tiistai 20. kesäkuuta 2017

Viikonloppu Katajanokalla

Viime viikonloppuna oli jälleen mukavan kesäinen sää. Juniori vietti lomaa mummolassa, joten päätimme lähteä Kipparini kanssa jo torstaina veneellä Katajanokalle. Molemmat olemme Helsingin puolella töissä, joten pääsemme veneeltä mukavasti aamulla töihin.


Ajelimme aurinkoisessa säässä Kaivopuiston läpi kohti Katajanokkaa.


Jäänmurtajat olivat kauniisti parkissa kesälomalla.


Meillä oli paikka varattuna, joten tiesimme heti minne ajella. Tosin satama ei ollut ihan viimeistä paikkaa myöten täynnä koko viikonloppuna. Sesonki alkaa selvästi vasta juhannukselta. Silloin starttaavat myös monien kesälomat. Tämä oli toinen kerta kun olimme vieraana Helsinki Marinassa. Olen postannut paikasta aikaisemmin täällä. Hinta oli pysynyt samana, mutta hieman oli "etuja" pienennetty. Tänä vuonna aamiaiseen kuului tavallinen kahvi ja iltalehteä ei saanut enään. Helsinki Marina on kyllä tosi optimaalisella paikalla, jos haluaa viettää viikonloppua kaupungilla.
Katajanokan maisemat ovat minusta aivan vertaansa vailla.


Kanavarantaan oli tullut monia mukavia ravintoloita. Kuten aurinkoinen sää antoi olettaa, oli ihmisiä liikkellä todella paljon. Yllä oleva kuva on otettu aamulla matkalla töihin =D.


Kanavarannassa oli Miina Äkkijyrkän teos vuodelta 2016. Teos on nimeltään Iloa ja energiaa. Katsoessani nyt vasta tätä kuvaa "taide silmällä", huomaan, että siinähän taitaa olla kirmaava lehmä!


Torstai iltana kävimme Kipparini kanssa kaupungilla syömässä iltapalaa. Helsinki on kyllä todella valloittava kesäkaupunki. Kun palasimme illalla takaisin veneelle, oli meidän veneen eteen parkkeerannut ystäviä, joita emme olleet nähneet kahteen vuoteen. Voi että oli mukavaa vaihtaa kuulumisia. Viikonlopun aikana tapasimme muitakin veneily-ystäviämme pitkästä aikaa.
Kauppatorin kupeessa sijaitsevassa merikylpylä Allas Sea Poolissa oli viikonlopun aikana paljon asiakkaita. Ei ihme, niin ihana ilma oli.
 Majakkalaiva Relandersgrundista olen kertonut aiemmin täällä.


Tämä mainio sorsapoika ilahdutti meitä koko viikonlopun. Kuulimme vene naapureilta, että se oli käynyt nukkumassa meidän kumiveneessä sillä aikaa kun olimme lauantaina poissa veneeltä. Kuulin veneen sisälle aina sellaisen lentopyrähdys äänen ja pläts, siellä se oli taas meidän kumiveneessä =D.
Lauantain vietimme Kipparini kanssa melkein kokonaan Isosaaressa, joka avattiin tänä kesänä yleisölle. Sieltä tuli napsittua sellainen määrä kuvia, että otetaan niistä ihan oma postaus.

8 kommenttia:

 1. Párekin Palvelijatar20 kesäkuuta, 2017 18:29

  Helsinki on hieno kesäkaupunki ja kuvasi ovat jälleen huippuluokkaa. Helsinki Marina on kovinkin tuttu paikka, siellä on järjestetty erinäisiä tapahtumia työvuosieni aikana. Kaivopuiston rantatie on tullut kuljettua satoja kertoja päästä päähän. Kyllä kelpaa olla stadilainen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos palvelijatar =D. Stadi on todella upea, vallankin kesällä kun se pääsee oikein kunnolla oikeuksiinsa =D.

   Poista
 2. Nice photos Katinka. Spending the weekend on the water sounds perfect with this sunny weather. Happy Midsummer!

  VastaaPoista
 3. Wau mitä ihanaa vaihtelua ja todella hyvä idea mennä jo viikolla ja käydä duunissa veneeltä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, tuntui viikonloppu heti pidemmältä vaikka kävikin yhtenä päivänä vielä töissä =D.

   Poista
 4. Katajanokka on tutustumisen arvoinen paikkakuntalaisenakin, eli "leikkituristina".
  Kiva nähdä se myös mereltä päin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta on aina silloin tälläin kiva leikkiä turistia. Näillä omillakin nurkilla on paljon kaikenlaista nähtävää =D.

   Poista