maanantai 15. huhtikuuta 2013

Elisaari

Yksi meidän perheen suosikki paikoista, jossa on joka kesä pakko käydä, on Elisaari. Elisaari on Helsingin kaupungin virkistysalue ja paikka on hyvin suojainen tuulilta. Lisäksi se on myös niin iso, että ei tarvitse jännittää, mahtuuko laituriin, vaikka tulisi myöhempäänkin perille.

Satamaan ajo runkoväylältä on mielenkiintoinen kokemus. Reitti sukeltaa aluksi sellaiseen kaislikkoon, että ensikertalaista meinaa usko loppua, onko sittenkään oikea reitti kyseessä.
Mutta kun vain aikansa malttaa matkaa taittaa löytyy vihdoin pitkälti laituria minne kiinnittyä.


Laituria jatkuu pitkälti vielä kulman takaa =).
Heti saavuttaessa vasemmalta löytyy kioski, jonne yöpyminen ja tarvittaessa sähkö maksetaan. Kioskilta saa ostaa myös itse leivottua saaristolaisleipää ja tuoreita sämpylöitä! Löytyy sieltä toki jäätelöä ja muutakin mukavaa nautittavaa kesäpäiviin. Kioskilta voi vuokrata myös soutuvenettä.


Grillikatoksia löytyy kolme kappalettaa useammalla pöydällä varustettuina. Niissä voi istuskella iltaa vaikka vähän isommallakin porukalla.


WC tilat ovat oikein siistit ja niitäkin löytyy useampi. Ja bonuksena on käsienpesu mahdollisuus. Sitä ei ole kaikissa ulkovessoissa aina saatavilla.
Elisaaren alueella on Suomen suurimpiin kuuluva luonnonvarainen, upea tammimetsikkö. Tammimetsikössä kulkee luontopolku, jonka varrella on mahdollita nähdä monia eläimiä ja harvinaisia kasveja. Luontopolun varrelta löytyy opastauluja saaren luonnosta ja historiasta. Olemme onnistuneet näkemään parikin kertaa valkohäntäpeuran ja minä näin viimekesänä kyyn, iik!


Niityltä avautuu ihana maisema merelle.


Tältäki saarelta löytyy lampaita. Tämä kaveri lymysi heinikossa niin hiljakseen, että meinasin melkein säikähtää, kun tuli niin yllättäen eteen =D. Meidän perhe kiertää luontopolun joka kesä, aina tulee jotain uutta ja ihmeellistä eteen.


Elisaaresta on mahdollista vuokrata myös mökkejä, joten ilman omaa venettäkin on mahdollista tulla viettämän kesää ihanaan saareen. Saarella on myös telttailijoille varattu parikin nurmikenttiä. Saunoja on mahdollosuus varata (kioskilta) ja nauttia lempeistä löylyistä ja pulahtaa vilvoittelemaan mereen. Elisaaresta löytyy myös erittäin hyvä ja lapsiystävällinen uimaranta.


Yksi pieni varoitus on rehellisyyden nimissä sanottava ja se on punkit! Varsinkin koiran omistajat, punkkitarkastus kannattaa tehdä joka kerta kun koira käy maissa.


Lähin kauppa on Barösundissa lossin länsipuolella noin 1,5 mpk päässä. Täällä on mahdollisuus tankata myös vene.


Tässä kuvassa on päivä painumassa iltaan. Netistä saat tietoa Elisaaresta ja kauden hinnoista täältä. Kuten alussa totesin, meidän perheen pitää päästä tänne joka kesä, muuten ei tule kesää =)

16 kommenttia:

 1. Löysin blogisi tänään ja liityin heti lukijaksi :) Upeita kuvia ja tosi kiva tää juttu Elisaaresta. Se on todella ihana paikka, jossa aikoinaan tuli käytyä monet kerrat, kun vielä asuttiin Kirkkonummella. Hyvää kevättä sulle, nyt jatkan blogiisi tutustumista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että löysit blogini ja ennen kaikkea tosi mukavaa, että liityit lukijoiden joukkoon! Elisaari on tosiaan yksi meidän perheen ehdoton suosikki jonne on joka kesä päästävä pistäytymään. Ihanaa kevättä myös sinulle, toivottavasti "viihdyt" näiden minun jorinoiden parissa =D

   Poista
  2. Tottahan toki viihdyn ihanien kuviesi ja juttujesi parissa! Ihastuin blogiisi heti, kun tämän löysin :) Huomasin juuri, että sinäkin olet liittynyt minun blogin lukijaksi, joten toivon todella kovasti että sinä myöskin tykkäät ja jaksat meikäläisen höpinöitä lueskella :)

   Poista
  3. Voi kuule, jaksan =) Hyvät jutu ja hyvät kuvat innostavat kovasti. Ja Muumit on ihan parhautta!

   Poista
 2. Ihania selkeitä kuvia. Ihania kesäfiiliksiä :-).
  Liityin juuri lukijaksi. Tervetuloa Purjeen viemää-blogiin kurkkaamaan :-).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ISO kiitos! Ja hienoa, että liityit lukijaksi. Pitääkin heti mennä tutustumaan Purjeen viemään, nimittäin kaikki meriaiheiset jutut on todella lähellä sydäntäni =)

   Poista
 3. Samat sanat kuin edellisillä, löysin tänään blogisi ja jäin heti lukijaksi. Upeita kuvia sinulla ja mielenkiintoisista aiheista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos! Ja mahtavaa että liityit myös lukijoiden joukkoon. Itse vähän epäilin, kun aloitin tämän bloggaamisen, että mahtaako kukaan kiinnostua, saati lukea. Ihanaa huomata, että taitaa sittenkin joku tykätä =D

   Poista
 4. Voi kun on ihana tuo alin kuva. Niin romanttinen tunnelma auringon laskiessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kerran käydessäni aamuyllä huusissa, oli salmessa kaunis usva (silloin oli jo syksykesä). Niin harmitti, ettei ollut kamera huussireissulla mukana =)

   Poista
 5. Heips! Blogissani on sinulle tunnustus.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kristiina, otan tunnustuksen ilolla vastaan! Kiitos kiitos kiitos!

   Poista
 6. Piti heti tulla katsomaan, millaisista kuvista täällä haaveillaan ja jo ekan postauksen jälkeen olen myyty (ja lukija :) ). Vinkit Helsingin saarista ovat enemmän kuin tervetulleita, niin voi kerätä vinkkejä tulevan kesän reissuja varten!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei ja ihana jos viihdyit juttujeni parissa =) Ensi kesänä suunnataan Turun saaristoon, ja meinaan sieltä kyllä bloggailla, jos vai 3G yhteydet sen sallivat. Ja on minulla muutama juttu vielä blakkarissa =D. Ja täällähän siis haaveillaan siitä, että jonain päivänä onnistuisi ottamaan en "hyvän kuvan" =)

   Poista
  2. Oi, Turun saaristo on kyllä ihanaa! Siellä on tullut muksuna kiipeiltyä kallioilla ja keiteltyä leväsoppaa :) Haluaisimme veneillä itsekin sinne, mutta ei varmaan vielä ensimmäisenä venekesänä lähdetä niin pitkään reissuun, vaan tehdään veneen kanssa tuttavuutta tässä lähivesillä.

   Poista
  3. Odotan todella ensi kesään. Turun saaristo on niin iso, että otamme sen pala kerrallaan eri kesinä. Tykkäämme katsella paikkoja rauhassa. Viime kesä meni Viron rannikolla, jossa oli tosi kivoja paikkoja mutta sieltä puuttui saaristo. Nyt otetaan saaristosta kaikki fiilikset irti =). Lähivesiltä me ollaan kanssa aloiteltu ja sekin oli ihanaa. Kunhan vai pääsee merelle.

   Poista