sunnuntai 13. maaliskuuta 2016

Kopparnäs

Meille on tullut jo perinteeksi ystäväperheen kanssa käydä keväällä katsastaassa merellä jäätilannetta ja samalla grillaamassa makkaraa. Meitä kun yhdistää rakkaus veneilyyn ja merellä oloon. Kipparit ovat lisäksi kovia kalamiehiä =). Kevät on siis nyt täällä ja niinpä lähdimme eilen Kopparnäsin. Sää ei olisi voinut suosia paremmin, se oli ihan super!


Iloksemme huomasimme, että meri oli jo avoimena. Pieni tuulenviere huuhteli loppuja jäälauttoja kohti rantaa. Niistä kuului todella vekkuli ääni.


Hetken päästä kuulin tuttua ääntä, joutsenet levittivät siipensä ja lensivät aivan meidän läheltä. Aina yhtä upea näky jota ilolla katselee.




Kopparnäsin virkistysalue on yksi Uudenmaan virkistysalueen monista paikoista. Me olimme täällä ensimmäistä kertaa. Kopparnäsin virkistysalueeseen kuuluu laaja manneralue sekä useita saaria. Myös nuotiokatoksia ja wc tiloja on alueella eri puolilla. Me kävimme Kallioniemessä. Alueen kartan löydät täältä. Autolla pääsi lähelle grillikatosta, joka oli sitä mukava, ettei retkieväitä tarvinnut kantaa selässä kovin montaa kilometriä. Reppu nimittäin painoi melkoisesti =).




Luonnon omaa taidetta =).


Niin paljon kun olenkin kävellyt pitkin kallioita ja rantoja, en kyllästy niihin varmasti koskaan. Niissä on jotain ihanaa, lumoavaa. Kallioilta löytyy monenlaista mukavaa katsottavaa ja kuvattavaa. Kesällä kun ne ovat imeneet auringosta lämpöä, on kalliolla ihana istuskella ja katsella merelle, kunnella luonnon ääniä.


Kun tulomme aamupäivällä rantaan, oli siellä vielä pieni riite. Vaan se suli päivän aikana kokonaan. Ihmiset nauttivat upeasta päivästä. Monella oli mukana koira, oli kameroita ja kiikareita. Paikalla kävi muutama lintubongarikin. Minä näin vain joutsenet, merikotkan ja muutaman tintin. Ihmettelimme ystäväni kanssa erästä lintuparvea, että mikä se olisi voinut olla. Lento oli kovin tiheälyöntist', joten ihan tavallisesta sorsasta ei ollut kyse. Rohkaisin mielen, ja kysyin eräältä ystävälliseltä lintubongarilta ja hän kertoi, että alleja oli kovasti rannoilla (hänellä oli sellainen todella hyvä kaukoputki). Päättelimme yhdessä, että näkemämme parvi oli varmasti alleja.




Rannalla oli myös kopterikuvaaja. Hieman kutkutteli ja olisi ollut mukava mennä vähän lähempää katsomaan, että miten moista vehjettä ohjataan ja kuinka sillä saa kuvia. Vaan tässä kohtaa iski ujous, enkä tohtinut mennä häiritsemään kuvaajaa.


Olipa paikalla myös pari suppaajaa. He ottivat heti ilon irti jäiden lähdöstä. Voi pojat miten olisikaan kylmää kyytiä jos tuolta nyt putoasi mereen! Heillä tuntui kuitenkin olevan homma hyvin hallussa ja pian he olivat rannassa iloisin mielin.


Tämä Kallioniemi Kopparnäsin alueella sopii hyvin myös liikuntarajoitteisille, sillä sen lisäksi että autolla pääsee lähelle, on maasto rantaa tasaista ja helposti kuljetavaa. Näköalapaikalle oli rakennettu myös penkki, josta oli ihanaa katsella merelle ja ihastella Porkkalanselkää.




Molempien venekuntien kipparit olivat iloisia, kun pääsivät kalaan tänä vuonna ensimmäistä kertaa. Ranta oli mukavan kallioinen ja matala, joten siellä oli helppo kalastaa.








Kalat jäivät tällä kerralla mereen mutta kokemusta ja raitista ilmaa tuli saaliiksi sitäkin enemmän. Onneksi matkassa oli myös makkaraa, joka maistuu ulkona joka kerta yhtä taivalliselta. Vaikka vaatteet tuoksuvatkin nuotiolla olon jälkeen tosi vahvasti savulle, on makkaranpaisto aina retken kohokohta jota ei ohiteta =D. 




Istuessani makkaranpätkä kädessäni, tuli nuotiopaikan viereen muutama talitintti. Makkara sivuun ja kamera käteen =).






Ottaessani kuvia näistä puolukanvarvuista, tajusin että niillä on lehdet aina, mutta mustikanvarvuista ne tippuvat joka syksy ja keväällä tulevat uudet lehdet. Hmm... jännitävää, miksiköhän joku tiputtaa lehdet ja toinen saa pitää ne läpi vuoden? Luonnossa riittää totisesti ihmeteltäviä asioita vielä "tässäkin iässä" =D.
 

Kopparnäs oli aivan ihana paikka ja tulemme käymään tällä varmasti monta kertaa uudelleen. Voit lukea lisää tästä ihastuttavasta alueesta ja sen sijainnista täältä.


Nyt kun jäät lähtevät, on ystäväperheemme pikkukipparin hatussa tuiki tärkeä sanoma. Pysytään pinnalla tälläkin kaudella! Leppoisaa ja auringon täyteistä sunnuntaita teille kaikille!

46 kommenttia:

  1. Kylläpä on upean näköistä! Niin ihanaa, kun aurinko paistaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa mieltä, kyllä tuota maisemaa ilokseen katseli =D.

      Poista
  2. Ai että, kun on ihanan keväisen näköistä! Mahtavaa, että olit laittanut sijaintilinkin, koska olin jo ryhtymässä googlettamaan Kopparnäsiä. Näyttää kivalta paikalta, jossa voisi joskus käydä päiväretkellä. Arvaa vaan alkoiko nyt tehdä mieli makkaraa nuotion loimussa! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on todella mukava päiväretkikohde, suosittelen! Myös kesällä voisi olla kiva ottaa kalliola auronkoa ja paitella makkaraa tai popsia muita mukavai eväitä =D. Laita ihmeessä korvan taakse.

      Poista
  3. Kiitos ihanasta retkestä Kopparnäsiin!Miten voikaan tuo aurinko ja upeat kuvat nostattaa fiilistä, ihan tässä kotikoneellakin! <3 -ja rupesi ihan hirveästi tekemään mieli grillimakkaraa ulkoilmassa!! :)
    Kiitos ja aurinkoista sunnuntaita sinullekin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos itsellesi Mirjam-Matilda. Kyllä se vaan on niin että luonnossa maistuu melkein mikä vaan hyvälle, mutta eteenkin makkara =D.

      Poista
  4. Kopparnäs on todella kiva paikka. Ihanaa, että joutsenet ovat jo tulossa. Me käytiin viikko sitten sunnuntaina mökillä ja ensin ajateltiin pistäytyä myös Kopparnäsissä, mutta päivän mittaan sumu lisääntyi, joten päätettiin jättää toiseen kertaan. Mökillä kyllä grillattiin makkarat ja ai kun ne maistui hyvältä :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sunnuntaina tosiaan aurinko oli vähän ujommalla päällä. Ja makkara masituu aina luonnossa ihan parhaalta =D.

      Poista
  5. Voi miten ihanan keväisiä kuvia!
    Kyllä alkaa jo kevättä tuntumaan rinnassa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset Lauralea =). Kevät on oikeasti jo täällä. Leskenlehtiä pitää alkaa bongailemaan =).

      Poista
  6. Ihania valokuvia! Melkein tunnen meren tuoksun. Toivon totisesti, että lumet ja loputkin jäät sulaa nopeasti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marle =). Kyllä ne sulaa ja jos lisää tuleekin niin ei ole pitkäaikaista enään =).

      Poista
  7. Hieno retkeilymainos Kopparnäsistä. Täytynee kesällä ajaa sinne joku päivä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kviltaaja. On muuten mainio kretkipaikka kesälläkin. Ihana matala kallio ja kaunis näkymä merelle =).

      Poista
  8. Párekin Palvelijatar13 maaliskuuta, 2016 16:05

    Tuollaisia maisemia ja kuvia ei kyllästy katselemaan, kiitos upeasta kuvaretkestä!

    VastaaPoista
  9. Kauniita kuvia aurinkoiselta retkipäivältänne, upeita nuo joutsenten lentokuvat. Ai, että tuollainenkin laji on kuin suppaus:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sirpa =). Suppaus on ollut muutaman vuoden nyt IN ja se tekee lisää tuloaan koko ajan =D.

