keskiviikko 28. helmikuuta 2018

Villa Sandviken Vaasa

Kävin pari viikkoa sitten työmatkalla Vaasassa. Tämä oli elämäni toinen kerta kun pääsin käymään Vaasassa. Vaasa on aivan upea kaupunki ja mikä parasta, meren rannalla =D. Kävin Vaasassa syksyllä ensimmäisen kerran. Päivä oli aurinkoinen ja puistot olivat täynnä keltaisia lehtiä. Aivan ihanaa täynnä kauniita rakennuksia. Tällä reissulla kävimme työkavereiden kanssa lounaalla Villa Sandvikenissä. Wow mikä paikka! En meinannut ennättää syömään lainkaan, kun piti ihastella paikkoja ja valokuvata... kännykkä kameralla, kyllä vain se oli ainut joka oli mukana =D. Paikka oli kerrassaan niin upea, että se on ihan pakko esitellä teillekkin.


Käsillä oli aurinkoinen talvipäivä. Villa Sandviken sijaitsee merenrannalla (joka on paikalle bonusta) ja sen takana on upea puisto. Voin vain kuvitella, miten kaunista täällä on kesällä. Ehdotin henkilökunnalle, että laittavat vierasvenesataman puiston rantaan. Tänne olisi upeaa ajella omalla veneellä syömään. Ranta pitäisi kuulema ruopata ensin, jotta sinne pääsisi =D.


Heti eteisessä tervehti lounaslista kauniilla telineellä. Ai että noin kauniista nuottitelineestä olisi aivan ihana soittaa huilua (huokaus). Ai niin, onko siitä koskaan ollut puhetta, ettäs soitan huilua? Huokailin jo tässä vaiheessa ihastuksesta syvään.


Seuraavaksi oli upea ja aristokraattinen alue, jossa saattoi istahtaa hyvän juoman kanssa lukemaan vaikka päivän lehdet.


Lasit voi ihan hyvin ripustaa lampunvarjostimeen =D.


 Upea kokonaisuus!




Itse ruokasali oli avara ja kylpi valossa. Kiitos keväisen auringon paisteen ja suurien upeiden ikkunoiden. Tilaa oli paljon, joten tänne mahtuu monta kerrallaan syömään. Paikka taitaa olla suosittu, sillä vaikka tilaa oli paljon, oli pöytävarauksiakin tehty.


Meidän pöytä oli ihan ikkunan vieressä. Kun aurinko tuli pilvien lomasta esiin, se lämmitti todella. Heti tuli niin keväinen fiilis että! Kevät on ihmisen parasta aikaa, ainakin jos minulta kysytään =D.




Lounaslistalla oli muutama hyvä vaihtoehto annoksia. Tarjoilija otti meidän tilaukset ja kertoi, että salaatti pöydästä sai hakea salaattia. Siis mikä ihmeen salaattipöytä? Tästä oli Rosson perusraasteet kaukana. Tämä oli herkku alkupöytä! Mielettömästi upeita makuja. Ennen kaikkea rakastuin oliiveihin. Minkähän merkkisiä ne olivat? Eipä tullut kysyttyä. Myös pöydässä ollut savutettu kypsä oli mehevää. Vatsa tuli täyteen jo tämän pöydän jälkeen.


Kun ruoka-annokset oli nautittu, sai jälkiruoaksi hakea kahvia ja suklaakakkua! Sitä suklaata ihan valui sieltä välistä. Meinasi viedä kyllä kielen mennessään. Kun olimme valmiit lähtemään, saimme käydä tutustumassa vielä Villa Sanvikenin yläkertaan. Siellä sijaitsivat Villan kokoustilat ja kabinetit.


Yläkerrassa sijaitsevat kokoustilat olivat erikokoisia ja jokaisella oli oma nimi ja oma tarina. Tämä oli nimeltään kesähuvila. Huone on sisustettu Kustavilaistyyliin ja tällä halutaan kunnioittaa 1800-luvun lopun huvilaperinnettä. Kävin vakoilemassa Villa Sandvikenin netti sivuilta, että se on rakennettu 1845 Hietalahden puistoon hienostohuvilaksi. Tuon ajan merkki henkilöt kokoontuivat kesäisin Villaan viettämään aikaa. Kokoustilojen nimet antavat mm. viitteitä siitä, ketä kaikkia Villassa on vieraillut.


Tämä upea sininen, kullalla koristeltu kokoustila on nimeltään Sanmark. Tällä tilalla halutaan kunnioittaa Vaasassa kaupunginlääkärinä toiminutta ja puutarhanhoidosta kiinnostunutta F. G. Sanmarkia, joka aikoinaan suunnitteli Hietalahden puutarhan. Upea huone!




Takana näkyy seuraava kokoustola, joka on nimeltään Sibelius. Hän tykkäsi istuskella Villan nojatuolissa ja poltella sikaria.


Jos olinkin tähän mennessä jo vaikuttunut paikan ihanuudesta, niin nyt tuli piste iin päälle! Kokoustila Pavlova! Ja nyt ei puhuta sitä makoisasta jälkiruoasta, vaan ballerinasta Anna Pavlovasta. Rakkaus ruotsalaiseen näyttelijään toi myös Annan aikoinaan Villaan.




