torstai 13. lokakuuta 2016

Sinne Porvoo

Meidän venekunta tykkää käydä ulkona syömässä. Niinpä juhlistamme syntymäpäivä ja jopa nimipäiviä, menemällä ulos syömään. Perheen kesken on mukavaa istahtaa yhdessä hyvän ruoan äärelle. Juttuun kuuluu aina se, että sankari ei tiedä, minne menään, vaan se tulee hänelle yllätyksenä. Minulla oli vuorossa tarjota Kipparille nimipäiväateria ja satuimme olemaan sopivasti Porvoossa. Jes, uusia ravintola elämyksiä olisi siis tarjolla. Miettiessäni, että minne oikein menisimme, muistin että työkaverini oli kehunut parikin kertaa ravintolaa Sinne. Sinne siis =D. Sain varattua pöydän näppärästi netin kautta.
Ravintola Sinne sijaitsi sopivasti ihan vierasvenesataman "vieressä", joen toisella puolella Porvoon Taidetehtaan vieressä. Meidän ei tarvinnut ottaa taksia alle, vaan saimme kävellä lyhyen matkan raikkaassa kesäillassa.
Paikan sisustus tuntui minusta aluksi aavistuksen "karulta". Hetken katseltuani ympärilleni se alkoi näyttään kauniin modernilta, viihtyisältä. Avara tila tuntui mukavalta.
Sinne ravintolassa kunnioietaa suomalaista luontoa ja lähiruoka. Heillä on omat tärkeät lähituottajat joten ruoan hyvä maku, tuoreus ja eettisyys on taattua. He kertovat nettisivuillaan, että haluavat viedä vieraamme makumatkalle halki porvoolaisen gastronomian.


Erittäin ystävällinen henkilö ohjasi meidät varaamaamme pöytään ja saimme ruokalistan tarkasteltavaksi. Minä tietenkin olin ollut utelias ja katsellut sitä jo etukäteen =). Menu koostuu hauskoista suomalaisista ruoka-annoksista. Pöydässä oli tarjolla Sinnen omaa leipää, hauskasti suomalaiseen tapaan toteutetussa "tarjoilupuussa". Ihana idea! Listalla oli tarjolla vaikka mitä herkullista ruokaa. Ihan tuli valinnan vaikeus eteen. Tarjolla oli myös lähiruoka menu vaihtoehtoja kolmella ja viidellä ruokalajilla.


Kun ruoat tuli valittua oli viinin vuoro. Saimme valittua todella hyvän viinin ystävällisen ja asiantuntevan tarjoilijan opastuksella. Seuraavaksi tapahtui jotain, mitä en osannut odottaa. Tarjoilija haki viinikarahvin ja laittoi viinimme sinne dekantoitumaan! Tässä kohtaa tuli ensimmäinen wow-elämys. En muista mitään ravintolaa, jossa tätä olisi tehty aikaisemmin, ja aika monessa olemme käyneet. Tästä jos mistä tuli fiilis, että nyt ollaan ammattilaisten käsissä.


Kun saimme alkuruoat pöytään, meille kerrottin, mitä annos sisältää. Seuraava wow-elämys tuli, kun sai ensimmäiset maut annoksesta suuhun. Jokainen suupala sisälsi erilaista makujen sinfoniaa, aina viimeiseen suupalaan saakka. Annoksissa oli käytetty suomalaisia yrttejä ja jopa kukkia! Molemmat annokset olivat niin hyviä (Kipparini antoi minun maistaa myös omaansa) että niitä tuskin pystyy sanoilla kuvailemaan. Sanoisinkin, että kannattaa mennä ihan itse maistamaan.
Pääruoan osalta annan kuvien puhua puolestaan. Sen verran vihjaan, että oli  t o d e l l a  hyvää!
Myös jälkiruoka sisälsi supi suomalaisia elementtejä erittäin maukkaassa muodossa. Kaiken kaikkiaan syöty kokonaisuus oli gourmet ruokaa isolla G:llä. En voi muuta kuin suositella suurella sydämellä.


