tiistai 20. elokuuta 2019

Viinistu sadam - Viro

Vietettyämme Neemessä mukavia päivä, oli aika jatkaa matkaa. Seuraava kohteemme oli 25,1 merimailin matkan päässä, Viinistun satama. Tämä oli idän satamista se, jossa näimme eniten muita suomalaisia veneilijöitä. Täällä tapasimme jopa seurakaverimme Kirsin ja Jampan. Kiitos kivasta illasta, oli mukavaa viettää aikaa yhdessä =D.




Satamasta löytyvät kaikki tarvittava fasiliteetit. Vessä ja sähköä laiturilla. Idän satamissa lähes kaikissa (muutamaa poikkeusta löytyi) oli veden kanssa sama juttu, hana oli laiturilla, mutta letku tuotiin pyydettäessä paikalle. WC ja suihkutilat sijaitsevat satamassa olevan hotellin alakerrassa. Saunoja oli vuokrattavana kaksi, iso ja pieni. Vuokrasimme pienen saunan ja pääsimmekin isoon, sillä pieni sattui olemaan sillä kertaa juuri pois käytöstä =D.






Sataman ravintolasta sai maittavia ruoka-annoksia. Hotellista oli mahdollista ostaa aamiainen. Se oli kyllä aika luksusta, kun pääsi valmiiseen ja runsaaseen aamiaispöytään.






Taiteen ystäville Viinistun satama on must visit paikka. Satamassa sijaitsee taidemuseo, jossa on näytillä 600 maalausta ja muutama veistos. Sisäänpääsymaksu oli vaivaiset neljä euroa (2019).  Sataman pihassa oli 100 matkalaukkua taideteos.








Meidän vierailun aikana satamassa oli muutakin porukkaa paljon, kuin vain veneilijöitä. Hotellissa juhlittiin häitä ja viereisessä rakennuksessa oli menossa kesäteatterin viimeinen esitys Gulliverin matkoista. Satamassa oli suorastaan sutinaa =D. Satama on avoinna 01.04. - 01.10 välisenä aikana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti