maanantai 4. tammikuuta 2016

Mosku

Vanhempieni luona maalla asuu karkeakarvainen mäyräkoira Mosku. Mosku on tomera poika, joka täyttää tänä vuona aprillipäivänä yhdeksän vuotta (ja se ei ole aprillipila). Maalla kun asutaan, on hyvä olla olemassa tällainen "mörönpelätin", kuten äitini sanoo. Karkeakarvainen mäyräkoira on siitä hauska otus, että pienen koon ja lutuisen luonteen lisäksi sillä on todella ison koiran haukkumaääni. Mosku kyllä ilmoittaa kuuluvasti, jos "kartanolla" käyskentelee ylimääräistä porukkaa. Ja jos voroja sattuu oven taakse, voisi haukkumaäänen perusteella luulla, että oven takaa löytyy isompikin peto =D. Annetaanpa puheen vuoro Moskulle.


Hei, minä olen Mosku. Tulen Kaivannon kennelistä Jäppilästä, jossa on kasvatettu jämäköitä karkeakarvaisia mäyräkoiria jo vuosien ajan, myös metsästyskäyttöön luolakoiriksi. Minä en ole käynyt luolilla, sillä isäntäni on jo sen verran vanha, että hän on jättänyt metsästysasiat nuoremmille miehille. Mutta minä olen ihan huippu seurakoira ja "kartanon" vahti. Silmieni alta ei pääse livahtamaan kukaan, niin tarkkaavainen olen.


Näin kesäajan ulkopuolella saan ulkoilla ihan omin päin "kartanomme" mailla. Kesällä liikkumistani vapaana hieman rajoitetaan, sillä meillä on pihapiirssä harmittavan paljon kyykäärmeitä. Olen saanut jo kaksi puremaa elämäni aikana ja toinen niistä vaati ihan lääkärissä käyntiä. Harmittaivia lieroja ovat mokomat. Yhtenä talvena meillä oli riesana susi, joka tuppasi pyörimään nurkissa. Minä olisin sen kyllä mielelläni laittanut matkoihinsa, mutta isäntäni oli eri mieltä.


Vaikka täytänkin tänä vuonna yhdeksän, olen todella hyvässä kunnossa. Tykkään juosta lujaa! Olen aina valmiina lähtöön kun vain ollaan menossa ulos.


Pidän huolen siitä, että myöskään oravat eivät juhli liikaa meidän mailla. Ovat kyllä vikkeliä. Jos jotain toivoisin mäyräkoirien jalostukeen lisää, niin puuhun kiipeämisen taito olisi tosi loistava!
Lempi paikkani kotona on päivystää ikkunassa. Tästä ikkunasta näkee hyvin pihalle ja voin vartioida, mitä pihalla tapahtuu. Ja kun jotain tapahtuu, ilmoitan siitä kyllä heti kuuluvasti talon isäntäväelle. Meidän pihalla ei hipit hillu eivätkä varjot voimistele =D.


Minusta on hirmuisen kiva, kun Katinkan perhe tulee käymään. Emäntäni kun laittaa petivaatteet tuulettumaan, tiedän heti, että tänään he tulevat! Niinpä minä istun uskollisesti siitä alkaen ikkunan ääressä ja odotan. Emäntä soittaa väillä heille, että missä kohdin ovat ajamassa. Luulee hassu, että minä en muka jaksaisi odottaa.


Kyllä oli taas kivaa kun nähtiin jouluna. Seuraavan kerra Katinka lupasi, että nähdään pääsiäisenä. Onneksi pääsiäinen on tänään vuonna melko aikaisin joten pian nähdään uudelleen!

38 kommenttia:

 1. Hienoja ja teräviä potretteja Moskusta. Jokaikinen karva näkyy terävänä. Haukkuminen on hyvä ominaisuus maalla, mutta ei kaupungissa. Naapuritalossa asuu tuollainen ja se haukkuu koko ajan ja kaikkea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kvilttaaja =). Koiran tehtävä ei ole haukkua koko ajan, luulisi jo omistajienkin korvat ja hermot olevan turtana. Meidän taloyhtiössä on kanssa koira joka haukkuu päivisin. Hieman ärsyttää etäpäivinä kuunnella sitä =).

   Poista
 2. Ihana Mosku-koira!
  Lähikuvat ovat aivan erityisen upeita :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Susanna =). Mosku on todellinen symppis.

   Poista
 3. Kiva tarina Moskusta. Hyvät ilmeet sait kuviin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ammari =). Mitä kuuluu Morrikselle?

   Poista
 4. Valpas Mosku:) Hienot kuvat!

  VastaaPoista
 5. Siis aivan ihastuttava herra tämä Mosku ja niin ihanat kuvat olet saanut hänestä otettua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos CurryKaneli. Mosku on todellinen symppis joka rakastaa kaikkia ketkä vain häntä jaksaa rapsuttaa =D.