Ravintolan yhteydessä oli pieni puoti josta sai ostaa mukaan monenlaisia paikallisia herkkuja. Näitä herkkuja he käyttävät myös ravintolassa. Putiikista saa joka päivä myös Sinnen omaa tuoretta maalaisleipää.


En malta olla esittelemättä lopuksi  naistenhuoneessa olevia naulakoita. Hienosti oli hyödynnetty metsän tuotteita. Ravintola Sinne Porvoo oli todellinen elämys, joka kyllä innoittaa kokeilemaan myös Sinnen Helsingissä. Tämä oli juuri niin hyvä paikka kuin työkaverini oli minulle kehunut. Voin suositella paikkaa lämpimästi myös teille. Voit käydä tutustumassa heidän upeaa ruokalistaan ja varata vaikka paikan ravintolasta heidän nettisivuilta täältä.

18 kommenttia:

 1. Sinne vei myös minun sydämeni tai sanotaanko kieleni. 😄ja nimenomaan jäi mieleeni se , että joka suupalalla löytyi uusia makuvivahteita. Nam. Huolimatta siitä, että porvoo on toinen kesäkotikaupunkini ei ole tullut Sinnessäkään käytyä kuin muutaman kerran.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa kuulla,että myös sinä sait mahtavia ruokaelämyksiä =D.

   Poista
 2. Tuttu paikka, kävimme tuolla työtoverien kanssa.

  VastaaPoista
 3. Parin viikon päästä ollaan menossa, innolla odotan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, ihanaa, pääset näiden makuelämysten äärelle. Ruokalista vaihtelee kauden mukaan ja kun katsoin niin siellä oli vaikka mitä ihanaa tarjolla. Toivottavasti tykkäät =).

   Poista
 4. Olipa herkullinen postaus (pyyhkii leukaansa). Mukava tuo teidän tapa lähteä viemään päivänsankaria yllätyspaikkaan :)
  Kiitos tästä vinkistä. Silloin tällöin tulee Porvoossa käytyä. Tähän ravintolaan haluan itsekin tutustua.

  Katinka hyvä. Blogissani on tunnustus sinun blogille. Tervetuloa katsomaan ja laitathan hyvän kiertämään.

  Mukavaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset Oikeasti aikuinen =D. Taidan aavista yllätyksen ;)

   Poista
 5. Hyviä kuvia! Sinne on myös mun suosikki!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ulla =). Mikava kuulla, että myös sinä tykkäät Sinnestä =D.

   Poista
 6. Onneksi on vatsa täynnä, muuten olisin kuolannut joka kuvan kohdalla! Ehdottomasti kokeilun arvoinen paikka!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih... meinasin kuolata itsekkin uudelleen kun käsittelin kuvia =D. Suosittelen kokeilemaan paikkaa ehdottomasti. Ja jos ei ole asiaa Porvoon suunnalle niin Sinne löytyy myös Helsingistä.

   Poista
 7. Upeita kuvia. Valokuvauksesta kiinnostuneille vinkkinä myös https://fotografi374.wordpress.com/ :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset ja ennen kaikkea kiitokset vinkistä =).

   Poista
 8. Wau, mitä persoonallista tasokkuutta!Ihan huippuja ideoita!Pitääpä pistää mieleen. :)

  VastaaPoista


 9. Hi Katinka,
  eating out is very nice and also very tasty :-)
  Then it's great that you or a birthday or naamsdag or invents something else to eat all together :-)
  The food looks great from the pictures.
  *************
  Hei Katinka,
  ulkona syöminen on erittäin mukava ja myös erittäin maukasta :-)
  Sitten se on hienoa, että olet tai syntymäpäivä tai naamsdag tai keksii jotain muuta syötävää kaikki yhdessä :-)
  Ruokaa näyttää hyvältä kuvista.

  VastaaPoista