perjantai 2. toukokuuta 2014

Ravintola Vanha Mylly

Vietimme perheen kanssa pääsiäistä Keski-Suomessa. Ilmat olivat kauniit, joten ajelin ympäri pitäjää kuvailemassa. Jämsänkoskelta löytyy Ravintola Vanha Mylly, jonka rakennus on minusta kaunis ja kuvauksellinen. Kuuluuhan se siihen ihailemaani vanhoihin tiilirakennusten kastiin, josta en taida saada koskaan tarpeekseni.


Tämä paikka on minulle tuttu jo lapsuudestani. Se on ollut aina siinä niin kauan kuin mitään muistan =). Myllyn omilta sivulta luin, että myllyperinne ulottuu Jämsänkoskella aina 1500 luvule saakka! Jämsänkoski on luettu aikoinaan parhaiksi myllypaikoiksi, sillä ympäriltä löytyi virtaavaa vettä vuoden ympäri.Ravintola Vanha Mylly sijaitsee kauniilla paikalla ja heillä on hyvä ulkoterassi. Sisällä ravintolassa on tunnelmallista, sillä ravintolapaikat ovat monessa tasossa (olen käynyt siellä monesti aikaisemmin). Mylly ei ollut vielä auki, joten sisätilojen esittely kuvien kera jää toiseen kertaan.
Jyrki Sukula kävi myös vierailulla Myllyllä Kuppilat kuntoon sarjassa. Ystäväni kauppaopistoajoilta, joka on töissä täällä, kertoi, että Jyrki oli poistanut listalta jo legendaksi muodostuneen Myllynleivän. Vaikka leipää ei listalla enään ollutkaan, tilasivat asiakkaat sitä silti, joten Myllynleivän paluu listalle oli taattu. Minun mielestä ei pitäisi mennä poistamaan mitään sellaista, joka antaa positiivisen leiman paikalle ja ennen kaikkea mistä asiakkaat tykkäävät.
Vanhempani asuvat muutaman kymmenen kilometrin päästä Myllystä. Mutta kun he haluavat saada hyvää pizzaa, suuntaavat he auton nokan kohti myllyä. Pizzan lisäksi tarjolla on paljon muutakin hyvää. Paikkaa voi vuokrata myös juhlapaikaksi. Ravintola Vanhan Myllyn nettisivuille pääset tutustumaan tästä. Sieltä voit lukea myös lisää Jämsänkosken mielenkiintoisesta myllyhistoriasta.
Voin suositella tätä paikkaa lämpimästi vierailun kohteeksi, mikäli suuntaat Jämsän ja Jämsänkosken suunnalle. Ravintola sijaitsee kauniilla paikalla, rakennus on itsessään kaunis ja tunnelmallinen, sekä ruoka hyvää. Voiko enempää hyvältä ruokapaikalta vaatia?

12 kommenttia:

 1. Tämä Mylly kuuluu lajissaan "pakko nähdä" - olettaen että on tuonnepäin asiaa.
  Hienot kuvat ja selventävä teksti (jota nyt aamutoimien ohessa luin vähn hätäsesti. Palaan myöhemmin lukemaan uudestaan)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin suositella, paikka on kaunis ja kivalla paikalla noin muutenkin. Kuvauksellisia maisemia =).

   Poista
 2. Nähtiin puolison kanssa se kuppilat kuntoon jakso ja mietittiin,että pitäisi käydä, mutta kun koskaain ei oikein matka suuntaudu sinne suunnalle. Minusta rakennus ontodella kaunis, kuten kuvasi sen todistavat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos vain Himoksen suunnalle jossain vaiheessa menette, niin tämä ei tee isoa poikkeamaan reitiltä =).

   Poista
 3. Minäkin katsoin kyseisen kuppilat kuntoon jakson, mutta näistä ottamistasi kuvista vasta huomaan miten kaunis tuo rakennus onkaan. Täytyykin pitää tämä Vanha Mylly mielessä, jahka tuolla suunnalla tulee joskus taas ajeltua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen jostain syystä ihan lääpälläni tällaisiin vanhoihin punatiilisiin rakennuksiin =D.

   Poista
 4. Kaunis rakennus, tekisi nin mieli kurkistaa sisälle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva se on todellakin sisältäkin. Pitää jossain vaiheessa (kun käydään siellä) ottaa kuvat.

   Poista
 5. Minunkin mielestäni on outoa poistaa sellaisia asioita mitkä menee ns. kaupaksi. Pastat ja pizzatkin olivat jonkin aikaa pois listalta, mutta nyt nekin ovat takaisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on just näin. Sitä kannattaa myydä mitä asiakkaat haluavat ostaa =).

   Poista