sunnuntai 18. kesäkuuta 2017

Samban iloa ja väriä

Viime viikonloppuna ei päässyt varmastikaan ketään vaivannut tekemisen puute, sillä Helsinki tarjosi nähtävää ja koettavaa niin paljon, että kaikkea ei ennättänyt nähdä. Lauantaina siirryimme liskojen ja käärmeiden jälkeen Espalle katsomaan suurta sambakarnevaali kulkuetta. Katsoessa iloisia tanssijoita tuli itsellekin iloinen ja hyvä fiilis.


Tapahtuman avasi aina yhtä ihana Aira Samulin. Hänen seurassa olivat tämän vuoden Tanssii tähtien kanssa voittajat Anna-Maija Tuoko ja Matti Puro. Ketkä olisivatkaan olleet paremmat tilaisuuden avaajat kuin nämä henkilöt.


Espnaladi kylpi värikkäässä pukuloistossa.


Kulkue oli samalla sambakoulujen välinen SM-kilpailu. Kilpailussa oli mukana kaikkiaan 6 eri sambakoulua. Jokaisella koululla oli kulkueessa oma teema joka näkyi tanssipuvuissa ja kuului rytmikkäässä musiikissa.


Katselimme kaikki kulkueet läpi. En osaisi nimetä, kuka joukkueista oli paras, sillä niin hyviä olivat kaikki! Tästä tilaisuudesta tuli kerta kaikkiaan iloiseksi. Rytmi tempaisi niin mukaansa, että en meinanut saada teräviä kuvia kun piti itse ketkuttaa mukana =D.


Samban harrastamisessa näkyi se, että sitä voi harrastaa ihan kaikki. Miehet ja naiset, nuoret ja vanhat sekä kaiken kokoiset. Pukuihin oli panostettu todella hyvin.


Musiikilla on sambassa tärkeä rooli. Mitenkä sitä muuten tanssia, elleivät soittajat antaisi hyvää rytmiä ja musiikkia. Itse harrastan myös musiikkia ja siksi seurasin mielenkiinnolla myös soittajia.


Rumpali "poikia" =D.


Niin oli kovat rytmit, että rumpukapula vallan katkesi =).

8 kommenttia:

 1. Harmitti, etten ehtinyt katsomaan kulkuetta, mutta täältähän ne löytyi! Tosin musa jäi nyt kuulematta, mutta upeat puvut olet hyvin kuvannut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kulkue oli kiva. Ja olis kyllä aika hauskaa jos liitettäisiin jatkossa äänetkin näihin postauksiin =D.

   Poista
 2. Hienot kuvat! Oli varmaan hauska fiilis. :)

  VastaaPoista
 3. Párekin Palvelijatar19 kesäkuuta, 2017 14:53

  Ihanaa nähdä kuvina tuo tilaisuus, jota en kipeän selkäni vuoksi päässyt katsomaan. Kiitos jälleen upeista kuvista!

  VastaaPoista
 4. wau, on siellä ollut komeaa menoa

  VastaaPoista