maanantai 22. kesäkuuta 2015

Juhannustunnelmia Gölisnäsistä

Viikonloppuna vietettiin juhannusta joka on keskikesän huipennus. Tästähän ne alkavat päivät pikku hiljaa lyhenemään. Juhannuksen osalta suurimmat odotukset ovat aina säässä. Sataako vai paistaako. Tälle vuodelle oli luvattu epävakaista, mutta siitä huolmatta halusimme lähtä merelle, kuinkas muutenkaan. Torstaina pakkasimme venen, sateessa =D. Vettä oli tullut koko päivän. Onneksi me moottoriveneilijät saamme olla matkan aikana veneessä sisällä. Lämmityslaite päälle, ja niin oli mukavaa tehdä matkaa harmaassa säässä.


Menimme viettämän juhannusta perinteisesti Inkoon Gölisnäsiin. Olemme olleet siellä kaksi edellistä juhannusta joten lienee paikallaan jo puhua perinteestä =D. Niin oli mukava tunnelma, kun heti laiturilla oli jo tuttuja kasvoja vastassa. Oli mukavaa vaihtaa kuulimisia, mitä vuoden aikana itse kullekkin oli tapahtunut.


Jos edellinen päivä oli täynnä sadetta, oli perjantai puolestaan täynnä aurinkoa.Ystäväperheemme lähti heti perjantai aamusta myös kohti Gölisnäsiä. Heitä odotellessa kaappasin kamerani kainalooni ja lähdimme Juniorin kanssa lähimetsään kuvaamaan kukkia. Samalla ajattelimme tehdä luonon kukista kimpun veneeseen juhannusken kunniaksi.


Puolukan kukat ovat kuin pieniä kelloja. Melkein saatoin kuulla niiden soivan.



Suopursut kukkiva kauniisti. Niiden tuoksu on jotenkin minusta niin luonnollista ja raikasta. Pitihän niitä kuvauksen välissä nuuhkia.




Juniorin suosikki, lihansyöjäkasvi =D.


Metsämansikat olivat myös jo täydessä kukassa.




Poimimme Juniorin kanssa ensin erilaisia kukkia ja sen jälkeen rakensimme kimput. Luonnon kukista saa tehtyä todella ihania ja herkkiä kimppuja.


Mitäs sanotte? Eikö tullutkin hienoja!






Mitäpä olisi juhannus ilman saunaa, ei mitään. Ja mikä sen upeampaa kuin kylpeä auringon paisteessa kanssa kilpaa. Tällaiset maisemat näkyivät saunan ikkunasta. Kyllä tätä olisi mielellään tuijottanut kauemminkin. Meidän ollessa saunassa, saapuivat ystävätkin satamaan. Oli mukavaa huiskutella heille laiturin nokasta ja toivottaa tervetulleeksi.




Samata oli jo täynnä, mutta ketään ei käännytetä pois. Niimpä ystäväperheen vene kiinnitettiin meidän veneen perään. Tämä "tandem" veneilyratkaisu osoittautui viikonlopun aikana melko käteväksi =D.


Koko juhannusaatto päivän saimme nauttia suorastaa kesäisestä säästä. Laskimme meidän veneen kuomun alas (ensimmäisen kerran tänä kesänä!) ja Kippari poksautti kuohujuoman juhannuksen kunniaksi. Fiilis oli todella korkealla. Laiturille oli asetettu aikaisempien vuosien tavoin juhannuskoivuja.




Kuten sauna, myös kokko kuuluu juhannukseen. Illalla kokko uitettiin jälleen turvallisesti merelle josta sitä oli rannalta käsin mukavaa ja turvallista ihastella.




Kokon syttyessä alkoi jälleen Saarenmaan valssi soimaan. Ihan huippua! Tänä vuona uutuutena oli myös livemusiikki. Upeaa kuunneltavaa!




Illan mittaan taivaalle tuli kauniin värisiä pilviä =).


Haluan esitellä teille tämän juhannuksen uuden tuttavuuden. Hän on bostoninterrieri Bianca joka oli suorastaan sydämmen sulattava rakkauden lähettiläs. Pääsimme rapsuttelemaan häntä monta kertaa ja Bianca oli myös meidän veneellä vieraana.


Lauantai aamu alkoi sateella ja sadetta saatiin pitkälle iltapäivään. Vaan niin väistyivät pilvet ja saimme upean aurinkoisen illan. Sunnuntain sää oli myös mitä parhahain, joten säiden puolesta ei ole kyllä mitään pahaa sanottavaa koko viikonlopun ajalta (eikä kyllä mistään muustakaan =D).




Ajelimme sunnuntaina kotiin aivan ihanassa säässä.


Pari kertaa saavutomme pienen sumurintaman, mutta niistäkin selvittiin kunnialla. Kiitokset jälleen Hyvinkään pursiseuralle juhannuksen järjestelyistä. Saitte aikaiseksi ihanan tunnelma ja takuu varmasti saavumme jälleen ensi juhannuksena uudelleen. Kiitos myös kaikuille laiturilla mukana olleille, teitä kaikki oli ihana nähdä pitkästä aikaa. Erityiskiitokset ystäväperheelle, meillä oli todella mukavia hetkiä!

39 kommenttia:

  1. Upeat Juhannuskuvat. Mahtavat oli myös musiikkisoittimet, tuossa on kyllä todellista nostalgian havinaa kirjaimellisesti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pasi =). Ja tuo soitin ja vallankin ne levyt pienen rahinan kera tuo todella upean tunnelman joka kerta =).

      Poista
  2. Kuulostaa ja näyttää todella ihanalle

    VastaaPoista
  3. Kivat ja kauniit kuvat kertoivat, että teillä on ollut aivan upea juhannusten juhannus.
    Hyvää maanantaita (joka täällä vaihteeksi on alkanut armaana)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset Orvokki =). Meillä oli todella onni säiden suhteen. Ja niin se alkoi vesisateella maanantai täälläkin =D.

      Poista
  4. Upeat meriset kuvat ja kerrassaan loistavat kelit. Luumäellä oli pilvisempää. mutta ei juurikaan satanut. Saunottiin ja grillattiin ja nautimme rauhasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset Gunilla =). Kuullostaa, että teillä oli myös mukava ja tunnelmallinen juhannus =).

      Poista
  5. Upeista kuvistasi välittyy todella onnistuneen juhannuksen tunnelma!!

    Mukavaa alkavaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset Sirpa =). Juhannus oli ihana. Ihanaa alkanutta viikkoa myös sinulle!

      Poista
  6. Aivan ihania juhannuskuvia ja tunnelmia! Te saitte juniorin kanssa tehtyä todella kauniit luonnonkukkakimput. Sopivat keskikesän juhlaan täydellisesti :)
    Kuvailusi säästä eri päivinä ja vuorokaudenaikoina kuulostivat tutuilta. Tainnut mennä ns. saman kaavan mukaisesti niin siellä etelässä kuin täällä itäisellä suomenlahdellakin ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset Ansku =). Saman kaavan mukaan menivät =D. Luonnon kukista saa minusta aivan ihania kumppuja. Lapsena leikin kukkakaupaa. Keräsin erilaisia kukkia omiin nippuihin ja sitten minulle "tuli asiakas" jolle niistä sitten sidoin kimppuja =D.

      Poista
  7. Kauniita kuvia ja leppoisaa tunnelmaa!

    VastaaPoista
  8. Hieno juhannus on ollut sielläkin näköjään. Ja nuo kukkakuvat niin kauniita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset Kirlah =). Juhannis oli oikein onnistunut.

      Poista
  9. Hieno tunnelma on teillä siellä ollut. Ollaankin vietetty juhannus ihan lähekkäin. Appivanhempien mökki ei ole kaukana tuosta Gölisnäsistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hausaa =D. Tuolla päin on monia kauniita mökkejä. Sittenhän teille osui samat hyvät säätkin =D.

      Poista
  10. Olipa siellä kertakaikkisen upeat ilmat. Ja kyllä minäkin mielelläni ottaisin tuon laiturin omaksi tai lainaan vähäksi aikaa :) Ja Saarenmaan valssi ihan varmasti kruunasi kaiken.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sää todella suosi kaikista huonoista ennusteista huolimatta.Onneksi tuli lähdettyä merelle, siellä on aina niin ihanaa =).

      Poista
  11. Ihania kesäisiä (se ei ole itsestäänselvyys ;) juhannustunnelmia! Olemme olleet samoissa puuhissa: minäkin kuvailin kukkia juhannussaaressamme. Bianca näyttää oikein symppikselle kamulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sattui todella kauniit ilmat. Kukkia on ihana kuvata. Oli vain vähän märkää, joten kastelin tietty polvet kun konttasin metsikössä =D. Ja tuo Bianca oli kyllä todellinen sydänten murskaaja. Ihan hirmuisen sympaattinen nahkanappinenu =D.

      Poista
  12. Tämä kuvaus toi niin monia muistoja mieleen purjehdusajoista, juuri tuollaistahan se oli, mukavaa yhdessäoloa. Noissa tandem-kiinnityksissä veneeseen pyrkiessä, sattui joskus molskahduksiakin kun veneet erkanivat liian kauaksi toisistaan, itsekullekkin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niitä molskahduksia sitä itsekkin aina pelkää, sillä nuorin tandem rantautuja oli ystävä perheen neljä vuotias pikkukippari =D. Vaan hienosti meni kaikki.

      Poista
  13. That is a great place to celebrate Midsummer, and I love the flowers!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thanks a lot Marleen. We really love this palce and we want visit there every midsummer =).

      Poista
  14. Mahtava musameininki teillä, ihana idea. Oikein vanhan ajan fiilistä kun LP levyt hieman rahisee. Tuota yhtä mieletöntä purjehduskuvaa ihastelin instassa, siinä on sitä jotain. Luonnonkukat ovat muuten kaikkein herkimpiä. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset Tiia =). Tuolla soitettiin oikein kunnon vanhoja savikiekkoja joten rahina oli todella taattu mutta tunnelmallinen =D.

      Poista
  15. Voi ETTÄ :) Gölisnäsin juhannus näytti tänäkin vuonna aivan ihanalta ja taas kerran se jäi meiltä väliin, kun olimme lupautuneet muualle juhlimaan... Ehkä sitten ensi vuonna päästään nauttimaan saariston yöttömästä yöstä. :)

    Hyvä tarkkuus muuten uudessa objektiivissasi!


    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Venenneito =). Sää sattui onneksi jällen kerran suosimaan ja muutenhan Gölisin tunnelma on taattu. Ei muuta kuin ensi vuona mukaan =D.

      Poista
  16. Me ollaan täällä (tai siis tuolla) nyt 😊 Tultiin eilen ja piti jatkaa matkaa, mutta ei maltettu. Juhannuksen vietimme aika lähellä, sillä olimme Jakobshamnissa. Teillä näytti olleen niin ihanaa ja nuo luonnonkukkakimput ovat piste iin päälle 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hauskaa, eikö olekkin ihana paikka =D. Miten muuten Jakobshamn? Ollaan käyty siellä kerran aikoja sitten ja minusta olin jostain lukevinani, että siellä on uusittu jotain?

      Poista
  17. Juhannuskoivutkin, ihanaa! Minä myös olen innokas kukkien keräilijä. Suloisia olivat teidän kimput. Puolukan kukkaa en mittakaavasta johtuen edes tunnistanut ensin puolukaksi, upea kukka kun lähempää tarkastelee :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset H =). Luonnonkukat ovat ihania. Ja macrokuvauksessa on just se hauskuus kun pääsee jotain pientä niin lähelle, että se näytttä suurelta ja sen myötä ihan erilaiselta =D.

      Poista
  18. Ihanat kuvat Katinka. Hieno juhannusfiilis jota kehtaa vieläkin katsella. Kaunista kesän jatkoa:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset Mustis =). Ihanaa kesän jatkoa myös sinulle =).

      Poista