lauantai 31. tammikuuta 2015

7 kysymystä -haaste

Sain seitsemän kysymystä haasteen kahdelta ihanalta bloggarilta Tuulialta hänen upeasta blogista Tuulian tarinoita ja Tuitiinalta hänen upeasta blogista Tuitiina tuumailee. Tässä haaseessa kuuluu vastata annettuihin kysymyksiin ja keksiä itse uudet 7 kysymystä ja lähettää haaste eteenpäin. Kiitos Tuulia ja Tuitiina haasteesta =).


Koska haaste tuli kahdelta taholta lähes samaan aikaan, vastaan niihin molempiin tässä samalla.

Tässä Tuulian minule esittämät kysymykset ja niihin vastaukset.

1. Oletko kodin hengetär ja mikä on bravuuriruokasi?
En koe olevani kodin hengetär vaikkakin tykkään laittaa kovasti ruokaa. Leipominen on minulle ihan mahdoton juttu ja ehkä juuri siitä tulee itselleni se tunne, etten ole mikään pullan tuoksuinen hengetär tai kotiäiti =D. Mieheni on myös minua parempi kokki. Minun bravuuriruokani on appelsiinitiikerirapu pasta. Olen tehnyt pastasta aikaisemmin postauksen, voitte lukea ohjeen täältä.

2. Mitä harrastat? Muuta kuin bloggaamista ;)
Harrastan musiikkia, olen soittanut huilua pienestä tytöstä asti ja soitan edelleen soittokunnassa. Musiikki on ollut minulle aina todella tärkeä. Huilun soiton lisäksi tykkään tehdä käsitöitä, lähinnä neuloa ja lukea kirjoja. Ja sitten on valokuvaus. Blogini myötä se on melkein jopa lähtenyt käsistä koko homma =D. Valokuvaus on ihana harrastus, siinä voi kehittää itseään koko ajan lisää ja lisää. Näiden lisäksi olen vielä hurahtanut italiaan, sen ruokaan, musiikkiin, itse maahan ja kieleen.
3. Unelma-ammattisi lapsena ja miten haaveelle kävi?
Minä olin lapsena vakaasti sitä mieltä, että minusta tulee sairaanhoitaja. Vaan toisin kävi. En kestä nähdä verta kovinkaan hyvin, joten se siitä unelmasta sitten =D. Ensimmäiset kesätyöni vietin Valion juustopakkaamolla ja koulusta valmistumisen jälkeen kirjakaupassa. Muutin pääkaupunkiseudulle 1994 ja sen jälkeen on konttorihommissa tullut vietettyä työelämää hyvin tiiviisti.

4. Sistuksesi kulmakivet? Värit, materiaalit, tyyli -vai joku muu?
Hmm, nyt joudun paljastamaan, että sisustaminen ei ole ollenkaan minun juttu. Pidän tavattomasti kauniista kodista ja ihailen niitä aina naistenlehtien sivuilla. Itselläni ei kuitenkaan riitä mielenkiinto sisutaa omaa kotia sillä innolla mitä kuvittelen tässä tapauksessa olevan kyse =).

5. Millainen on musiikkimakusi ja onko sinulla lempiartisteja?
Kuten jo kertoessani harrastuksista, paljastin että rakastan musiikkia. En voisi elää ilman musiikkia. Kuuntelen musiikkia todella laidasta laitaan. Viimeaikoina eniten kuitenkin italialaisia artisteja, jotta saisin kuulla italian kieltä. Sen myötä, että itse soittaa soittokunnassa, pääsen soittamaan myös siellä monenlaisia kappaleita.

6. Jos saisit valita, millä historian vuosisadalla tai vuosikymmenellä eläisit, minkä valitsisist ja miksi?
Kaikissa aikakausissa on omat hienot juttunsa, mutta täytyy myöntää, että eläisin mielelläni 2000 luvulla. Pidän kaikesta uudesta teknologiasta vaan niin paljon =D.