   Poista
 6. Oii, ihana postaus! Upeat ja todella tarkat kuvat, aivan kuten Moskukin! Niin kirkas katse ja valpas olemus, että on helppo uskoa tämän karvaturrin havaitsevan kaikki maailman möröt sun muut =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ansku =). Mosku on aina terävänä =D.

   Poista
 7. Kivan näköinen kaveri:) Silmät on fokuksessa hienosti. Näillä valoilla täysi terävyys mäyriksenkin kokoluokassa on tuskaa. Himmennät niin alkaa tärähtää ja nopeutat niin alkaa kohista. Jalustaa kun virität niin tyyppi on toisessa huoneessa kun ite oot valmis. Salamalla menee kaikki tunnelmat. No kohta on kevät!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuomas =D. Löysin hyvän kuvauspaikan, vanha sammaloitunut terassipöytä. Mosku kyllä nousi sen päälle, mutta arvaappa istuiko paikallaan niin kauaa, että olisin saanut kuva =D. Ei pysynyt ei =D.

   Poista
 8. Ihana postaus suloisesta Moskusta! Meidän Ukko-koira oli myös syntynyt 1.4. ja tyttären mies myös. Mäyrikset on reippaita koiria, pelkäämättömiä ja hyvällä älyllä varustettuja. Mosku on hyvä poseeraamaankin, kun noin hyviä kuvia olet saanut otetuksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kvilttaaja =). Mosku on kyllä todellinen symppis =D.

   Poista
 9. Olet todella upea uros, Mosku! Yhdeksän vuotta ei ole vielä ikä eikä mikään, varsinkaan karkkarimäyräkoiralla. Minä täytän seitsemän syyskuussa ja sanovat keski-iän kynnyksellä olevaksi. On sulla kivat oltavat siellä. Ne kyykäärmeet pitäis kyllä saada sieltä häädetyksi. Eivät ole kivaa seuraa. Kaverillani Iivarilla on kyypelottimet tungettu aidatun pihan reunoille maahan. Taitavat toimia hyvin. Palvelijatar on ihan vauhkona käärmeiden ja ampiaisten vuoksi. Hyvä ettei tykin kanssa minua ulkoiluta!
  Olipas kiva nähdä sinut kuvissa, jotka taas ovatkin Katinkan taattua laatua = erittäin hyvät!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset Parek =D. Mitä ne sellaiset kyypelottimet ovat? En ole kuullukaan. Mistä niitä saa ostaa? Sellaiset tulisivat todella tarpeeseen.

   Poista
 10. Hello Katinka,
  What a lovely dog..haha...!! So cute and funny these pictures.
  Well done!!

  Many greetings,
  Marco

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thanks a lot Marco. Mosku is very cute dog and he love everybody =).

   Poista
 11. Suloinen terhakka koira olet Mosku.
  Mukava oli lukea mitä touhuilet.
  Hienoja kuvia!

  VastaaPoista
 12. Hauskannäköinen kaveri <3 ja nyt huuomasin, että sullahan on uusi upea kansikuva blogissasi! To-del-la hieno!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Merenneito =). Olin Adobe Elements kurssilla päätin vähän kokeilla. Hieman bloggeri muuttaa jälleen terävyyttä. En ole keksinyt vielä, miten pääsisin otsikon kuvan HTML:ään käsiksi että voisin hieman parannella sitä =D.

   Poista
 13. Ihana hurmaava ja charmikas Mosku :-)

  VastaaPoista
 14. Ihana kaveri! Meillä oli sileäkarvainen mäyräkoira kun olin pieni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Gunilla. Tämä on jo toinen mäykky vanhemmillani, ensimmäinen oli silloin kun asuin vielä kotona. On ne vaan niin symppiksiä =D.

   Poista
 15. Todella hienoja kuvia näistä pienistä riiviö :-))))

  Haluan myös toivottaa teille ja läheisillesi erittäin mukava ja rakastava 2016. Saatamme ja voi taas nauttia monia hienoja hetkiä tämän uuden vuoden.

  Terveisiä, Helma
  **************
  Really nice pictures of these little rascal :-))))

  I also want to wish you and your loved ones a very nice and loving 2016. We may and can again enjoy many great moments in this new year.

  Greetings, Helma

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thanks a lot Helma, and happy new yeat to you too!

   Poista
 16. Olipa hyväntuulinen postaus. Suloinen Mosku. Meillä anoppilassa oli aikoinaan saman rotuisia koiria, olivat oikein veikeitä ja persoonallisia tapauksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kirjailijatar. Mäykyt on melkoisia persoonia, pieni suuri koira =D.

   Poista
 17. Boa tarde, O Mosku é simpático, revela-se enérgico e amigo do amigo, as fotos são excelentes.
  AG

  VastaaPoista
 18. O que nos faz amigos é essa capacidade de sermos muitos, mesmo quando somos dois.
  Pe. Fábio de Melo
  Obrigada querida por compartilhar comigo 3 anos do Algodão Tão Doce!!!
  Um doce abraço, Marie.

  VastaaPoista