lauantai 17. tammikuuta 2015

Puijo

Meille on muodostunut jo ihan perinteeksi, että joulun jälkeen ajelemme Kipparin sukulaisia tapaamaan Kuopioon. Niin teimme tänäkin vuona, tai siis jos ollaan tarkkoja niin viime vuona =D. Saimme nauttia Kuopiossa ollessamme mukavan seuran lisäksi myös super hienoista talvipäivistä. Pakkasta oli reilut kymmenen astetta ja lunta. Näytti ihan oikealta talvelta!

Yksi tunnetuimista paikoista Kuopiossa on varmasti Puijon torni. Kuopioon saavuttaessa torni näkyy jo pitkälle, sillä se sijaitsee 150 metriä Kallaveden pinnasta ja 232 metriä meren pinnasta mitattuna.




Päivä oli mitä kaunein talvipäivä. Aurinko paistoi ja pakkasta oli ulkoiluun sopivasti, joten päätimme kävellä Puijolle. Puijo on mäki ja suurin osa siitä on ollut luonnonsuojelualuetta jo vuodesta 1928. Puijolle pääsee kävelellen luontopolkuja pitkin.






Paikka oli kuin taikametsä! Puut olivat täynä lunta ja osa oksista kaartui polun ylle luoden satumaisia tunneleita. Minä huokailin, kävelin ja kuvailin... ihanaa!








Matka kävin jo ihan kuntoilusta, sillä mäki oli melko jyrkkä ja nousia riitti ja riitti ja riitti...




Aikamme kiivettyä pilkahti viimein Puijon torni näkyviin. Kohta oltaisiin perillä! Olin kyllä ihan innoissani näistä kuvakulmista, niitä ei olisi saanut, jos olisi mennyt autolla perille. Ja jälleen kamera lauloi.






Puijon huipulla sijaitseva torni on valmistunut 1963. Torni on 75 metriä korkea ja se on matkaulukäytössä. Tornin huipulla sijaitsee Pohjoismaiden ensimmäinen pyörivä ravintola ja kahvio.




Ennen tätä tornia, Puijolla on ollut kaksi muutakin tornia. Vuonna 1856 valmistui 16 metriä korkea torni, jonka rakennutti raatimies C.R, Dahlström. Seuraava 24 metriä korkea torni rakennettiin tiilestä vuonna 1906. Tämän tornin rakennutti Johan Victor Strömberg. Tämä toinen torni purettiin vuonna 1963.






Puijon tornin juurella sijaitsee Hotelli Puijon maja. Tämä hotellin on täydellinen paikka, mikäli etsit luonnon rauhaa ja upeaa ulkoilu- ja liikuntamaastoa. Hotellissa on kahden hengen huoneita 12 ja kolmenhengen huoneita 6 kappaletta, jonne saa tarvittaessa lisävuoteen. Lisää tietoa Hotelli Puijon majasta voit lukea täältä.

 


Mennään ihailemaan seuraavaksi maisemia. Toniin on pieni pääsymaksu ja tornin alapuolella on matkamuistomyymälä. Tornin aukioloajoista ja pääsymaksuista voit lukea lisää täältä.


Tornista näkee mm. Puijon hyppyrimäet.




Kaunista talvista maisemaa saattoi ihailla silmänkantamattomiin. Kiersin tornia ympäri kameran kanssa moneen kertaan ja annoin silmän levätä. Istahdimme välillä nauttimaan välipalaa ja sen jälkeen kiersin tornin vielä kerran uudelleen =D.


Kun aloitin aikanaan tämän blogin, päätin, että tänne ei sitten laiteta mitään kännykällä otettuja kuvia. Onneksi meillä naisilla on lupa muuttaa mieltä ja tässä näitä sitten kuitenkin on, kännykällä otettuja kuvia =D.




Sain ennen joulua käyttööni uuden puhelimen ja puhelimen kameraassa on tällainen panoraamakuvaus mahdollisuus. Puijon torni oli oikein oivallinen paikka kokeilla tätä ominaisuutta.




Paluumatkalla aurinko alkoi jo laskea, päivät olivat vielä lyhyitä. Mistähän se johtui, että paluumatka oli olevinnaan paljon lyhempi kuin menomatka? Olisiko oma osuutensa ollut sillä, että koko paluumatka oli alamäkeä =D.




33 kommenttia:

  1. Upea näköala tornista. Todella kauniit talviset maisemat. Mukavaa viikonloppua sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitod Gunilla =) ja samoin, ihanaa viikonloppua myös sinulle!

      Poista
  2. Näitä kuvia olikin jo odoteltu. :D Teitä kyllä onnisti, kun ajoititte Kuopion vierailun talven kauneimpaan hetkeen, tykkylumen ohella myös aurinko näyttäytyi. Itsekin mietin torniin nousua, mutta kun talvella ei ulos tornin katolle pääse, niin jätin väliin. Olisi pitänyt tulla ylös, kun kuvat onnistuivat noin hienosti lasinkin läpi. Oltais varmaan "törmätty" siellä. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, aina parempi olisi ollut, jos olisi päässyt ulos kuvailemaan, vaan nyt oli tyytyminen lasin läpi. Matka sinne oli kyllä varsinainen elämys, niin hieno oli tuo sää. Eiköhän tässä joku kerta "törmätä" kun tullaan Kuopioon =D.

      Poista
  3. Kauniita talvisia maisemia!

    VastaaPoista
  4. Tuttu paikka:) Anoppi ja miehen sisar perheineen asuvat Kuopiossa. Kiva nähdä sieltä kuvia.

    Puijon isot kuuset ja maisemat ovat todella näyttävät.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä asuu Kipparin äidin puolelta lähes kaikki sukulaiset Kuopiossa, joten siellä tulee piipahdeltua =).

      Poista
  5. Olipa hienoa kun kävelitte torniin. Niin kauniita talven satukuvia sait matkalta. Ja nuo komeat maisemat tornista, niitä kelpaa katsella. Minulla asuu serkku Kuopiossa, mutta tosi vähän ollaan tekemisissä. Lapsena Kuopiossa ja Puijolla tuli käytyä useamminkin, tosin kesäaikaan. No katsotaan, miten jatkossa.
    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sää oli mitä manioin eikä matka ollut liian pitkä, joten oli tosi kiva kävellä. Samalla sai kuvattua paljon paremmin ja ihasteltua maisemia. Tämän koommin en sitten ole kunnon talvea juurikaan nähnyt =D.

      Poista
  6. Ihania kuvia talviselta Puijolta. On tullut muutaman kerran yövyttyä tuolla Puijon majalla. Hyvin on nukutranut ja aamianenkin on ollut ihan hyvä. Eikös aina ole sellainen tunne, että menomatka vie paljon enemmän aikaa kuin paluumatka? Musta ainakin usein tuntuu siltä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos CurryKaneli =). Se on monesti juuri niin, että paluu tuntuu aina nopeammalta, missä vaan, varsinkin vieraassa paikassa =D.

      Poista
  7. Oijoi, onpa kaunista! Tuttu paikka, johon pitäisi taas pitkästä aikaa ehtiä käymään. Josko ensi kesänä Saimaan reissulla :)
    Aivan ihanat nuo panoramakuvat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ansku =). Laita ensikesän "agendalle" niin minä näkisin Puijon kesäkuvia =D.

      Poista
  8. Upeat maisemat ja kuvat :-) Mahtava kelikin teille on osunut!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Susanna =). Joo, keli oli ihan paras ja sen koommin en olekkaan nähnyt näin ihanaa talvea =D.

      Poista
  9. Seuraavalla reissulla sitten Puijon majalle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me oltiin yötä sukulaisten luona, mutta tuo maja on ainakun hyvien urheilumahdollisuuksien lähellä =). Ja keiken lisäksi kaunis.

