sunnuntai 18. elokuuta 2019

Neemen kylä - Viro

Olimme Neemen satamassa pari yötä, joten otimme pyörät alle ja lähdimme katsomaan mitä kaikkea lähistöltä löytyisikään. Kerroin jo edellisessä postauksessa, että satamassa ei ollut pyöriä vuokralla, mutta niin vain järjestyi meille pyörä lainaksi, sataman kapteenin tyttären pyörä =D. Kiitos vielä kerran!




Kylän keskustaan ei ollut matkaa kuin vajaa puolikilometriä. Sen pystyy hyvin kävelemäänkin. Meillä oli suunnitteilla ajella vähän pidemmälle.


Kylän keskustasta löytyi Wana Kala Kõrts ravintola, jonne päätimme piipahtaa lounaalle. Tämä paikka oli löytö! Siis aivan ihana!





Sisällä ravintolassa oli katsomista vaikka millä mitalla. Se oli täynnä suloisia yksityiskohtia. Ja minähän rakastan yksityiskohtia!





Otin käsin tehdyt dumplingit. Ne on vähän sama asia, vai onkohan ihan täysin sama asia kuin pelmenit. Nämä olivat elämäni parhaimmat pelmenit / dumlingit ikinä!  Ne olivat niin hyviä, että niitä oli saatava vielä seuraavanakin päivänä uudelleen.






Ravintolaa vastapäätä oli Neeme pood (puoti) ja kohvik (kahvila). Kyläkaupat ovat minusta aina ihania paikkoja. Niissä on oma tunnelma ja jotenkin tulee mieleen aina lapsuus ja mummola. Oli aina jännittävää päästä mummon mukana kyläkauppaa. Mukaan lähti aina vähän herkkuja ja tietenkin jäätelöä =D. Rakkauteni kyläkauppoihin on lähtöisin jo tuolta ajalta. Tässäkin kyläkaupassa ovi kävi tasaiseen tahtiin. Kesäisiä ihmisiä kävi asioilla ja aika usein lähti mukaan jäätelöä =D. Me teimme kanssa ruokaostoksia, ennen kuin jatkoimme matkaa.






Lähdimme pyöräilemään keskustasta ja kävimme katsomassa 11 kilometrin päässä sijaitsevaa Jägalan vesiputousta. Tämä oli ilman muuta näkemisen arvoinen paikka! Vesiputous sijaitsee noin neljä kilometriä ennen kuin joki laskee Suomenlahteen. Leveyttä putoukusella on yli 50 metriä ja näin ollen se on Viron levein luonnossa oleva vesiputous.


Vesiputouksen molemmille puolille pääsee autolla. Toiselle puolelle tuli bussi lasteittain ihmisiä ihastelemaan putousta.








Paluumatkalla pysähdyimme katsomaan Neemen voimalaitosta. Sen katolla sijaitsevalta sillalta oli kauniit näkymät.






Ennen kylään palaamista pysähdyimme myös riippusillalla. Myös täällä oli kauniit kesäiset maisemat.






Illalla kävimme kävelemässä Neemen niemessä ja löysimme sieltä vanhan käytöstä poistetun majakan! Majakkahulluhan oli heti onnesta kankeana =D. Laskeva aurinko maalasi maisemaan upeita värisävyjä. Ihana hetki.




Neemen kylä oli kaikilla tavoin meistä tosi ihana. Täällä haluan käydä joskus ehdottomasti uudelleen.

6 kommenttia:

  1. Tuo Jägalan putous on tuttu paikka. Ehdottomasti näkemisen arvoinen. Riippusillalla en ole ehtinyt vielä käymäänkään.

    Kiitos matkareportaasista :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos itsellesi. Tykkäsin kanssa paikasta kovasti =D.

      Poista
  2. Schöne Bilder vom Abend tolle Farben.

    Noke

    VastaaPoista
  3. Aivan ihanat matkakuvat ja hieno vesiputous... tuo veistetty patsas oli hauska:) Ja nuo viimeiset kuvat, ei löydy sanoja, niin ovat kauniita. Haaveesi on toteunut:)

    VastaaPoista