torstai 22. elokuuta 2019

Vergi sadam - Viro

Viinistusta jatkoimme matkaa jälleen edemmäksi itää Vergin satamaan. Matka oli jälleen maltilliset 13,6 merimailia. Lyhyiden matkojen etu oli se, että ennätti nähdä enemmän maisemia maissa, kun ei mennyt montaa tuntia aikaa merellä. Sataman koordinaatit ovat 59º36,0′ N 26º06,1′ E.






Vergin satamassa oli saatavana jälleen kaikki tarvittavat palvelut. Sähköä ja vettä oli laiturilla ja nyt myös letku oli laiturilla valmiina. Wc ja suihkutilat löytyivät rakennuksen takaa ja sieltä oli mahdollisuus vuokrata myös sauna.


Satamasta sai ostaa polttoainetta ja sinne oli mahdollista jättää roskat. Lähimpään kauppaa oli matkaa 11 kilometriä, joten ruokahuolto kannattaa tehdä ennen Vergin satamaa. Mutta ei huolta, jos se jää tekemättä, sillä satamassa oli myös mukava ravintola. Satamasta oli mahdollista vuokrata pyöriä.


Satamamaksu ja pyörän vuokraus, sekä polttoaine maksetaan ravintolan kassalle.


Monissa Viron idässä olevissa satamissa on hyvä hiekkaranta uimiseen, niin oli myös täällä. Vergin satamaan voit tutustua lisää heidän nettisivuilta täältä.




Majakkahullu sai täälläkin viettää onnen hetkiä, sillä ihan sataman vierestä löytyy Vergin majakka! Majakka on rakennettu vuonna 1936 ja se on 10 metriä korkea. Teräsbetoninen majakka on rakennettu aikanaan Armas Luigin johdolla. Löysin netistä kovin vähän tietoa tästä majakasta. Siitä tulikin mieleeni, että onkohan Viron majakoista tehty tietoteosta? Suomen majakoista on olemassa kunnon opus, jonka tietysti jo omistan =D. Pitääkin tutkia tuo Viron puoli vielä.




Myös Vegissä tuli hypättyä pyörän selkään ja katsastettua ympäristöä. Mitä kaikkea näimme, siitä seuraavalla kerralla lisää =D.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti