tiistai 8. elokuuta 2017

Aina yhtä viehättävä Tallinna

Vietimme lomamme ensimmäiset neljä päivää Tallinnassa, sillä tuulet pitivät huolta siitä, että ei tarvinnut jatkaa matkaa heti. Ja mikäpä se on Tallinnassa tuulia pidellä, niin mukava kaupunki se on. Itseasiassa emme edes ennättäneet tehdä kaikkea mitä suunnittelimme, kun tuulet laskivat ja pääsimme jatkamaan matkaa. Lähellä Lennusatamaa on Telliskiven alue, johon ihastuimme viime syksynä kovasti. Kirjoittelin tuolloin siitä täällä. Halusimme ehdottomasti myös tällä reissulla pistäytyä paikassa.
Tässä pari kuvaa Lennusataman kulmilta Patarein vankilasta.
Telliskivessä on monia hyviä trendikkäitä ravintoloita ja kahviloja. Kävimme viime syksynä ensimmäisen kerran ravintola Boheemissa syömässä näitä täytettyjä lettuja ja niitähän oli ehdottomasti saatava tälläkin reissulla! Tarjolla on niin suolaisia kuin makeitakin versioita. Minä tein viimeksi sellaisen virheen, että tilasin molemmat (se makea ikään kuin "jälkkäriksi"), mutta ne olivatkin niin suuria, että meinasi olla temppu jaksaa syödä molemmat =D. Tällä kerralla olin viisaampi ja tilasin vain suolaisen version.
Ravintola Boheemia vastapäätä oli valmistunut uusi torialue, vai pitäisikö sanoa pikemminkin kauppahalli. Vieressä ollut vanha tori oli poissa ja kauppiaat olivat siirtyneet tänne. Tilat olivat todella asialliset ja nykyaikaiset. Täältä olisi voinut ostaa vaikka mitä herkkuja.
Lihahalli oli omana yksikkönä. Myytävät tuotteet olivat hienosti esillä.


Toisella puolella oli kalahalli. Myytävänä oli niin tuoretta- kuin säilöttyä kalaa.


Olen aina miettinyt, mitä Virossa valmistetaan kuivatusta särjestä? Särkeä ei oikein meillä Suomessa arvosteta ruokakalana. Olen kuitenkin kuullut, että vanha kansa on syönyt meilläkin suolasärkeä.
 Kauppahallissa oli myös monia vihannesmyyjiä, vaatekauppiaita, antiikkikauppoja ja kahviloita. Tämä tori on todella tutustumisen arvoinen paikka!


Illalla kävimme syömässä F-Hooneessa. Tämä tippipoika ratsasteli keinuhevosella =D.F-Hoonen edustalta löytyi Suomalaisen taiteilijan Johanna Kuneliuksen teos " Teddy Pink". Hän oli toteuttanut sen yksin ja yhdessä kaupunkilaisten. Teos kuuluu osana laajempaa taidekokonaisuuttaa vuosien 2017 ja 2018 aikana.
Toinen ihana paikka Tallinnassa on Kadriorgin puisto. Kävimme täällä ensimmäisen kerran syksyllä vuonna 2015. Postasin siitä reissusta täällä. Halusimme nähdä ehdottomasti puiston myös kesäloistossa.


Täytyy kyllä sanoa, että pidin puistosta hieman enemmän silloin syksyllä. Kaunis paikka oli nytkin, mutta värimaailma oli suppeampi, vihreä. Syksyllä täällä oli kunnon värien kirjo tallella.


Kardiorgin vierestä löytyy myös Japanilainen puisto. Kaunis oli tämäkin.
Viron taidemuseo Kumu sijaitsee myös ihan Kadriorgin puiston vieressä. Vierailu siellä jäi kuitenkin toiseen kertaan, sillä aika ei vaan riittänyt. Piipahdimme vain pihassa. Tänne pitää tulla joskus uudelleen ihan ajan kanssa.
Seuraavassa postauksessa pääsette näkemään minun ehdottoman kohokohdan Tallinnasta. Mikä se on, selviää seuraavalla kerralla =D.

12 kommenttia:

 1. Párekin Palvelijatar08 elokuuta, 2017 08:41

  Oi miten hienot kuvat ja hyvä esittely taas! Kiitos. Väkisinkin herää matkustushalu, kun tekstiäsi lukee ja kuviasi ihastelee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Palvelijatar. Lähdette Parekin kanssa joskus matkaan, Tallinnassa olisi vaikka mitä kivaa katseltavaa ja nuuskittavaa myös hänelle =D.

   Poista
 2. Mielenkiintoiselta näyttää! Mä en oo koskaan syönyt suolaisia lättyjä! Vaikea edes kuvitella mille maistuvat! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tillariina =). Kokeile ihmeessä joskus suolaisia lättyjä, niitä on kiva itsekkin tehdä =D.

   Poista
 3. Sinun reissujasi katsellessa oma Tallinnani tuntuu tylsältä... Mutta samaa mieltä: Tallinna on aina viehättävä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä kaikki löytyy melko läheltä keskustaa, joten kannattaa käydä ihastelemassa =D.

   Poista
 4. Ihana Tallinna - ja olet taas löytänyt niin mukavaa kuvattavaa.

  VastaaPoista
 5. Ihania kuvia! Tallinna on kyllä loistava kaupunki. Siellä on aina hyvä fiilis ja joka kulman takaa löytyy mielenkiintoista nähtävää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Daphnion, asia on ihan juuri kuten kirjoitit =).

   Poista