      Poista
  10. Wow what a beautiful scenery you show, Katinka. I really love the photos of the swans.

    VastaaPoista
  11. Voih, ihan sydänalassa asti tuntuu näitä upeita kuviasi katsellessa. Tuttu retkikohde nähtynä "sinun silmiesi kautta" on suuri nautinto ja tuo myös mieleeni monia kauniita muistoja Kirkkonummen ajoilta. Ihan tässä nostalgiseksi heittäydyn ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, ihanaa että sain verestää sinun muistojasi =).

      Poista
  12. Apua miten ihanan valoisat ja värikkäät kevätkuvat! Varsinkin nuo jääkuvat olivat huippuhienoja! Hulluja nuo suppaajat, nyt jo liikkeellä :o

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hulluja olivat minustakin vaan kovasti tuntuivat nauttivan. Voin uskoa tunteen kun pääsee toteuttamaan rakasta harrastusta. You know what I mean =D.

      Poista
  13. Voi ei mitä uskomattomia kuvia. En ollut tajunnutkaan, että meri voisi jo noin olla auki. Meidän rannassa vielä on jäät, mutta nyt alkoi ihan oikea odotus - jee ja kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos itsellesi Pilvi ja kyllä, pian ne lähtevät varmasti sieltä teiltäkin päin =). Kevät kevät kevät...

      Poista
  14. Voi vitsit! Kyllä se kevät vaan tulee! Ainakin kuvasi ovat täynnä kevättä. Ja mikä suloinen talitintti! Mekin kävimme tänään koittamassa suppailua, mutta ei ihan päästy jäältä mereen asti. Meillä siis jäätä vielä riittää... mutta jäistä huolimatta ihana keväinen viikonloppu! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei mene varmasti kauaa kun teiltäkin päin jäät lähtee ja saatte kuulla taas aaltojen ihanan loiskeen =D.

      Poista
  15. Ihania, ihania, ihania kuvia -neljäs on aivan superhieno! Wau mikä paikka ja uih, mikä sää :)

    VastaaPoista

  16. "Ontem foi embora.Amanhã ainda não veio. Temos somente hoje, comecemos!!!Qualquer ato
    de amor, por menor que seja, é um trabalho pela paz" (Madre Teresa de Calcutá)
    Fico sempre feliz com sua doce presença lá no meu cantinho! Obrigada!

    Um grande abraço querida, Marie.

    VastaaPoista
  17. Kiinnostava ja kaunis paikka! Tuolla pitää käydä itsekin joskus

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen todella. Oli helppo mennä ja kulkea. Sielu ja silmä lepäsi todella =).

      Poista
  18. No pakkohan se oli meidänkin lähteä jäätilanne lähteä tuonne Kopparnäsiin tarkistamaan, koksa kohde oli uusi ja näytti kutsuvalta. Kiitos siis vinkistä paikan suhteen, oli todella upea kohde, vaikka sunnuntai olikin pilvinen päivä.

    Niin keväinen tunnelma välittyy näistä värikylläisistä kuvistasi - kyllä se kohta vene vesillä jo on :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukavaa että otitte vinkitä vaarin =). Siinä vastapäätä on mukava saari Stora Hälsö jonne on kiva mennä myös veneellä. Ollaan oltu siinä kerran yksi yö.

      Poista
  19. A beautiful tradition with the family to do so. Grilling sausages is also nice lol ... I've enjoyed these beautiful pictures of water, nature and the last ice.
    ***********
    Kaunis perinne perheen tehdä niin. Grillimakkaroissa on myös mukava lol ... Olen nauttinut näistä kauniita kuvia veden, luonnon ja viimeinen jään.

    VastaaPoista
  20. Sama tuli mieleen että parempi pysyä suppaajien laudalla muuten voi tulla vilu. Vaan olivatko jo niin kokeneita että pysyvät varmasti. :D Hienot on maisemat ja kuvat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taisivat olla Suppaajat todella kokeneita =). Kevät on niin ihanaa aikaa!

      Poista
  21. Iik, ihania kuvia!!! Etenkin nuo joutsen- ja jääkuvat <3 Ja tietysti tintti myös :) Kivaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  22. Huikean upeita kuvia! Kiitos lisää t. Mummi, Kirkkonummi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitokset =). Lisää kuvia tulossa kyllä =D.

      Poista
  23. Huikean upeita luontokuvia! Kiitos lisää :D

    VastaaPoista