tiistai 16. helmikuuta 2016

Vene Båt 2016 - Nälkä kasvaa syödessä

Minä olen veneillyt merellä niin kauan kuin olemme olleet Kipparini kanssa yhdessä. Hänen ansiosta olen päässyt tutustumaan tähän aivan ihanaan elämäntapaan. En voisi kuvitellakkaan kesää ilman etten pääsisi merelle... aina kun vain on vapaa-aikaa. Yhteisiä veneilyvuosia on ennättänyt kertyä jo lähes kaksikymmentä vuotta.

Tämä on varmasti klassinen tarina ja kovin tuttu monille. Aloitimme veneilyn ensin aloitettiin pienellä veneellä, jolla pääsi retkille lähisaariin. Kipparillani oli tämä vene jo siinä vaiheessa kun hänet tapasin. Olin joskus jopa hieman pelännyt merta, mutta hänen kanssa pääsin tutustumaan mereen turvallisesti.  Sitten alkoi tehdä mieli vähän isompaa venettä, että voisi vaikka olla siellä lähisaaressa yötä. Ja kun huomasimme, että veneilyreiirimme vain laajeni ja laajeni ja että asuimme koko kesäloman siinä pienessä veneessä, alkoi tehdä mieli isompaa. Nykyinen kesäkotimme on palvellut meitä aivan ihanasti jo neljä täyttä kautta. Se on ollut hyvä, kodikas ja ennen kaikkea turvallinen vene. Vaan arvatkaappa mitä? Taas tekee mieli isompaa =D. Tästä syystä vieraillimme Kipparini kanssa katsastamassa tiloja kokoluokkaa 32-34 jalkaa. Sen kokoinen siintää seuraavaksi mielessä =D.


Grandezzat ovat meille tuttuja, sillä ystävillämme on 27 jalkainen Grandezza. Sillä ollaan saatu haipakkaa kyytiä merellä =). Grandezzat ovat minusta melko kodikkaita  veneitä ja sisätilat on suunniteltu hyvin. Sisätilat on muuten tosi tärkeä katsastaa silloin kun on hankkimassa uutta venettä. Olemme Kipparini kanssa löytäneet vuosien saatossa monta sellaista mallia eri venevalmistajilta, joissa on ollut suoranaisia suunnittelun kukkasia. Silloin käy mielessä, että onkohan veneen sisustan suunnittelija käynyt itse koskaan merellä.


Mitä sanotte, olisiko kiva köllötellä tässä. Vene keinahtelisi hiljalleen ja linnut laulaisivat. Ulkoa tulisi ikkunasta sisään raikasta meri-ilmaa...  aah... onneksi on pian kevät ja päästään vesille!


Grandezzat ovat taattua suomalaista laatua.
Kävimme katsastamassa myös Norjassa valmistetun Marex 320 Aft Cabin Cruiserin. Meidän nykyinen vene on valmistettu Norjassa ja olemme olleet siihen todella tyytyväisiä. Ei näyttänyt tämäkään vene ollenkaan hullummalta. Yksi mitä mietiskelin veneen sisustuksissä, että nykyään suositaan väreissä kovasti beigeä ja harmaata.
Tässä oli eräässä veneessä minusta todella nerokas keksintö. Kun veneen kaiteen laski alas uloskäynnin kohdalta, tuli kaiteesta rappuset. Nämä ovat kätevät silloin jos ollaan kylkikiinnityksessä matalassa laiturissa. Nerokas keksintö!
Puuvenepuolella pääsi tutustumaan varsinaisiin kädentaitoihin. Puu ja Vene Verstas Remonen esitteli soutuveneen valmistamista. Super mielekiintoista! Muutama hetki ja pian on tämäkin kaunis vene lipuu laineilla.
Tarvikepuolella oli esittelyssä mielenkiintoinen materiaali vanhan veneenkannen kunnostukselle. Kyseessä on synteettiset Dek-King teak –tuotteet. Tuotteet ovat aidon tiikin näköisiä ja tuntuisia. Tämä pinta ei kaipaa huoltoa ja sen puhdistaminen on nopeaa esimerkiksi painepesurilla. Tuote on UV-suojattu ja väri säilyy samana vuodesta toiseen.


Värejä on saatavana monta eri vaihtoehtoa. Jokaisen maun ja veneen iän mukaan. Voit lukea lisää tästä mainiosta materiaalista täältä.


