torstai 8. tammikuuta 2015

Kinkun sulatteluta luonnon helmassa

Kävin Kipparini kanssa joulunpyhinä sulattelemassa kinkua luonnon helmassa. Sää suosi, sillä oli mukavasti pakkasta ja kuivaa. Myös aurinko näyttäytyi hetkittäin, joka ilahdutti meitä kovasti.

Lunta ei ollut vielä kovinkaan paljoa, mutta tämä vähäkin valaisi maisemaa paljon. Myös pakkanen antoi maisemalle oman kauniin seesteisen sävynsä. Otin pitkän putken mukaan, jos vaikka näkisin retkellä jotain eläimiä. Vaan toisin kävi, ei ristin sielua missään ja joka puolella niin hiljasita että ihan korvissa soi =D.


Se, että liikkeellä ei ollut eläimiä, ei ollut esteenä kuvaamiselle. Luonnosta kyllä löytyy kuvattavaa ilman eläimiäkin =D.

Jos emme nähneetkään eläimiä, oli sentään jälkiä hangella. Näistä on aina mukava arvailla, että kuka mahtaa olla ollut liikenteessä. Ainut, kenenkä jäljet tunnen varmuudella, ovat jäniksen jäljet. Ja nämä eivät ole niitä.


Tapaninpäivän kävelylle otimme kipparini kanssa mukaan myös "kolmannen pyörän" =D. Tämä karvainen kaveri asustelee vanhempieni luona ja hän on innokkas lenkkikaveri. Niin tultiin lujaa kun kutsuimme häntä, että melkein kaikki lyhyet tassut olivat ilmassa. Hän muuten piti huolen siitä, että nyt ei varmastikkaan nähtäsi mitään muita eläimiä =D.


Kävelimme vanhan rakennuksen ohi josta löytyi tietenkin kuvattavia yksityiskohtia.
Pakkanen oli taiteillut kauniita kuvioita ikkunaa. Tässä vaiheessa ei harmittanut, ettei ollut macro mukana, sillä ikkuna oli korkealla.


Silloin kun löydät puista naavaa, on ympärilläsi oleva luonto puhdas!Tunnelmia maalta, heinä paaleja... 
... ja sähköaitaa.


Kannot kaivetaan nykyään hakkuualueilla ylös. Tästä saadaan arvokasta polttoainetta mutta onkohan sitä tutkittu tarpeeksi, että mitä toimenpide tekee luonnolle? Kannot ovat aina ennen jääneet maanalle. Häviääkö tämän toimenpiteen vuoksi jotain sienilajeja tai muita lahottajia? Jää nähtäväksi.


Ainoat eläimet, jotka näimme tällä reissulla, olivat kolme korppia. Ne lensivät sen verran kaukana, ettei ollut mahdollisuutta kuvata. Toki minä yritin, mutta ei onnistunut =).

18 kommenttia:

 1. Hyvä kävelyreissu kera seuran sinulla, myös valokuvallisesti. Sähköaita, hieno kohde. Erilainen ja mielenkiintoinen. Hyvää lähestyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tillariina =). Ilma oli leppoisa ja seura mukavaa, mikäpä siinä oli kameraa ulkiluttaessa =). Samoin sinulle hyvää alkavaa viikonloppua!

   Poista
 2. Kauniita talvimaisemia ja ihania yksityiskohtia olit jälleen tallentanut!!
  Hauska kuva karvaisesta kaverista, kuvassa on vahdin tuntua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sirpa, kaveri tuli ihan täysiä kun kutsuttiin paikalle. Noilla lyhyillä jaloilla vaan ei pääse kovin lujaa =D.

   Poista
 3. Kiva reissu!

  Olen lukenut väitöskirjan kantojen että risujen poiston lopputuloksista, ja se ei luvannut hyvää. Ravintoaineet katoavat metsästä. Puhumattakaan siitä, että talousmetsät hävittävät luonnon monimuotoisuuden ja esim. ne lahottajat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sussi! Ja siis arvasin, että se ei voi luvata hyvää. Yleensä kun ihminen menee muuttamaan olemassa olevaa, siitä ei hyvää seuraa, valitettavasti.

   Poista
 4. Mukavan kävelyreissun olettekin tehneet talvisessa säässä! Ja ihana karvainen lenkkikaveri vielä mukana <3
  Vanhat hirsirakennukset ovat niin kauniita, tulee maalaisromantiikka mieleen... maitolaituri ja heinälato :)))
  'Traktorin munat' on saaneet uuden värin tälle talvelle, en ole aiemmin nähnyt kuin valkeita ja vihreitä : P
  Ihanat kuvat <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuitinna =). Lenkkikaveri oli innokas, vaikka meinasikin pakkanen ja lumi tassuja välillä vaivata. Vanha puupinta on aina yhtä sävähdyttävää.

   Poista
 5. Ehdit talvessa kävellä ja taltioida hienot kuvat (ja yksityiskohdat). Nyt on tuo näky poissa, ainakin tiestön lähettyviltä - vettä sataa !!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin sataa joo. Tämä on juuri sellaista talvea, jotan en todellakaan kaipaa =).

   Poista
 6. Kyllä tuo harmaantunut lauta on kaunista ja kaikki nuo yksityiskohdat!
  En ole muuten tullut ajatelleeksikaan miten tämä tällainen metsänhoito vaikuttaa luontoon, mielenkiintoinen kysymys!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Vikki =). Tuolla ylhäällä Sussi kommentoi, että oli lukenut aiheesta väitöskirjan ja kuten arvelinkin, niin eihän se hyvää tiedä. Mietiskelin kävellessäni, että hyvää tarkoitetaan, mutta vaikutuksen näkee vasta vuosien päästä, kun eliöstö muuttuu =D.

   Poista
 7. Todella kauniita talvikuvia. Todella kaunis harmaa väri tuossa rakennuksessa, se on myös todella hyvin rakennetun näköinen.

  VastaaPoista
 8. Vastaukset
  1. Hän on vanhempieni "mörönpelätin", he kun asuvat ihan maalla =).

   Poista
 9. Kauniita talvikuvia ja kivoja yksityiskohtia. Ja ihana tuo pieni vipeltäjä. Hän on onnellinen seurasta ja lumesta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuulia, koiruli on aina innokas lenkkikaveri ja onnesta kankeana kun tulemme käymään kotona =).

   Poista