tiistai 13. elokuuta 2019

Haven Kakumäe Tallinna - Viro

Kesä on mennyt hurjaa vauhtia ja alkaa taittumaan pikku hiljaa syksyksi. Onneksi on vielä muutamia kesäisiä päiviä jäljellä. Merellä vierähti jälleen neljä viikkoa ja on tullut aika koota yhteen, mitä kaikkea kivaa näimme ja koimme merilomamme aikana. Aikaisempina vuosina lomat ovat suuntautuneet paljon Viron rannikolla lännessä. Niinpä tänä kesänä päätimme katsoa, mitä kaikkea löytyy Viron rannikolta idästä. Idän suunnalle oli nimittäin tullut paljon uusia satamia.

Seurasimme tuulia tiiviisti jo viimeisellä työviikolla, koska olisi hyvä aika ylittää Tallinnaan. Ja tilaisuus tulikin heti työviikon päätteeksi lauantaina. Loma alkoi iloisesti, sillä hetken matkaa ajettuamme kotisatamasta pois, tuli meidän edellinen vene meitä vastaan. Loma oli ihana aloittaa molemmin puolisten iloisten vilkutusten kera =D. Ajelimme ensimmäiseksi jo entuudestaan tuttuun satamaan Tallinnassa - Haven Kakumäkeen. Kävimme täällä viime vuonna ensimmäisen kerran ja siitä löytyy postaus täältä. Satamassa oli valmistunut vaikka mitä tuon meidän edellisen reissun jälkeen, joten oli tosi kiva mennä katsomaan, miltä siellä nyt näytti.


Ihana tunne, loma oli alkanut! Ensimmäinen legi takana. Pituutta sille tuli kotisatamasta 48,3 merimailia ja matka kesti kolme tuntia.
Perus ilme ja suurimmat rakenteet olivat olleet valmiina jo viime vuonna. Sen jälkeen oli valmistunut iso säilytyshalli ja uudet saunatilat. Satamaan oli avattu Alexelan myymälä, josta sai ostaa elintarvikkeita ja virvokkeita.


 Viime vuotisen terassiravintolan lisäksi rantaan oli avautunut Ravintola Puri.
Terassiravintolassa oli tunnelma hieman rennompi, joten kävimme siellä syömässä. Mitäs sanotte tästä hampurilaisesta? Voin kertoa, että oli hyvää =D.


Haven Kakumäen satama on siisti. Laiturilta löytyy sähköä ja vettä. Jätteet otetaan vastaan. Samassa on hyvä polttoaineen tankkauspiste ja samalla on mahdollisuus tyhjentää myös septitankki. Satamasta voi vuokrata erilaisia polkupyöriä. Henkilökunta on todella ystävällistä ja avuliasta. Paikat, mm. uusi sauna, esiteltiin meille, kun saavuimme satamaan.
Vietimme Tallinnassa useamman päivän, sillä tuulet nousivat jälleen muutamaksi päiväksi. Vaan mikä Tallinnassa on viettää aikaa, varsinkin kun tapasimme satamassa veneileviä ystäviä. Saimme myös viettää ihanan päivän yhdessä Taitan ja Jyrkin kanssa. He kierrättivät meitä pitkin Tallinnaa, ja löysimme monia uusia upeita paikkoja, mistä emme olleet tietoisia entuudestaan. Kiitos, oli ihanaa viettää aikaa yhdessä <3!

Ilta saapuu Haven Kakumäen satamaan. Voit lukea lisätietoa satamasta täältä. Minne matka tästä jatkui, siitä lisää seuraavalla kerralla.

2 kommenttia: