maanantai 5. kesäkuuta 2017

Koulun penkillä herkuttelemassa - Scola

Ollessamme Elisaaressa, Kipparini vei meidät syömään Barösundissa sijaitsevaan ravintola Scolaan. Ravintola on perustettu muutama vuosi sitten Källnäsuddin vanhaan kyläkouluun. Scola sijaitsee talossa, jossa aikanaan on ollut puutyöluokka, jumppasali ja opettajien asuntola. Olen jo pitkään halunnut käydä koulussa ja nyt siihen tuli vihdoin mahdollisuus.


Ajelimme koko perheen voimin kumiveneellä Elisaaresta Barösundiin. Parkkeerasimme "kumpparin" Skolanin laituriin. Päivällä oli satanut muutaman kunnon nopea sadekuuro, mutta ilta oli onneksi kaunis. Ravintola Scolaniin pääset myös ilman omaa venettä, sillä Barösundiin tulee lautta.








Ravintola Scolanissa on upea iso terassi aidosti meren äärellä. Täällä on hyvän ruoan lomassa upeaa katsella ohi lipuvia veneitä. Saaristolasitunnelmaa parhaimmillaan!




Eikö olisikin ihanaa istahtaa ja nauttia lasi kuohuvaa?


Tultaessa sisään, tervehtii heti eteisessä upeat vanhat huonekalut. Tiesin heti tästä hetkestä lähtien, että täällä tulisin viihtymään varmasti!




Scola oli sisustettu hyvällä maulla. Paikasta huokui merellinen koulun henki. Kaikki oli tehty tyylillä mutta silti paikassa oli kotoisa olo. Lattialla olevat räsymatot jotenkin kruunasivat kokonaisuuden. Pidin kovasti myös paikan väljyydestä. Oli tilaa liikkua ja ihastella.




Scolanissa on myös kahvila, joten tänne voi poiketa rennosti myös maistelemaan kahvia ja pieniä herkkuja.




Käydäänpä pöytään. Saimme valita mieluisan paikan ikkunan vierestä. Jäimme syömään sisälle, sillä auringon paisteesta huolimatta ilma oli sateen jäljiltä hieman kolea. Tykkäsin jäädä sisälle jo siitäkin syystä, että sain oikein ajan kanssa ihastella paikan sisustusta.




Scolanin ruokapolitiikka suosii sesongin mukaista suomalaista lähiruokaa. Valitsimme Kipparini kanssa kumpikin alkuruoaksi haukiterriiniä jonka kanssa tarjoiltiin voissa paistettua saaristolaisleipää, mummonkurkkua ja mini salaattia. Kipparini kalastaa ja useinmiten saaliiksi tulee haukea. Oli huikea elämys maistaa haukiterriiniä, joka oli aivan ihanaaaaaa! Suomalaisia rehellisiä, suussa sulavia makuja.


Pääruoan suhteen olimme Kipparini kanssa jälleen yksimielisiä. Valitsimme päivän kala-annoksen joka oli tällä kertaa paikallista voissa paistettua merilohta. Lohen kanssa oli tarjolla savupalsternakkapyrettä, paahdettua palsternakkaa ja varhaisperunaa tillihollandesen kera. Tarvitseeko kertoa, mille maistui? Annos oli taivaallisen makuinen! Aidon merilohen tunnistaa hyvin sen väristä sillä se on vaaleaa. Tästä syystä turistit eivät meinaa aina edes uskoa, että kala on oikeasti lohta. Totesimme Kipparini kanssa yhdessä, että lohen kypsyys oli täydellinen, kypsä mutta ei kuiva vaan ihanan mehukas.


Jälkiruoaksi valitsimme Laku creme bruléen. Annoksessa oli murotaikinaa, vaniljamoussea, mansikkaa ja raparperigeeliä, sekä minttua. Pieni ja makea herkkuhetki. Hyvän ruoan lisäksi oli tarjolla todella kattava valikoima viiniä täydentämään makunautintoja. Henkilökunta osasi opastaa asiantuntevasti valintaa.




Vierailun päätteeksi raapustimme liitutaululle kiitokset kokille. Ravintola Scola oli todella ihana paikka, jota voin suositella lämpimästi kaikille teille, jotka tykkäätte gourmet ruoasta saaristolaisessa hengessä. Tykkäsimme niin paljon, että tänne tullaan varmasti uudelleen ja monta kertaa. Voit lukea Scolanista lisää ja vaikka fiilistellä ruokalistaa heidän nettisivuilta täältä.

33 kommenttia:

  1. Ihana reissu ja kauniisti kuvattu erilaiset miljööt. Vanhoissa tavaroissa on aina taikaa ja ne sopivat tähän ravintolaan hienosti.