Mitä ihmettä, soutuvene pöydän alla! Ravintolan johtaja Taina kertoi meille, mihin tämä vene liittyi. Vaasassa asuneen paikallisella torikauppiaalla oli venäjänkielen taitoinen poika, joka johdatti Annan Hietalahden puistikkoon. Anna oli tullut Tukholmasta kiertueelta etsimään ihastustaan, jonka oli määrä näytellä puiston kesäteatterissa. Vaan miten kävikään. Anna ei saanutkaan vastakaikua tunteilleen ja niinpä hän otti soutuveneen rannasta ja yritti hukuttautua rantaveteen. Onneksi Anna ei onnistunut siinä ja niinpä saivat tuolloin ihmiset vielä nauttia hänen kauniista tanssista, ura oli vasta alussa. Minä kuuntelin tarinaa haltioissani.




Yläkerran wc tila oli vuorattu vanhoilla sanomalehdillä. Täällä ei tarvitse selata kännykkää, aika kuluu muutenkin mukavasti. Saattaa syntyä jonoa oven taakse =D.


Vuodesta 1880 eteenpäin Villa kuului Vaasan kaupungille. Vuonna 2016 Kiinteistö Oy Hietalahden Villa osti huvilan. Vuosi tämän jälkeen aloitti paikassa ravintola, onneksi. Nyt Villa Sandvikenistä pääsee nauttiman kaikki! Tämä paikka oli niin kaunis, ruoka hyvää ja palvelu erinomaista, joten voin suositella paikkaa käsi sydämellä. Täällä kokoukset nousevat ihan eri levelille. Voit lukea lisää paikasta ja sen mielenkiintoisesta historiasta heidän nettisivuilta täältä. Paikasta löytyy myös viinikellari ja juhlapalvelu, joihin voit tutustua myös heidän nettisivuilla.

20 kommenttia:

  1. Kiinnostavia tarinoita. Pavlova syötävänä on herkkua ja teen usein, mutta olipas kiva kuulla tuo tarinakin. Menen ensi viikonloppuna Vaasaan, mutta tuskin ehdin missään noin kivassa paikassa käydä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paikka oli todellakin aivan ihana. Olisi mukava palata katsomaan, miltä siellä näyttää kesällä, varmasti ihanalta.

      Poista
  2. Kaunista on, samaa henkeä kun Turengin aseman- ravintolassa! Toivottavasti menestystä riittää!

    VastaaPoista
  3. Kiva kuvakooste. Vaasa on tosi hieno kaupunki ja siellä on paljon nähtävää varsinkin kesällä. Sieltä löytyy niin luonnon kauneutta kuin vaikuttavaa arkkitehtuuriakin. Ja tietysti mielettömästi veneitä. Rantakatu kannattaa katsastaa:) Tuttu kaupunki, sukulaisia asunut aika paljon siellä. Suosittelen uusintamatkaa kesän koittaessa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen samaa mieltä kanssasi, upean rannan lisäksi Vaasasta löytyy upeita rakennuksia. Kaunis kaupunki kaiken kaikkiaan.

      Poista
  4. Rossoissa on antipastopöytä. Kauniita kuvia :)

    VastaaPoista
  5. Voi mikä miljöö, tässähän menee ihan tuppisuuksi katsellessa ja eläytyessä. Joskus muinoin asuin muutamat opiskeluvuodet Vaasassa mutta tätä paikkaa en tunne. Kiitos kauniista kuvistasi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos itsellesi Hanna Helena kauniista sanoistasi =D.

      Poista
  6. Vaasa on kaunis kaupunki, olen syntynyt Vaasassa ja asunut Hietalahdessa, jossa Villa Sandvik sijaitsee. Käyn Vaasassa usein, sillä sisaruksiani ja äitini sekä yksi lapsistani asuu Vaasassa. Aina on tehtävä kävelylenkki pitkin rantaa. Kesällä suuntaamme Maxmon mökillemme. Näin poismuuttaneena, Vaasa näyttää aina kauniimmat kasvonsa, oli sitten vuodenaika mikä tahansa. Aikaa kultaa muistot ja tietenkin se, että kaupunkia katsoo eri silmin, kuin siellä asuessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi miten ihanaa, että pääset käymään noin usein Vaasassa! Minulla on unelma, että pääsisin sinne jonain kesänä veneellä. Rannat ovat siellä todella kauniita ja olen myös ihastunut todella kaupunkiin. Näinhän se menee, että kun ottaa etäisyyttä, näkee monet asiat eri kulmasta =).

      Poista
  7. Onpa todella hienon näköistä! Vaasa taitaa muutenkin olla kaunis kaupunki.
    Tervetuloa kurkistamaan uudistuneeseen blogiini https://kuvakehraaja.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kuvakehrääjä. Tulen ilman muuta kurkkaamaan =D.

      Poista
  8. Oi millainen paikka, niin kaunis rakennus ja on kyllä upean näköistä joka paikassa..niin kauniit huoneetkin! Ihmeteltävää ja ihasteltavaa tuollaisessa paikassa kyllä riittää:) Salaattipöytä näytti tosiaan herkulliselta ja suklaakakku kuulosti taivaalliselta:) Kiva kun löysin tänne blogiisi,jäinkin heti lukijaksi:) Mukavaa maaliskuuta♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Päden paja =D. Ja ihanaa, että päätit jäädä lukiajaksi. Blogin puolella tulee lisää juttua loman jälkeen kun palaamme Thaimstaas. Silloin riittää auroinkoisia kuvia =D

      Poista
  9. Hienoja kuvia. Vaasa on kaunis kaupunki ja olen käynnyt siellä muutaman kerran.
    Minulla on myös blogi: pirrenblogi.blogspot.fi Käy katsomassa jos haluat.
    Hyvää viikonloppua sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pirre! Ja ilman muuta tulen tutustumaan blogiisi =D.

      Poista
  10. Tosi upeat, kertovat ja terävät kuvat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, nämä oli kaikki kännykällä otettuja =D

      Poista