. Minäkään en vielä kuvan ottohetkellä tiennyt, että halo se on. Tosin sitä vähän epäilin =).

   Poista
 10. Härliga frostiga bilder och solen var ju helt fantastisk!

  VastaaPoista
 11. Kyllä on kaunista ja maa on kuin karvamatto! Vaikka kylmyys välillä otti kupoliin, niin luonnon kauneutta ei voi olla hämmästelemästä. <3 Upeita kuvia Katinka ja yhtä upeaa sunnuntaita <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kitokset Tiia =). Pakkasen mukava puoli on juuri se, että luonto on silloin kuvauksellinen =D.

   Poista
 12. Upeita nuo halokuvat. Ja voi miten kaunis tuo Koski-alus on, sen kyytiin mielisin. Ja kesäteloille vedetyt soutuveneet ovat nekin kauniita.
  Kuopio on kyllä mukava kaupunki, tarpeeksi suuri ja vesien ympäröimä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset Kirjailijar. Teet joskus kesällä retken ja lähdet Kallavedelle Koski-aluksen kyytiin =D.

   Poista
 13. Pakkanen antaa kuviin oman kauniin kuorrutuksensa.
  Ihmeellisiä kauniita haloja. Ne on kuin sateenkaaren alkuja. :-)

  Hyvää sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakkanen on siitä mukava veijari todella että se maalaa maisemaa erilaiseksi =).

   Poista