    VastaaPoista
  2. Voi, miten ihanan näköinen paikka! Miten iso laituri on, pääseekö siihen tavallisellakin veneellä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hekku =). Laituri ei ollut suuri, mutta muistelen että siellä oli poijuja, joten nenän saisi sitten laiturille. Asia kannattaa vielä kyllä tarkistaa. Vieressä on tosin Barösundin vierasvene satama, joten sinne saa ainakin isommankin veneen. Nämä ovat ihan vierekkäin, jote ei ole pitkä matka kävellä =).

      Poista
  3. Párekin Palvelijatar06 kesäkuuta, 2017 16:24

    Tuohan on ihan todellinen taivas niin aterioiden kuin sisustuksenkin muodossa. Ja mikä upea sijainti.

    VastaaPoista
  4. Onpa kaunis ravintola ja paikka!

    VastaaPoista
  5. Oi, miten viehättävä paikka on Bärosund. Ja tuo koulu! Hienot nuo tuolit.
    Ja mitä herkkuja söittekään... kalapuolelle näyttivät menevän. Herkulliset annokset.
    Kesäisiä kuvia! Ihanaa! Nyt se on vihdoinkin tullut. Ihanaa kesäkuuta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tuula =). Ihanaa kesäkuuta ja kesää myös sinulle!

      Poista
  6. Kivalta näyttää, viihtyisä ympäristö ja herkullisen näköinen ruoka!

    VastaaPoista
  7. Upea paikka. Joskus haaveilin itse kunnostettavasta koulusta. No, eteen tuli vanha maalaistalo ja samanlainen savotta tämä on ollut kuin olisi koulukin :D

    Voi ei noita ruokia, nam!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vanhan kunnostamisessa aina on varmasti savotta. Hommasta pitää tykätä että jaksaa tehdä =D.

      Poista
  8. Vaude, johan on upea paikka. Ja ruokakin näyttää syötävältä... hih.

    VastaaPoista
  9. Ihana paikka, herahti vesi kielelle ja silmänruokaakin näköjään tarjoaa ihastuttavan sisustuksen muodossa! <3

    VastaaPoista
  10. Barösund on ihanan idyllinen "sumppu", siinä kuhinassa on aina tunnelmaa katseleepa elämää sitten veneestä rannoille tai päinvastoin! Scolanissa en ole ikinä käynyt, mutta näyttää niin kivannäköiseltä ja viihtyisältä, että aivan pakko kokeilla tänä kesänä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ota ihmeessä agendalle tälle kesälle. Paikaa voin suositella lämpimästi =D.

      Poista
  11. Onpa kaunista! Ja ruokakin näytti herkulliselle.

    VastaaPoista
  12. Hei
    Scola…..meidän hääjuhla paikka muutaman vuoden takaa ja muutenkin vakkari paikka aivan meidän veneen kotisataman vieressä.
    Meidän nuorimmaisen on joka kerta päästävä katsomaan Scolan "kesä-pupuja" kun ajellaan ohi kotisatamaan. Eikä Pelle P liikekään ole hullumpi paikka käväistä silloin tällöin. Ei tosin tainneet olla puput paikalla eikä liike vielä avoinna kun te käväisitte.
    Sanna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Sanna, joo pupuja ei vielä näkynyt ja Pellen liikekin oli kiinni... onneksi. Sinne olisi pian taas yksi tili mennyt =D. Teillä on ollut aivan ihana hääpaikka. Voin vain kuvitella, miten upeat juhlat olette siellä viettäneet. Ihanaa kesää!

      Poista
  13. Oih, miten ihanan ja todella viihtyisän näköinen paikka!!
    Kotimaista lähiruokaa suosiva ruokapolitiikka saa minulta täydet pisteet ja upeat kuvasi saivat veden herahtamaan kielelle =D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paikka oli ihana. Ei muuta kuin piipahdatte seuraavalla kerralla kun ajelette ohi =D. Barösundissa on nyt myös vierasvenesatama.

      Poista
  14. Ai itku miten täydellisen ihanasti ja merellisesti sisustettu paikka ja tuolla terassilla voisin viettää päivän, jos toisenkin. Rakastan näitä sun kuvia ja niiden ihania kirkkaita sävyjä. <3 Kivaa kesäkuun jatkoa Katinka <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Tiia <3! Paikka on vierailun arvoinen. Ei muuta kuin otat joskus auton alle ja ajelet paikalle, sinne pääsee lossilla =D. Ihanaa kesää myös sinulle!

      Poista
  15. Teidän menu näyttää todella makoisan maistuvalta ja Scolan tyyli on niin mieluinen minustakin. :) Jospa tänä kesänä mekin siellä ehtisimme piipahtaa, koska edellisestä kerrasta lienee jo pari vuotta.

    VastaaPoista
  16. Ihanan kutsuvat kuvat.... melkein voisin olla mukana.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paikkaa voi todella suositella. Sinne pääsee autollakin =D.

      Poista