sunnuntai 14. helmikuuta 2016

Vene Båt 2016 - messulippuarvonta!

Uusi veneilykausi alkaa perinteisesti venemessuilta. Messut käynnistyivät toissapäivänä perjantaina. Onneksi messut kestävät monta päivää, sillä nähtävää ja koettavaan on vaikka millä mitalla. Kävimme kipparini  kanssa eilen ensimmäisen kerran messuilla ja tässä teille jo ensi fiiliksiä.
Nämä Mustang retroveneet olivat esillä jo viime vuonna, mutta yhtä paljon ne sykähdyttivät tälläkin kerralla. Väreistä juuri tämä punanen oli minusta kaunein.


Mustangilta on saatavana myös samaan sävyyn pieni ahko talveksi. Kyllä tällaisella kelpaa vedellä perheen pilttiä perässään =D. Olisi vain lunta missä vetää.
Tässä oli kumivene minun makuun, rakastanhan pinkkiä väriä. Kyseinen kumivene on OceanRib 330. Kyllä tällä kelpaisi käydä kaupassa veneeltä käsin. Ehkä sitä voisi lainata myös Kipparille että hän pääsisi kaislikkoon kalaan =D.


Komea rivi Nord Stareja.
Meidän venekunnalla on eniten kokemusta Yamahan moottoreista ja voimme käsi sydämmellä sanoa, että Yamahan laatuun voi luottaa. Moottorit ovat olleet aina varmatoimisia.


Tämä pikkuinen hinaajan näköinen vene oli minusta yksi suloisimmista. Aivan ihana!


Potkureita. Yksi minulle mieluisin paikka messuilla ovat viranomaisten ständit. Minusta on aina yhtä jännittävää kuulla heidän tärkeästä työstä. Suomen Meripelastusseura on valtakunnallinen vapaaehtoisten meri- ja järvipelastusyhdistysten keskusjärjestö. Seuraan kuuluu 2000 vapaaehtoista meripelastajaa, 130 pelastusalusta ja yli 20000 jäsentä. Myös meidän venekunta on jäsen. Suosittelen jäsenyyttä kaikille veneilijöille, ennen kaikkea moottoriveneilijöille. Moottorivian sattuessa on edullinen hinausapu taattu. Ellet ole jo hankkinut Trossia, hanki se nyt. Suomen Meripelastusseuran löydät messuilta osastolta 7a49.
Tämä leveä hymynaama on Rajavartiakoira Viki. Hän oli todella hurmaava kaveri. Vikiä pääsi rapsuttamaan Rajavartiolaitoksen osastolla 7a41. Haastattelin Vikin ohjaajaa ja hän kertoi että Vikiä käytetään lähinnä ihmisten etsinnässä. Jos vaikka löytyy kanootti ilman kuljettajaa, haista Viki jo kaukaa ihmisen esimerkiksi läheisestä saaresta. Minusta on niin suurenmoista, että näitä tarkkoja nahkanappineniä voidaan käyttää pelastustehtävissä.


Messukeskuksen pohjoisen sisäänkäynnin luona on jälleen lattialla suuri merikartta. Kävimme Kipparini kanssa katsastamassa tulevan kesäloman reittejä, jotka suuntautuvat näillä näkymin Ruotsin puolelle. Minun oli pakko myös piipahtaa Utössä muistelemassa viimekauden ihania tunnelmia =D.


Messuilla oli niin paljon kaikenlaitasta katseltavaa, että jos olisin ympännyt ne yhteen ja samaan postauskeen, olisi siitä tullut kilometrin pituinen. Niinpä katsastamme messutarjontaa vielä muutaman tulevan postauksen verran, joten pysy "kanavalla" =D.

Sain Messukeskukselta arvottavaksi blogissani kaksi vapaalippua messuille, joten nyt on mahdollisuus myös sinulla ja ystävälläsi päästä yhdessä fiilistelemään veneilyä, rantaelämää ja kaikkea kivaan veden äärellä. Voitajaa saa molemmat liput. Messut kestävät vielä koko viikon. Arvontaan pääset osallistumaan kirjaamalla kommenttikenttää halukkutesi osallistumisesta. Mikäli et ole vakituinen lukija, muista jättää sähköpostiosoite, jonne voin ilmoittaa voitosta. Arvonta päättyy tiistaina 16.2. klo 18:00 jotta ennätän postittamaan liput voittajalle. Voin toimittaa liput tarvittaessa myös Messukeskuksen infoon.

Messut ovat avoinna seuraavasti:

la-su 13.-14.2.   klo 10-18
ma-pe 15.-19.2. klo 11-20
lauantai 20.2.     klo 10-18
sunnuntai 21.2.  klo 10-17

Tämä postaus on toteutettu yhteistyösä Helsingin Messukeskuksen kanssa.

22 kommenttia:

 1. En ole koskaan venemessuilla käynyt, mutta kiva olisi käydä, joten osallistun arvontaan. Oliko siellä muuten mitään sukellukseen liittyvää?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uusi aalto osastolla on juuri kaikenlaista sukellustarviketta ja juttua. Taitaa olla jopa jotain näytöksiä. Me ei ennätetty vielä ollenkaan sille puolelle, ollaan menossa uudelleen vielä ensi viikon lauantaian ja sunnuntaina =).

   Poista
 2. Párekin Palvelijatar14 helmikuuta, 2016 14:03

  Tosi symppis punainen vene! Oih, meri ja saaristo, järvet ja jokilaivat, luodot ja vesilinnut! Kevät ja kesä! Onneksi kaikki tuli nähdyksi ja koetuksi ennen kuin tuli vanhaksi :) :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vene oli minustakin ihana =).Ja paljon ennättää kokea kun pitkään elää =D.

   Poista
 3. Lindas e belas fotografias.
  Um abraço e bom Domingo.

  VastaaPoista
 4. Upeita kuvia ja se pikkuinen hinaajan näköinen on niin söötti! Mies oli eilisen päivän perinteisellä saaren miesten kevättapaamisessa messuilla. Mukana arvonnassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Messuilla oli todella paljon porukkaa. Mukava mennä jollain teemalla tapaamaan ystäviä =).

   Poista
 5. Onhan nuo veneet todellisia kaunottaria!
  Miehen innoittamana mukana arvonnassa :)

  VastaaPoista
 6. Hei! Tulemme ensi viikonloppuna. Nähdään silloin! Toivottavasti arpaonni suosii:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes, olisi tosi kiva nähdä ja päivittää kuulumisia! Arpaonnea =).

   Poista
 7. Hienot kuvat! Tuo "pikku purtilo" on tosi symppiksen näköinen :)
  Ja olen täysin samaa mieltä kanssa kaikista virkakoirista, mukaanlukien kuvan hurmurin ♥
  Yhden messulipun voitinkin jo (tosin se ei ole vieläkään saapunut postissa?) joten tuskin arpaonni enää toista kertaa suosii, mutta yrittänyttä ei laiteta. Olisihan se kiva jos kipparikin pääsisi mukaan, hehheh ;)

  VastaaPoista
 8. Onkohan pinkki kumivene miesten mieleen mä voisin kyllä ottaa, mut kyllä tuo hinaajan näköinen on symppis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietin ihan samaa, että kehtaisikohan Kipparini mennä sellaisella kalaan =D.

   Poista
 9. Vaaauuu... Te olette päässeet jo aloittamaan venemessuamisen! Kaiken asiallisen ohella minäkin haluaisin nähdä ne söpöt ja kuuliaiset virkakoirat. Saako kumiveneitäkin pinkkinä? Mulla olisi monta vaatetta niiden kanssa ohan sävy-sävyyn :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes niin päästiin ja silti jäi paljon vielä katseltavaa tulevalle viikonlopulle =D. Saitko mun terveiset =D.

   Poista
 10. Olen vasta hiljattain löytänyt blogisi ja pidän siitä kovasti :) Nämä postaukset venemessuilta saa taas omankin veneilykuumeen nousemaan huippuunsa! Osallistun siis arvontaan :D
  ..Ja se sähköposti on lani@luukku.com

  VastaaPoista
  Vastaukset

  1. Ihanaa että olet löytänyt =). Toivottavasti viihdyt näiden minun "jorinoiden" parissa =). Venemessut on kyllä veneilykuumetta nostattavaa aikaa =D. Meilläkin on edelleen kuume vaikka veneilläänkin ahkerasti, kuume koskee nimen omaan isompaa venettä

   Poista
 11. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista