keskiviikko 3. lokakuuta 2018

Haven Kakumäe - Tallinna - Viro

Kun kärpäset ajoivat meidän pois Dirhamista, päätimme mennä katsastamaan Tallinnan uusin satama, Haven Kakumäe. Satama on toiminut jo parin vuoden ajan ja laajenee koko ajan lisää. Haven Kakumäe ei ole pelkästään vierasvenesatama, vaan se on myös paikallisille täyden palvelun satama. Tänä kesänä oli viimeistä vaille valmiina uudet rakennukset; Iso talvisäilytys halli ja sataman ravintoa rakennus, jonka yhteyteen tulee wc- ja suihkutilat.
Satama oli uusi, kaunis ja todella iso. Sataman ympärillä oli aallonmurtajat, jotka tekivät satamasta todella suojaisan. Kävelyaisalaiturit olivat pitkät ja tukevat. Laiturilla oli tarjolla sähköä ja vettä. Ihastuin kovasti näihin kauniisiin sähkötolppiin =D.
Satamassa on mahdollista tankata polttoainetta automaatista. Täällä tankattiin, ennen kuin lähdimme takaisin Suomeen.
Tällä hetkellä sataman konttori ja ravintola oli sijoitettu väliaikaisesti kontteihin, josta ne muuttavat ensi kesänä uusiin, valmistuviin tiloihin. On yksi asia, mistä tykkään Virossa tosi paljon. Nimittäin se, että joku rakennetaan konttiin, etkä edes huomaa, että se on kontissa. Niin kaunista ja viihtyisää jälkeä. Ravintolan alapuolella olivat siistit WC- ja suihkutilat sekä mahdollisuus pyykinpesuun.


Sataman ravintolassa sattui olemaan yksityistilaisuus, joten otimme pyörät allemme ja poljimme Rocca Al Maren kauppakeskukseen, jonne satamasta oli matkaa noin neljä kilometriä. Kyseistä kauppakeskusta vastapäätä on Tallinnan eläintarha, joten tästä satamasta ei ole sinnekään pitkä matka.
Satamakonttorin yhteydessä on pieni myymälä, josta sai ostaa venetarvikkeita ja tietysti jäätelöä ja virvokkeita =D.


Haven Kakumäen satama oli toiminnan satama. Yhtenä päivänä siellä harjoiteltiin mm. suurella joukolla latinalaisia tansseja. Oli tosi kiva katsella, kun tanssijat osasivat asiansa. Tätä modernia täyden palvelun satamaa voin suositella todella. Voit lukea lisää satamasta ja mm. satamamaksuista heidän nettisivuilta täältä.


Vietimme Tallinnassa kaksi yötä. Sen jälkeen oli lähdettävä Suomen puolelle, sillä tuulet olivat nousemassa. Lomaa oli jäljellä enää vain kolme päivää muutenkin. Kippari ja Juniori kävivät Tallinnassa kampaajalla, minä kävin jalkahoidossa. Oli mukava käydä vähän "siistiytymässä" loman loppuessa. Voitteko kuvitella, en ottanut yhtään valokuvaa Tallinnasta! Päätin kerrankin jättää kameran veneeseen ja vain nauttia tunnelmasta. Niin moneen kertaan olen kuvannut Tallinnan "nurkat" =D.

1 kommentti:

  1. Ihania kesämuistoja! Joskus on vaan paras jättää kamera ja pelkästään katsella ja ihmetellä maisemia ja kaikkea.

    VastaaPoista