Tässä välissä on syytä muistuttaa, että nyt on hyvä aika tarkistaa paukkuliivien patruunoiden ikä ja itse liivien kunto ja tiiviys. Puhalla liivit täyten ja anna olla vuorokauden, pysyykö ilma liivissä? Veneilykausi on mukava aloittaa heti kun kaiki varusteet on valmiiksi kunnossa. Ja uusia patruunoita voi hankkia kätevästi venemessuilta =).Messut kestävät koko viikon, joten vielä ehdit hyvin tutustumaan tarjontaan.

Messut ovat avoinna koko viikon seuraavasti:

ma-pe 15.-19.2. klo 11-20
lauantai 20.2.     klo 10-18
sunnuntai 21.2.  klo 10-17

Tämä postaus on toteutettu yhteistyössä Helsingin Messukeskuksen kanssa.

14 kommenttia:

 1. Upeita veneitä! Meille rantautui joku prosyyri miehen mukana. Kun ohitettiin syksyn autokuume, iski tilalle venekuume. Minulle kelpaa vanha pikkuveneemme, kun emme tee sillä kuin mökkimatkat. Puuveneet on kyllä upeita, kun ne on hyvin hoidettuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Venekuume on kyllä kova täälläkin. Isompaa tekee todella mieli =).

   Poista
 2. Hello Katinka,
  Great pictures.
  This is a dream for everyone who likes to go on the water. Also from me so...!!

  Many greetings,
  Marco

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thanks a Marco =). We really dreaming a bigger boat =).

   Poista
 3. Upeita veneitä! Ymmärrän hyvin, että kuume iskee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuume on totisesti ja kova onkin =D.

   Poista
 4. Wau, teillä on kyllä paljon veneilykokemusta :) Meillä vain kaksi vuotta omaan veneen kanssa. Ja jo nyt tekee mieli suurempaa, sillä tällä nykyisellä veneellä ei mielelellään ole yötä missään. Nyt pohditaan, että hankitaanko toinen moottorivene vai vaihdetaanko purjeveneeseen. En ole ollut kovin innostunut purjeveneistä, mutta olen nyt luvannut kokeilla ;) Grandezzaa myös katsastimme, mutta ykköseksi minulle nousi Aquadorin vastaava - me tosin vasta katsellaan 27-30 jalkaista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aquadorit on kanssa kivoja. Niissä on minusta hyvin toimivat tilat. Me haaveillaan tällä hetkellä 32 jalkaista. Nykyinen vene on 25 jalkaa. Kokemusta on "tähän ikään" mennessä todella jo kertynyt =D.

   Poista
 5. Me ollaan katsastettu kaikki samat paatit :-) Onko teidän oma jo myynnissä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, hienoja olivat, eikö =D. Ja kyllähän se vanha myynissä on. Katsotaan jos sen joku ostaisi. Näinä aikoina ei oikein houkuta jäädä kahden veneen loukkuun =D.

   Poista
 6. Mielenkiintoisia veneitä. Kaikki yksityiskohdat ovat niin hiottoja ha hienoja. Upeat kuvat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kvilttaaja. Rahalla saa kaikkea kivaa ja isolla rahalla vielä enenemmän =D.

   Poista
 7. Oi että, makeita veneitä! :) Ihanalta kuulosti sängyllä kölliminen aaltojen liplatellessa veneen kylkiin, oih.

  Meillä on toistaiseksi vain avovene lyhyehköjen välimatkojen kulkemista varten, mutta haaveissa myöhemmin sellainen, jonka kanssa voi yöpyä. Käytiin viime kesänä koeajamassakin yhtä venettä, kun tuli moottoririkko ja piti miettiä, jatketaanko vanhan kanssa vai hommataanko uusi. Se oli jenkkivene ja tykkäsin niin kovasti, että päätin että jossain vaiheessa hommataan sellainen :) Toistaiseksi päädyttiin kuitenkin jatkamaan vanhan kanssa, eli vielä pitää jatkaa haaveilua ;)

  Kivoja nämä venemessupostaukset, tuli keväinen olo! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nunu. Avoveneellä sitä ollaan mekin aloitettu aikanaan. Ja kun huomasi että merellä viihtyy pidempään niin tuli juuri ajatus että olisi kiva olla veneessä yötä. Merellä on vaan niiiiiiiiin ihanaa!

   Poista