perjantai 18. elokuuta 2017

Nami Namaste

Sikke Sumarin omistama paikka Nami Namaste sijaitsee Lõunarannan venesatamasta vajaan puolen kilometrin päässä. Olen aina halunnut tutustua tähän paikkaan esim. osallistumalla kokkauskurssille. Veneellä lomaillessa homman nimi on se, että et voi suunnitella tarkkaa aikataulua, miten matka etenee. Tästä pitää huolen tuuli. Tuuli kun nousee liian suureksi, ei matka etene. Veneilijä suunnittelee loma siten, että aikaa on käytettävissä X viikkoa ja haluamme käydä Y paikoissa sen mukaan miten tuulet en mahdollistavat. Niinpä esim. kokkauskurssille ilmoittautuminen on vähän haastavaa, koska ei voi olla varma, että on juuri silloin kyseisessä satamassa. Ilokseni kuulin, että Nami Namasteeseen on mahdollista mennä nyt myös lounaalle tai illalliselle, kun vain ensin varaa paikan. Jännityksellä kokeilin kepillä jäätä, ja laitoin tiedustelun illallisesta. Noinkohan mahtuisimme näin saman päivän varoitusajalla mukaan? Ei mennyt kauaa, kun sain jo vastauksen sähköpostiin, olimme tervetulleita Nami Namasteeseen!
Minua jopa hieman jännitti ilta koko päivän! Niin innoissani olin siitä, että vihdoin pääsin tutustumaan tähän ihanaan paikkaa, jota tähän mennessä olin päässyt ihailemaan vain aidan takaa ohi ajaessa.


Kun saavuin pihaan, olin ihastuksesta mykkänä. Paikka oli  i h a n a ! Namaste on yli sata vuotta vanha kalastajatila. Tämä on juuri sitä, mistä pidän kovasti Virossa, siis siitä että vanhat tilat ja kartanot saavat nykypäivänä uuden elämän. Hetken päästä meitä vastaan tuli suloinen Karmen. Hän esitteli paikkoja. Kävimme mm. ihastelemassa tilan puutarhaa ja saimme maistella siellä tuttuja ja meille hieman tuntemattomia yrttejä.
Nami Namaste oli niin ihana, että Juniori ilmoitti haluavansa tänne kesätöihin. Vaikka vain tiskaamaan tai kitkemään rikkaruohoja kasvimaalle. Ymmärsin hyvin hänen reaktion. Annoin luvan itsellenikin haaveilla, miltä tuntuisi viettää aikaa enemmänkin näin upeassa miljöössä? Ympäristö huokui romantiikkaa, rauhaa, historiaa, inspiraatiota, elämää.


Hetken päästä meidän seuraan liittyi mukava nuoripari Suomesta. He olivat majoittuneet Nami Namasteseen ja tulossa meidän kanssa illalliselle. Illallisen valmistelu oli vielä hieman kesken, joten meidät ohjattiin ihanaan tunnelmalliseen olohuoneeseen nauttimaan aperitiivit kaikessa rauhassa. 


Hetken päästä Karmen tuli kertomaan, että illallinen olisi nyt valmis tarjoiltavaksi. Siirryimme yhdessä kauniiseen ruokailusaliin. Samalla tapasimme illan kokin Albertin ja itse Sikke Sumarin! Meidät toivotettiin lämpimästi tervetulleeksi ja ohjattiin ruokapöytään. Illan menusta ei ollut etukäteen tietoa, olimme nälkäisen uteliaita, mitä ihanaa meille tarjoillaan.


Albert kävi kertomassa meille illan menun, joka kuulosti taivaalliselta. Ensin saimme täytettyjä paprikoita ja salaattia. Lautanen oli täynnä Namasteen omalta kasvimaalta saatuja herkkuja.


Pääruokana oli perunapaistosta, täydellistä lihaa ja punajuurta. Punajuuri on yksi minun ihan suosikki. Juniori ei ole siitä vielä tähän päivään välittänyt, vaan nyt hän tykkäsi kovasti ja söi kaiken!


Kokonaisuuden kruunasi herkullinen pavlova! Tarvitseeko kertoa, mille maistui? Vei kielen mennessään! Meitä oli illallisella vain viisi henkiä. Vietimme yhdessä ikimuistoisen, kiireettömän ja tunnelmallisen hetken. Tuli vähän sellainen kuninkaallinen olo =D. Meitä palveltiin ja vain meille tehtiin ihanaa ruokaa.
Sikeltä on ilmestynyt vast ikään upea Nami Namaste keittokirja. Selaisin kirjaa jo aikaisemmin, mutta en ostanut sillä ketaa. Heti kun sain tiedon, että pääsisimme illalliselle Namasteeseen, päätin, että kysyisin olisiko Sikellä kirjaa mahdollisesti myytävänä. Ja kuten kuvasta näkyy, ta daa... nyt minulla on tämä ihana teos. Sen lisäksi, että kirja sisältää lukemattoman määrän toinen toistaan herkullisimpia reseptejä, on kirjan kuvat todella upeita. Keittokirjassa on myös paljon kuvia Muhun saarelta. Muhu on minun suosikkini Viron saarista.


Sain Sikeltä ihanan omistuskirjoituksen kirjaan. Nyt tämä kirja ei ole vain keittokirja, vaan se on myös matkamuisto meidän tämän kesän lomasta ja ennen kaikkea Nami Namasteesta. Kun selaan tätä kirjaa ja kokkaan sen kanssa, voin aina palata näihin ihaniin tunnelmiin ja hetkiin, joita saimme viettää tässä upeassa paikassa. Tämä ilta oli minulle lomamme ehdottomasti paras elämys!


Seuraavaksi haluan kyllä tulla tänne kokkikurssille! Kurssi tarjontaa ja hemmottelupaketteja voit tutkia Nami Namasten nettisivuilta täältä. Samoilla sivuilla on ohjeet siitä, kuinka voit varata paikan lounaalle tai illalliselle. Voin lämpimästi suositella vierailua Nami Namasteessa. Tuhannet kiitokset Karmen, Albet ja Sikke. Teitte illasta unohtumattoman. Sekä kiitokset myös meidän illallisseuralle. Teidän kanssa oli ihan super ihanaa nauttia illallista yhdessä.

6 kommenttia:

 1. Párekin Palvelijatar18 elokuuta, 2017 15:10

  Todellinen Paratiisi! Ihan unelmapaikka! Kunpa joskus pääsisi siellä käymään. Kuvat kertovat todella hyvin paikan hengestä ja teksti tukee kuvia täydellisesti. Kiitos esittelystä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos itsellesi Palvelijatar. Kannattaa todella käydä, ihana paikka ja luulen että kokkikurssi olisi tosi kiva =).

   Poista
 2. Wau! Onneksi ovat nämä sinun kuvasi <3

  VastaaPoista