7. Pakopaikkasi - onko sinulla sellaista ja jos on, niin mikä?
Kyllä se on meri, joka rauhoittaa. Ja sitten on tietenkin metsä. Luonto ylipäätään on oivallinen pakopaikka. Tulisin hulluksi jos en pääsisi usein luontoon ja vesille. Onneksi meidän koko perhe rakastaa veneilyä ja luonnossa liikkumista.
 Ja seuraavaksi kysymykset jotka tulivat Tuitiinalta ja niihin vastaukset:

1. Lempikirjasi ja/tai elokuvasi miksi juuri se/ne?
Olen lapsesta saakka rakastanut lukemista ja kirjoja. Olen ollut jossain elämäni vaiheessa jopa kirjaukaupassa töissä ja olen suorittanut Libristin tutkinnon. Lempikirjoja on monia, ehkä onkin helpompi luetella lempikirjailijotia =). Pidän kovasti dekkareista, kerään Leena Lehtolaisen kirjoja ja luen paljon ruotalaisia dekkaristeja kuten Camilla Läcbergiäja Mari Jungstedia. Elokuvista pidän kovasti Julia Robertsin elokuvista ja ihan ehdoton ykkönen on Pretty Woman. Hyvänä kakkosena tulee Notting Hill.

2. Tärkein esine jokaisessa päivässäsi (jos unohdetaan kännykkä) :D?
No nyt tuli paha, kun kännykkää ei saa sanoa =D. Olipa vaikea kysymys. Kaipa se on tietokone. Sillä tulee tehtyä työt töissä ja kotona käsiteltyä kuvat ja blogattua.
3. Oletko illan virkku ja aamun torkku, vai toisinpäin ja onko näin ollut aina?
Olen ehdottomasti toisinpäin. Illalla en välillä jaksa valvoa millään ja aamusta tykkään herätä suht ajoissa. Aamuherääminen ei ole ollut minulle koskaan vaikeaa.

4. Saako sinut suuttumaan ja jos saa lepytkö helposti?
No nyt täytyy rehellisyyden nimissä tunnustaa, että olen melkoinen kuumakalle ja tulistun helposti. Mutta mykkäkoulua en pysty pitämään pitkään ja olen helppo lepyteltävä =D.5. Minne haluaisit matkusta seuraavaksi ja miksi juuri sinne?
Italian hulluna se olisi tietysti Italia. Olemme käyneet perheen kanssa siellä vain Roomassa. Minusta olisi ihanaa löytää aito pieni italialainen kylä, jossa aito la mamma tekisi aitoa italialaista ruokaa.

6. Paras muisto lapsuudestasi?
Voi tämä on vaikea, sillä niitä on niin paljon! Minulla on ollut ihana perhe ja lämmin turvallinen lapsuus. Ehkä jos joku muisto pitää valita, niin se olisi seuraavanalinen. Mummolassa oli aikanaan lehmiä ja minulla oli oma nimikkolehmä. Kun sitten tuli aika luopua lehmistä, rakas edesmennyt mummoni lupasi, että minä saisin sitten jonain päivänä ne rahat, jotka olivat tulleet tuosta minun nimikkolehmästäni (jonka nimeä en muuten muista). Olin 9-vuotias kun istuimme mummon ja papan kanssa saunanlauteilla ja silloin esitin toiveen, mihin haluaisin lehmärahani käyttää. Halusin ostaa rahoilla huilun =D. Sain tuolloin ensimmäisen harjoitteluhuiluni ja sittemmin vanhempani ostivat hieman paremman minulle rippilahjaksi. Sitä huilua siis soitan tänäkin päivänä.

7. Mites peukalo, vihertääkö se vai onko se keskellä kämmentä?
Ja jälleen pakko tunnusta, että jos puhutaan kasvien ja puutarhan hoidosta, niin pahasti on keskellä kämmentä =D. Minä tapan kaikki kasvit, hoidin niitä tahi en. Nautin kyllä kovasti luonnosta ja kukista ja muiden kasvatuksen hedelmistä. Ja ennen kaikkea tykkään kuvata kasveja paljon.
Kysymykset olivat sen verta mukavia, että jatketaan haaste eteenpäin ositain samoilla kysymyksillä:
 
1. Oletko kodin hengetär ja mikä on bravuuriruokasi?

2. Mitä harrastat? Muuta kuin bloggaamista ;)

3. Unelma-ammattisi lapsena ja miten haaveelle kävi?

4. Minne haluaisit muuttaa seuravaksi ja miksi juuri sinne?

5. Millainen on musiikkimakusi ja onko sinulla lempiartisteja?

6. Paras muisto lapsuudestasi?

7. Pakopaikkasi - onko sinulla sellaista  ja jos on, niin mikä?
Seuraan monia upeita blogeja ja voisin heittää haasteen eteenpäin vaikka kuinka monelle. Haastetaan kuitenkin tällä kerralla blogeja minun harrastusten parista. Kysymyksiin pääsevät vastaamaan seuraavat ihanat blogit ja blogistit:

Taitsi blogista Toinen jalka italiassa
Vedenneito blogista Aava kutsuu
Maarit blogista Fotoblogger
Myy blogista Lake@sea
Merenneito blogissa Matkalla merenneidoksi
Orvokki blogista Orvokki4you
Tillariina blogista Tillariinan fotobox 
 

Kuvat tähän postaukseen valitsit luonnosta ja kesästä. Molemmat kun ovat minulle niin tärkeitä ja kesää täällä odotetaan jo kovasti =). Ihanaa viikonloppua teille kaikille!


 


29 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Ole hyvä, mielenkinnolla odottelen täällä sinun vastauksia =D.

   Poista
 2. Lovely close ups. Have a nice weekend!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thanks a lot Marlee and happy weekend to you too =).

   Poista
 3. I-ha-ni-a kuvia... ja odotan minäkin kevättä ja kesää tämän ainaisen harmauden keskellä. Ei ole juuri lunta mutta ei näy aurinkokaan.
  Ja tähän haasteeseen sitten. Hienosti vastasit kysymyksiin, tulit vähän enempi tutuksi luonteeltasi.
  Ja kiitos kun haastoit minut. Just viime tammikuussa sain saman haasteen, tosin olihan kysymykset eri. Mutta mietin jaksanko ottaa osaa nyt - sorry. Minulla on meneillään monta aikomusta, joista työasiat on tietenkin pakolliset, mutta muissa lannistun ennenkuin edes aloitan... heh. Mutta katsotaan, miten inspis kehittyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Orvokki =). Ja ei mitään paineita vastaamisen kanssa, vastaat jos jaksat ja ennätät. Hyvää viikonloppua!

   Poista
 4. Ihana postaus!! Naurattaa vieläkin kun meissä on niin paljon samaa, vaikka ei olla koskaan edes tavattu toisiamme! =D Yksi näistä on ihan pakko tässä mainita, koska minusta tämä oli jo melko uskomaton sattuma eli minullakin on ollut nimikkolehmä äitini adoptiovanhempien maatilalla ja sen nimi oli Ella :)
  Kevättä täälläkin jo malttamattomana odotellaan. Terkkuja täältä tuuliselta ja lumisateiselta kaakonkulmalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ansku =D. Edelleen siis sielujen siskoja. Meidän pitää kyllä ottaa agendalle, että nähtäisiin joskus. Ja jos olette tulossa veneellä pääkaupinkiseudulle päin niin vinkkiä vain tulemaan =D.

   Poista
  2. Olisi kyllä hauska tavata joskus ihan kasvotusten :) Aivan varmasti laitan viestiä sinulle, jos tulevalla kaudella sinnepäin suuntaamme. Ja samat sanat eli jos tänne itäänpäin olette jollain kulkupelillä tulossa, niin ei muuta kuin viestiä meikäläiselle. Voitaisiin sopia treffit vaikkapa Sapokan puistoon, jota et muistaakseni vielä ole päässyt kuvaamaan ;)

   Poista
 5. Kiitokset haasteesta! Täytyy myöntää, että olen vähän huono näissä haasteissa, mutta katsotaan jos vaikka jossain vaiheessa tähän tarttuisin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä, ja ei mitään paineita sen vastaamisen kanssa, vastaat jos jaksat ja aikaa liikenee =). Ihanaa viikonloppua!

   Poista
 6. Kiitos Katinka, kun vastasit haasteeseen. Kyllä minä sinua jo aika paljon tunnenkin, niin ahkerasti olen blogiasi lukenut. Hyviä ja avartavia vastauksia. Tuo kuumakalle oli hauska, en osaa sinua kuumakalleksi mieltää :)
  Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuulia =). Ei varmaan monikaan minua kuumakalleksi ihan ensi silmäykseltä usko, mutta kysytäänpä asiaa mieheltäni tai esimieheltäni töissä, he kyllä allekirjoittavat sen =D.

   Poista
 7. Kivat vastaukset! Näitä on hauska lukea

  VastaaPoista
 8. Upeat kuvat ja mielenkiintoiset vastaukset. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 9. No oho, sinä saitkin tuplasti vastailla, sorry, en ottanut asioista selvää ;) ! Mukava oli kyllä vastauksiasi lueskella :)
  Minulla oli muten myös oma lehmä, mutta ihan meillä kotona lapsuudessa ja Heluna nimeltään ;)
  Vai kuumakalle : P Kuvasi eivät ainakaan sitä kerro, vaan mieluummin päinvastoin :)
  Ihana kun osallistuit <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuitiina =). Et voinut tietää että olin haasteen saanut, kun en ollut siihen vielä vastannut =). Mielelläni vastasin kaikkin kysymyksiin. Ja tosiaan, moni ei minua kuumakalleksi miellä, vaan kysyppä asiaa Kippariltani tai esimieheltäni, he allekirjottavat väitteen kyllä =D.

   Poista
 10. Moikka pitkästä aikaa =) Ihania kuvia sulla! Tässähän mun sairastellupäivä meneekin näitä katsellessa mukavasti!
  Ja omaa blogia päivitellessä... se vähän jäi, mutta nyt taas innostuin tekemään kunnon postausta kreikan matkasta =)
  Mukavaa viikkoa =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Johanna, kiva "kuulla" sinusta pitkästä aikaa =D. Oli tosi kiva kanssasi kuvailla silloin kurssilla. Huomasinkin, että olit aktivoitunut blogissasi. Ollaan yhteyksissä!

   Poista
 11. Oi mikä ihana blogi, en ihmettele että Tuulia ihanuus on sinut haastanut. <3 Tähän haasteeseen vastailin itsekin lauantaina ja on niin hauskaa, miten eri vastauksia ihmisiltä tulee.

  Klikkasin heti lukijaksi, terkuin vaan meri/majakkahullu Tiia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitokset Tiia! Kommenttisi lämmitti mieltäni kovasti. Odotas vaan kun kesä tulee ja päästään taas merelle, jei! Tulevan kesä majakka kohde on Utö, toivottavasti säät sallivat ja pääsemme sinne lomalla. Ja tervetuloa lukijaksi!

   Poista
 12. Excelentes todas tus fotos, y las respuestas a las preguntas muy acertadas. Enhorabuena.

  Un saludo.

  VastaaPoista
 13. Kiitos paljon haasteesta Katinka! Näitä on aina kiva lukea (ja katsella, ah, kesä!!), koitan ehdottomasti jatkaa haasteketjua jahka löytyy taas paremmin aikaa kaikelle kivalle - kuten blogihommille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä vaan =). Ja take your time, vastaat kun on sopiva hetki =D.

   Poista