      Poista
  10. Wow, miten hienot kuvat!

    70-luvulla asuttiin muutama vuosi Puijonlaaksossa...hienoa seutua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sirpa =). Seutu on tosiaan hienoa ja omaa hyvät ulkoilualueet.

      Poista
  11. Noi lumiset maisemakuvat torni-perspektiivistä ovat superhienoja. On tämä Suomen talvi parhaimmillaan todella upea ja Katinka taitava kuvaaja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Merenneito =). Tämän koommin en olekkaan päässyt lumista ja kunnon talvea ihailemaan =D.

      Poista
  12. Sehr schöne Winterbilder vom Turm und auch vom Wald mit dem vielen Schnee sehr schön.

    Gruß
    Noke

    VastaaPoista
  13. Upeasti kuvista välittyy hrrrrrrr huurteisen kaunis talvipäivä, tuli oikein kylmä, mutta kuitenkin lämmin olo, koska kuvat ovat mahtavia. Itse kuvaan millon milläkin vehkeellä ja järkkärillä vetelen puoliautomaattiasetuksella. Kuvasi on saanut minut pohtimaan, että pitäisikö opetella käyttämään kameran muitakin toimintoja. Kiitos siis inspiroivista kuvista kautta blogin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos itsellesi Myy =). Pitkään kuvasin minäkin automaatilla ja sitten päätin ottaa niskalenkin ja opetella. Totuus vain on että vieläkin pitäisi oppia lisää. Jotenkin vaan ei muista kaikkia aukkoja, valotusaikoja ISOja jne. Mutta se tässä harrastuksessa niin mukavaa onkin, että opittavaa riittää =D.

      Poista
  14. Upea, upea talvi! Herranjestas, kuinka kaunista. Tuollaista talvea minun on ikävä täällä jäisten ja mustien teiden etelässä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se oli todella henkeäsalpaavan kaunis, ja kyllä, minäkään en ole moista sen koommin nähnyt täällä etelässä =D.

      Poista
  15. Upeita kuvia ihanasta Kuopiosta! Ja kuinka mahtavan kelin saittekaan retkellenne :)))
    Puijon tornissa olen kerran käynyt, miehen kanssa juhlistettiin jotakin ja käytiin siis ruokailemassa ja kauniita maisemia katsomassa :) Panoraamakuvat oikein huikeita!!!

    Minäkin otin panoraamakuvia, mukamas, ja siitä tohkeissani tyttärelle kerroin, ja samaan hengenvetoon hänelle ihmettelin et eihän nuo tavallisia kuvia kummemmilta näytä...no häntä alkoi naurattamaan kauheasti ja sai juuri ja juuri kysyttyä että kuinkas ne otin, no minä selitin et pidin puhelinta paikoillaan niin kauan kuin näin vilkkumista näytöllä...no sinähän tiedät kuinka panoraama kuvat otetaan...niin ja niin tiedän minäkin NYT : D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tuitiina =). Keli oli mitä upein. Ja anteeksi, mutta repesin ihan totaalisesti kun kerroit tuosta panoraamakuvauksesta =D. Ei sitä voi kaikkea heti tietää ja tekemällä oppii, niin se menee =). Mukavaa viikon jatkoa sinulle!

      Poista
  16. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  17. En ole koskaan käynyt Puijontornilla, vaikka olen käynyt Kuopiossa monesti. Olen siis Joensuusta lähtöisin. Joskus olisi kiva käydä tuolla tornilla. Sieltä on upeat maisemat. Harmi kun on niin vähän niitä lomia vuodessa, ei millään ehdi käydä kaikkialla missä haluaisi! Kauniit sävyt näissä kuvissa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maarit =). Poikkea ihmeessä joskus Tornista, sieltä on kauniit näkymän niin kesällä kuin talvellakin.

      Poista