tiistai 22. elokuuta 2017

Kuressaare satama

Olisimme viettäneet mielellämme enenemänkin aikaa Lõunarannan satamassa, mutta tuulet olivat jälleen nousemassa useammaksi päiväksi, joten jatkoimme matkaa Saarenmaalle ja siellä Kuresaaren satamaan. Olemme käyneet Kuresaaressa edellisellä kerralla Muhusta vuokratulla autolla, joten tämä oli ensimmäinen kerta, kun menimme sinne omalla veneellä. Ei muuta kuin kyödet irti ja merelle!


Matkan aikana bongain tämän loman majakan numero kuusi, Kübassaare tuletorn. Majakka sijaitsee Saarenmaalla saaren kaakkoisnurkassa, Kübassaaren niemimaalla. Majakan korkeus on 18 metriä. Kuvasin tämän majakan mereltä käsin. Emme päässeet kovin lähelle majakkaa, joten kuvan laatu on sen mukainen.
Käsillä oli jälleen ihana aurinkoinen päivä merellä. Pian määränpää häämöttikin jo horisontissa. Kuresaareen saavutaan hauskaa ruopattua "ränniä" pitkin.
Kuresaaren satama on melko iso. Satamasta löytyy kaikki tarvittavat palvelut. Laitureila on vettä ja sähköä. Wc ja suihkutilat ovat asialliset. Sauna ei kuulunut satamamaksuun. Pieni yllätys oli se, että tällä piti maksaa käteisellä =D. Virossa muutenkin kannattaa pitää käteistä rahaa mukana jonkin verran. Reissun aikana oli pari muutakin satamaa, missä ei pankkikortti käynyt mlaksuvälineenä.
Kuresaaren satamasta löytyy myös polttoaineen tankkausmahdollisuus ja septitankin tyhjennys, satamakapteenin avustuksella tietenkin. Polttoaine maksettiin satamakonttoriin.


Satamasta oli mahdollista vuokrata myös skoottereita.
Kuressaaren satamasta löytyy ravintola ja ruokakauppa löytyi ihan kulman takaa. Kuressaari on vanha kylpyläkaupunki, joten myös sataman lähettyvillä oli kaikkiaan kolme eri kylpylähotellia. Lomamme ainut sadepäivä sattui kun olimme täällä, joten katsoimme netistä missä näistä kylpylöistä olisi mukavimmat saunat ja altaat ja menimme kylpylään lillumaan =D.
Sataman vieressä olevasta puistosta löytyy patsas; "Suur Töll ja Piret said suure kalasaagi". Patsas kertoo ennen muinoin Saarenmaalla asuneesta suuri kokoisesta ja voimakkaasta jättiläisestä nimeltään Töll ja hänen puolisosta Piretistä. Töll oli ystävällinen ja auttavainen ja hän puolusti aina saarelaisia ja auttoi hätään joutuneita kalastajia. Piret piti huolta heidän yhteisestä kodista. Molemmat olivat sydämellisä ja ahkeria, oikeudenmukaisia, kuten Saarenmaalaiset ivat vielä tänäkin päivänä, Töll ja Piret elävät Saarenmaalaisten sankarihahmoina ja he ovat edelleen aina valmiina auttamaan saaren asukkaita. Nyt minulle avautui, miksi Lennusatamassa ollut suuri laiva oli nimeltään Suur Töll!


Ihan sataman vieressä on suuri ja upea hiekkaranta. Täällä jos missä on kiva viettää rantapäiviä.
Kuresaaressa vietimme useamman päivän (ne tuulet), joten tulossa on lisää kuvia muutaman postausken verran.

8 kommenttia:

 1. Ihanat Suur Töll ja Piret! <3 :)
  Edellinen postauksesi Naminamastesta vei totaalisesti mennessään.Juuri luin jostain naistenlehdestä jutun siitä ja Sikestä.
  Olisi ihana päästä sinne paikan päälle, teillä on taatusti ollut upeita hetkiä siellä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Namaste oli ehdottomasti minulle lomamme tähtihetki. Ja keittokirjan myötä pääsen sinne mielessäni aina uudelleen =).

   Poista
 2. Kuressaari on todella hieno paikka varsinkin veneellä tultaessa. Minä tykkään.

  VastaaPoista
 3. Párekin Palvelijatar22 elokuuta, 2017 15:39

  Voi miten ihana näitä kuviasi on katsell. Mukavaa, että tiedossa on lisää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Palvelijatar, lisää on todella tulossa =D.

   Poista
 4. WAU! Jos ja kun Viroon veneellämme joskus suuntaamme, tiedän mistä löytyy se kaikkein paras "matkaopas" ♥
  Ja näitä upeita kuviasi katselee kyllä ihan ilokseen! Kiva kuulla ettei tämä ilo vielä tähän loppunut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Asku =D. Siksi näitä tänne kirjoittelen, että jos joskus olisi iloa toisille veneilijöille =D.

   Poista