keskiviikko 23. elokuuta 2017

Kuressaare Saarenmaa

Kuressaari on Saarenmaan maakunnan pääkaupunki Riianlahden rannalla. Kuressaaressa asuu noin kolmannes koko Saarenmaan väestöstä. Silti se ei ole liian suuri kaupunki, vaan mielestäni sopivan kokoinen ja ennen kaikkea erittäin idyllinen.
Vietimme yhden kokonaisen päivän ihan vain ihastellessa itse kaupunkia. Tällä oli toinen toistaan kuvauksellisempia taloja ja suloisia kujia.


Virossa on paljon antiikkiliikkeitä, joissa tykkäämme käydä, niin myös Kuressaaressa.  Erityisesti tulee etsittyä meriaiheisia antiikkitavaroita (yllätys!).


Viron kielen sanat ovat osa hauskasti suomenkieltä muistuttavia. Tällä kertaa tuli oltua kitsas humalassa =D. Mitähän nämä sanat oikeasti tarkoittavat viron kielessä? Olisi hauska tietää.
Aivan Kuressaaren keskustasta löytyy monia viihtyisiä ravintoloita. Olen aina tykänyt Virossa siitä, miten upeita kesäterasseja tällä on. Terassit ovat täynnä kauniita kukkasia. He osaavat ottaa lyhyestä kesästä ja auringosta kaiken irti. Mekin istahdimme välillä ottamaan vähän välipalaa.
Käsityöt ovat Virossa arvossaan. Myös Kuressaaressa on monia liikkeitä, jotka myyvät Virolaista käsityötä. Minäkin eksyin käymään lankakaupassa, jonka löysin Kipparini avustuksella. Hän on hyvä etsimään paikkoja ja ennen kaikkea suunnistamaan. Minusta välillä tuntuu, että hänellä on kaikki maailman kolkan kartat päässä =D.
Yksi asia, mikä meidän venekunnan mielestä on Virossa veneilyssä upeiden paikkojen lisäksi mukavaa, on se, että loman jälken on vielä tilillä rahaa, eikä luottokortit huuda hoosiannaa. Viro on ainakin toistaiseksi mukavan edullinen maa esimerkiksi syödä ulkona. Virolainen ruoka on vielä kaiken lisäksi hyvää!
Yksi mukavimmista paikoista oli tämä Saaremaa Veski. Olimme liikkeellä siihen aikaa, että ei juuri nyt ollut nälkä, mutta piipahdimme istahtamassa virvoittavan juoman äärellä. Päivä oli jälleen lämmin ja aurinkoinen.


Törmäsin Saarenmaan sankarihahmoon Suur Tõlliin täälläkin! Siinä hän heitteli, onko työ nyt sitten kärrynpyörää, takan reunalla.
Otimme juomat ja nousimme nauttimaan niitä myllyn ylätasanteelle. Sieltä oli kauniit näkymät Kuresaaren keskustaan. Paikka sijaitsee ihan Kuresaaren keskustan vieressä.


Kumisaappaita voi käyttää näinkin =D.
Tämä suloinen kissa käyskenteli tuulimyllyn pihassa. Kutsuin häntä tulemaan luokseni. Yritin miettiä, miten kissaa kutsutaan vironkielellä ja ilmeisesti onnistuin siinä jotenkin, koska se tuli reippaasti minua kohti, mutta jäi parin metrin päähän, eikä antanut silittää. Siinä se katsoa killitti minua ja minä katsoin takaisin. Halu varmaan pitää jonkinlaisen turvavälin, olinhan hänelle vieras ihminen. Ja varmasti se minun vironkielinen kutsuminen ei vakuuttanut häntä. Jäin kiinni, olin ulkomaalainen =D. 


Seuraavassa postauksessa lähetään ajelulle autolla ja bongailemaan lisää majakoita.

4 kommenttia:

 1. Upeita vanhoja rakennuksia ja hienoja yksityiskohtia olet bongaillut!

  VastaaPoista
 2. Ei ollenkaan hassumpi paikka... tuonne tekisi oikeastaan mieli matkustaa. Ihanat kuvat ja kaikkea kivaa olet löytänyt kuvattavaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Orvokki =). Ei muuta kuin lähdet joskus reissuun =D.

   Poista