tiistai 2. lokakuuta 2018

Dirhami - Viro

Viimeinen viikko lomaa oli käsillä, joten siirryimme Muhun saarelta seuraavaksi lähemmäksi koti Suomeen ylitystä. Siirryimme Dirhamin satamaan, jossa oli tarkoitus nautiskella upeasta hiekkarannasta. Tämä oli meidän neljäs kesä Viron puolella heinäkuussa. Meidän saavuttua Dirhamiin, oli ensimmäisen kerran sataman laituri täynnä! Dirhamista oli kiinnostunut siis moni muukin veneilijä =D.


Satamakapteeni ohjasi meidät kiinnittymään ison laiturin kupeeseen. Täältä oli tosi lystiä kiivetä laiturille =D. Tilaa oli vielä onneksi monille muillekin veneelle suuren laiturin kupeessa. Kippari sai edettyä meille sähköt käyttöön jatkojohdon avulla. Onneksi oli kela mukana.
Dirhamin satamassa on uuden karheat wc- ja suihkutilat. Sataman saunaa sai varattua erillistä maksua vastaan. Rannasta oli mahdollista vuokrata myös polkupyöriä. Parin sadan metrin päästä satamasta löytyy pieni mukava ruokapuoti.
Satamassa sijaitsee mukava ravintola. Kuulimme jo kesän aikana laitureilla, että Tom Kha Kai keitto lohella oli tullut ravintolan listoille, jes! Kyseinen keitto oli ollut muutama vuosi sitten syy, miksi poikkesimme Dirhamin satamassa mennen ja tullen. Pitihän sellainen keitto saada tälläkin kerralla.


Kuten yllä mainitsin, oli tarkoitus viettää Dirhamissa hellepäiviä, nauttien upeasta hiekkarannasta. Uimaranta on tosi lapsiystävällisen matala. Mutta toisin kävi. Suuren laiturin reunalla oli ripustettuna auton renkaita pehmustamaan laituriin kiinnittymistä. Renkaat oliva aivan täynnä kalansuomuja. Miten se oli sinne joutunut, on mysteeri. Liekkö kalastajat suihkutelleet laiturilla kala laatikoita. Joka tapauksessa voitte kuvitella, että kun on ollut pitkä helle kesä, mikä haju niistä lähti. Ja viimeinen pisara oli se valtaisa kärpästen määrä, jonka kalansuomut houkuttelivat paikalle! Ja koska oli paljon kärpäsiä, piti pitää veneen ovi ja ikkuna kiinni. Ja kun on veneessä helteellä kaikki lävet kiinni, niin kuuma oli. Tapasimme satamassa tuttuja ja he kertoivat, että olivat olleet rannalla ja yrittäneet mm. lukea siellä, oli kärpäset olleet kiusana. Eli kärpäsiä oli koko satamassa paljon. Niinpä päätimme jättää Dirhamin jo yhden yön jälkeen taakse. Mietiskelin, että miksi renkaita ei olisi voinut huuhdella puhtaaksi, vallankin kun käsillä oli sellainen helle kesä kuin mitä se oli? Satama kapteeni, avink avink =D.
Jos ei muistella kärpäsiä, niin Dirhamin satama on yksi meidän suosikki ollut aina. Ja tulee olemaan vastaisuudessakin, pitää vain jättä hellekesinä väliin =D

1 kommentti: