torstai 4. helmikuuta 2016

Paketti

Ihan ensiksi varoitus, postaus sisältää kuvia, jotka saattavat olla jonkun mielestä iljettävän näköisiä =D.

Kuvauskohteet ovat olleet todella vähissä viime päivinä. Talvi sahaa edes takaisin. Lumi suli, lumi tuli, siis uuta tilalle. Ja taas se varmaan kohta sulaa. Otin ulkoisen kovalevyn viime viikonloppuna esiin ja selailin vanhoja kuvia. Niiden joukosta löytyi kuvia syksyltä 2014, joiden olemassa oloa en edes muistanut. Olimme tuolloin vierailulla Högsåran saarella ystävien luona rapukesteillä. Kun katoimme rapupöytää, huomasin kuistin ikkunalla tapahtuman, joka oli totisesti ikuistettava.


Kuistin nurkkaan oli hämähäkki kutonut verkon. Tämä ei toki ollut mikään niin ihmeellinen luonnon tapahtuma, verkkoja on siellä sun täällä ja hämikset ovat ahkeria kutojia. Mielenkiintoiseksi tapahtuman teki se, että verkkoon lensi kärpänen. Tässä vaiheessa minä juoksi hakemaan kameraa =D.


Vasta valokuuvamisen myötä olen oppinut jopa tykkäämään hämähäkeistä ja kuvaamisen myötä olen myös päässyt näkemään, miten kauniita ne ovat! Minulla ei ole sitten minkäänlaista käsitystä niiden "roduista" sun muista, lajinimistä puhumattakaan. Minulle ne kaikki ovat vain hämähäkkejä.Oli todella mielenkiintoista nähdä, kuinka hämis askarteli kärpäsen kimpussa.Eikä siinä mennyt kovinkaan kauaa aikaa, kun kärpänen oli paketissa. Ei lähde enään karkuun ei. Pahoittelut, että kuva ei ole tarkka, mutta pakkohan tämä paketti oli teille esitellä. Koskahan hämis sen syö? Varastoiko pitkäänkin? Kuivattaako vai syökö tuoreena? Miltähän kärpänen maistuu? Kuinkakohan monta kärpästä se tarvii päivässä? Tosi mielekiintoista! Luontoa on kyllä ihana seurata.

33 kommenttia:

 1. Onpa kaunis hämähäkki. Hienoa, että kuvasit sen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kvilttaaja. Tällaisia tilaisuuksia tulee harvoin eteen =D.

   Poista
 2. Kyllä nyt tuli kesää ja ötököitä ikävä :D
  Hieno kuvasarja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sirpa. Kesää ja ötököitäkin odotetaan myös täällä jo kovasti =).

   Poista
 3. Vau mitkä makrot, noissahan näkyy hämiksen säärikarvatkin. Tausta on myös kauniin värinen ja kivasti valottunut. Tällä hämähäkillä on kyllä komean värinen selkä. Siitä tuli kyllä mieleen yksi mummolan uunivuoka ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Hämiksen säärikarvat" HIH!

   Poista
  2. Kiitos Merenneito! Itsekin hämmästelin noita säärikarvoja jälkeenpäin =D. Nyt kun mainitsit sen uunivuoan niin taidan tietää millaista tarkoiti, meinaan meidän mummolla oli samanlainen =D.

   Poista
 4. wau, todella tarkat ja hienot kuvat! Kaunis tuo hämyn selkäkuvio.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset Sussi. Hämis oli todella kaunis =D.

   Poista
 5. Hämähäkki ei voi nauttia saalista ilman että se "marinoituu" eli nesteentyy, siksi se kietoi aarteensa pakettiin Myrkkyentsyymit hajoittavat myös saalista ja näin huonosuinen hämis voi nauttia smouthinsa sitten kun se on valmis. Nämä on just asioita, joihin sotkeudun, eli joskus olen jopa hämähäkkiraukalta estänyt perhosen tai kärpäsen (hyi minua) ja kerran pienenä jopa tapoin sen, kun suutuin niin karpäsen puolesta, enkä ehtinyt auttaa:) Hah, hah:) Eipä ole minusta luonto- eikä savannikuvaajaksi, sillä juoksen aina hätiin ja siitähän ei hyvää seuraa.

  Ihmisen julmuus on silti ihan eri luokkaa kuin luonnossa tapahtuva eloonjäämistaistelu, olisiko jopa kuvaaminen sitä, koska me jo tiedämme miten gepardi tupehduttaa ja sudet raatelevat, mutta aina ne ovat katsomistilastojen huippuja. Mut anyway, tämä oli hieno kuvasarja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mustis! Tuli hyvää hämistietoutta =D. Näinhän se on, että luonnossa on luonnon omat lait ja eri lajit syövät toisiaan pysyäkseen hengissä. Se on myös luonnon oma keino karsia heikompia elon tieltä ja näin lajit pysyvtä vahvoina ja elinvoimaisina =D. Híh... näin sinut jo sieluni silmissä savannalli pelastamassa gasellia leinojan kynsistä =D =D.

   Poista
 6. Hello Katinka,
  Great to see these moments of this spider.
  It's good to see him pack the fly for a later meal. Fantastic how you've captured this in your pictures Katinka!!

  Many greetings,
  Marco

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thanks a lot Marv´co for your nice words! Have a good weekend!

   Poista
 7. Uma sequência de fantásticas fotografias.
  Um abraço e continuação de uma boa semana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thanks Francisco for your lovely words! Have a good weekend =).

   Poista
 8. Ihme ja kumma, nämä hämähäkit näyttävät kuvissasi kyllä kauniilta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitokset Suvi =). Samaa mietin itsekin, että miksi olen pitänyt joskus hämiksiä iljettävinä. Mutta kun kuvaan niitä niin ne ovatkin hienoja =D.

   Poista
 9. Palvelijatar puistattelee, mutta ihailee kyllä hienoja kuvia. Hämähäkit ja sen kaltaiset otukset sekä liskot ja käärmeet ovat Sen mielestä kammottavaa sakkia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset Parek! Hih... niistä ei totisesti kaikki pidä =D.

   Poista
 10. Ei iljettävää, vaan tosi taitavaa! Sekä hämähäkiltä että kuvaajalta ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitokset Rita! Hämis ja kujaava kiittää =D.

   Poista
 11. Hahhah.. hyvä että varoitit. Menin sukkelaan ohi. Ja tietty pitää nyt tässä se sinulle kertoa. Sillä kuvista en voi sanoa mitään, ne on mun inhokkeja :D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih... arvasin, että hämikset eivät ole kaikkien mieleen =D.

   Poista
 12. Minkähänlainen tapa kuolla tuo kärpäselle lienee, ehkä kuitenkin parempi kuin että hämis söisi sen elävältä. Itse asiassa melkoinen peto se on tuokin, miten lie jos ihminen olisi kärpäsen kokoinen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on juuri näin, parempi kuolla ensin kuin kuolla syömällä =D.

   Poista
 13. Upea kuvakokonaisuus! Näin kun pääsee katsomaan ruudulta noita mönkijäisiä, ne ei tunnu ällöttäviltä. Muuten juoksisin karkuun tuota hämppistä. Se on myönnettävä, että kovin se on kaunis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marle. Minäkin ennen olisin juossut karkuun mutta valokuvaamisen myötä olen jotenkin oppinut niitä "sietämään" =D.

   Poista
 14. very impressive as photos! you have to have patience!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thanks a lot Jens for your lovely words!

   Poista
 15. Upeat kuvat. Tuollainen paketti, kun mäjähtää naamalle metsässä, kirkuminen kuuluu. Syksyllä minussa roikkui tähän asti isoin hämsky, ei ollut mikään kiva kokemus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anne =). Kyllä se kiljahdus tulisi minultakin jos naamalle tulisi =D.

   Poista
 16. En pelkää hämähäkkejä ja mielestäni niissä on jotain ihmeellistä ja seitit ovat uskomattoman kauniita. Hienoja kuvia olet ottanut kuin mikä! <3

  VastaaPoista